Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Casto na film, co ma lehce přes 50 % a neni to nablbla komedie, nekoukam. Vlastne skoro vubec. Tady jsem udelal vyjimku kvuli reziserovi (za "opici planetu") a nesplet jsem se. Vlastne asi mam jinou predstavu o napinavejch filmech nez ostatni, ale proste to rozuzleni kdo s kym je a kdo vlastne dela dobrou vec, to bylo neco :-) Porobena planeta Zeme, odbojovy skupiny a jejich sit, ocipovany lidi hlidany non-stop, nucena prace pro mimozemstany, kolaborujici lidi, atentat, vyuziti mimozemsky technologie ... tohle si fakt jenom 54 % nezaslouzi. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Možná ne vysloveně divácky zábavný, či vzrušující, každopádně velmi, velmi zajímavý pohled na to, jak by vypadal svět po mimozemské invazi. A tady brutálně podhodnocený, protože když se českému divákovi nedostane emmerichovsky přiblblá pohádka o tom, jak emzáci lítají a metají zelené prprsky z očí, tak průměrný filmový strávník nemá zájem, nebo to jako přiblblík LIVINGDEAD rovnou háže do odpadu. Tohle je až maniakálně precizní anatomie státu podporujícím diktaturu, s hrozícím vyhlazením lidstva ze strany mimozemšťanů a anatomie lidského odboje několika hrdinů. Líbí se mi zde nadhozena myšlenka, že bez kolaborace lidí na státní úrovni by mimozemská invaze vlastně ztratila smysl. Možná teď použiju silný příměr, ale o to přesnější – lidstvo, přesněji řečeno státní zřízení po invazi je tu v roli jakéhosi sonderkommanda, bez jejichž role by taky kdysi nemohly existovat nacistické koncentráky. Tady to je podobné – kolaborující stát s Velkým Bratrem v zádech. Díky Ruperte Wyatte za jiný pohled na ohrané téma. ()

Reklama

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

To bola hotová katastrofa. Ani sa mi nechcelo veľmi čítať titulky. Nápad dobrý, začiatok celkom zaujímavý, ale potom som neveril vlastným očiam. Viac menej ani neviem o čom to bolo. Od akýchsi mimozemšťanov sme sa presunuli k černošským parkuristom a následne k obtlstému policajtovi, ktorého zvádzala sexi Vera Farmiga, ale on si uvedomil, že už vyše 10 rokov je impotentný, tak sa radšej vzal a odišiel. Následne nám kvôli korektnosti k menšinám bol podsunutý medzirasový pár, aby sme si uvedomili že množiť sa medzi rôznymi rasami je v poriadku a že čierni migranti sú tiež len ľudia, preto Refugees Welcome. Potom tam nejaký ďalší afroameričan (neviem ani ktorý, stále sa mi plietli) povedal, že sa veci vyriešia jedným jointom. V tom momente som si to dal na polovicu obrazovky a na druhej som pozeral nejaké nové porno videá, ktoré by ma upútali. A potom som sa v tom stratil už úplne a ani neviem kam na konci letel John Goodman. Asi také je moje stručné hodnotenie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Celé to dějové pozadí dystopického světa a vyobrazení okupace šmejdem z vesmíru je dost komplexní a působí hodně uvěřitelným dojmem. Jenže je to zároveň taky úplně ukrutná nuda a přirovnání k Tinker, Tailor, Soldier Spy mi vůbec nepřijde mimo mísu. Je tam hromada postav, v kterých se divák ztrácí, jejich motivace jsou vysvětleny dost polovičatě a není moc komu fandit. A že si několik desítek minut po zhlédnutí pamatuju akorát tak originální vizuální podobu emzáků mluví za vše. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Netradiční a ambiciozní scifko, které ale rozhodně nepotěší diváky, pro něž jsou zlatým standardem marvelovké limonády. Děj má sice dechberoucí spád prakticky od první scény do té poslední, ale když člověk na chvíli přestane dávat pozor, rychle se ztratí ve velkém množsví postav, jejich plánů, a spojistostí s hlavní linkou příběhu. Navzdory premise extraterestriální invaze jsou navíc mimozemšťané spíše stínovou hrozbou než aktivními záporáky, a lidé jsou především nepřáteli sami sobě. Je jen škoda, že pro budování napětí a mystifikaci diváka se celkem plýtvá trhanými záběry a rychlým střihem, a že finální mega-komplikovaný zvrat (podobně jako všechny mega-komplikované filmové zvraty) je založený na nepředvídatelných sledech okolností. I tak je pro mě ale Captive State velmi příjemným překvapením, a pokud se vám líbil třeba District 9 a nečekáte hromadu vtípků a CGI bitev, rozhodně koukněte. 80% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Chicagu v Illinois (USA). (rafix)
  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)
  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)

Reklama

Reklama