Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (491)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŽDYCKY MĚ TRÁPILO, ŽE MNĚ TEN TRŮN ZÁVIDÍŠ…“ /// Parádní obsazení! Hádek je nádhernej hnusák, Děrgel super dobrák, drak není digitální průser a rytířskej turnaj neláká na „prachy“, ale na ftip. Umírněnej. Taková pohádková krávovina, která si ze sebe dělá prdel. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často nevím, co jsem zač. Hlavně když se napiju… 2.) Miluju, když hlupák svoje štěstí najde. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o českou pohádku, tak musím uznat, že se celkem povedla. Po dlouhé době se objevila na Vánoce pohádka, která se zkrátka a dobře povedla. Příběh je pěkný, žádný stupidní jako tomu bylo předešlé roky, hlavní herci jsou sympatičtí, nechybí padouch, kouzla, drak a dobrý konec. Se staršími pohádkami se to nedá srovnávat, ale za poslední roky jedna z nejlepších pohádek. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to ze začátku vypadalo na další přiblbou pohádku na úrovni Troškovin, nabralo to během chvilky velmi příjemné svěží tempo. Často jsem se smál nahlas a myslím si že to má i onu správnou pohádkovou jiskru a všechno co v mnoha dnešních pohádkách chybí a to v první řadě: pořádné záporáky, líbeznou princeznu charismatického prince, nějáký hezký přiběh a laskavý scénář. Takhle má vypadat správná vánoční pohádka která zaujme celou rodinu. Páni tvůrci, tleskám vám... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když pustíte Karla Janáka k pohádce, počítejte se zakomponováním řady moderních prvků, nezůstanete ušetřeni debilních postav a ani situací, v nichž se protagonisté nacházejí, občas na vás jukne svěží a originální pojetí, schematický ráz pohádek je často podemílán, ale celé to vázne na slabé řemeslné zručnosti a pičoidním buzerantství mít z obyčejně vyhlížející pohádky pohádku pohádek. Strašilo vás před časem obočí Patrika Děrgela v(H)Ulici? Už se ho nemusíte bát. Janák mu ho uhladil porcí ejakulátu. Nyní je sice stále husté, tak trochu London look, ale bez Rimmelu, nicméně už neidentifikujete na jeho čele zarostlou piču. Tu ve snímku zastupuje Josefíková, která si pro potřeby role dolepila knír. Sbírka zvadlých herců - Hanzlík, Abrhám a Mrkvička. Jeden horší než druhý s přibývajícími léty. Hanzlík mohutně ohlašoval konec kariéry, no jo, kačáky došly, tak se vrátil s podprůměrným herectvím, je mně za něj stydno. Herec. Hahaha. Mrkvička - už mu ani nedávají dialogy, tak zahrál huhňajícího kreténa, v "trajleru" jsem si ho spletl se Suchánkem. Abrhám, chrchlavec obecný. Herec. Hahaha. U Kříže mně přišlo, že se za svoji pablbskou roli sluhy Pakosty styděl. Jediný, kdo zahrál nad slabé televizní poměry, byl Hádek. Ten jeho záporák to vytáhl z nudy. Výprava tomu vůbec nepomohla, když vizuál byl jen a pouze hrubě televizní. Občas ucházející triky. Jan Maxián dodal snesitelnou a zajímavě anti-pohádkovou hudbu. Celkově ale absolutní nuda sešpikovaná z bezduchého a septikového scénáře, na kterém si zjebaně zahudlal Hudský, a to celé v nezvládnutém režijním provedení a s nápady okoukanými z jiných (ne jen) pohádek. Jen to bylo použito tak, aby to vypadalo pro netrénované oko originálně. Já mám ale natrénováno dost, takže na mě si nepřišli. 20% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Abych nezapomněl okomentovat štědrovečerní pohádku: hmm, co jsem to vlastně chtěl? Ach, ta paměť, ta paměť, to víte už mám své roky, letos mně bude čtyřiadvacet... pokud si pamatuju... heč! Á, už vím, Kryštof Hádek a Pavel Kříž! Po delší době to vyšlo, stvořili nezapomenutelné záporáky! Což však nemohu říci o představiteli titulního hrdiny, Patriku Děrgelovi, on a jeho princ se mně hned po změně kanálu vykouřili, ano, z hlavy. Celkem vzato, měl jsem tu čest s bohužel opomenutíhodnou pohádkou. Repete nehrozí. 55% ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama