Reklama

Reklama

Zero

  • Maďarsko Zero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vycházeje z proslulého výroku „Pokud by zmizely na zemi včely, zbývají lidstvu čtyři roky existence" se režisér Gyula Nemes zamýšlí nad budoucností našeho ekosystému. Jeho svérázný pohled na boj proti globalizaci, ekologické utopie a nevyhnutelnou přírodní katastrofu je rozdělen do čtyř různorodých žánrů. S postavou někdejšího šéfa výrobny umělého medu a posléze vášnivého včelaře nás seznamuje pomocí burlesky. Následuje melodramatický příběh včelí lásky, v akčních sekvencích se rozjíždí originální guerillová válka, jejímž vyústěním je návrat lidstva ke svíčkám a koňským spřežením. Africká road movie, která celý snímek rámuje, je pak fatou morgánou zničené, ale odhodlané lidské duše. Žánrová koláž a experimenty s černobílým a barevným materiálem, komiksovými vložkami a zvukovou stopou dělají ze snímku intelektuálně výživnou a nesmírně vtipnou filmovou událost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Ideologicky s filmem úplně nesouzním, ale z formalního hlediska je to nápaditá, živelná hříčka, u které jsem se výborně bavil. Co 15 minut, to jiný styl a žánr. Od němé grotesky, přes bizarní letní romanci a válečný film, až po postapokalypťák. Zkrátka bizarní překvápko. Doufám ale, že není mylné moje přesvědčení, že v závěru přestává film být jednostrannou eko-agitkou, ale střílí i na druhou stranu. Pokud by se k těm finálním zvěrstvům totiž stavěl z obhajujících pozic, bylo by to na odpad. A hlavně to nepouštějte Klausovi, nebyl by rád. 70 % ()

kraval 

všechny recenze uživatele

Zero byla největší karlovarská jízda roku 2015 - výborný střih, zvuk, spojení žánrů a humor značně připomínající svým stylem South Park - vezměme nějaký společenský fenomén, vyhroťme jej do extrému a napišme něco o tom, co by se pak mohlo dít (třeba by se mohli lidé navzájem zabíjet, protože to stejně dělají nejraději). Film rozhodně není jednostranný a opravdu mě mrzí jeho nízké hodnocení (snad plynoucí z malého počtu dosavadních známek), jež si vysloužil od karlovarského publika. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Ako by som to povedal - sympatický počin, režisérovi fandím a potešila aj jeho osobná účasť na festivale. A jeho Zero má rozhodne čo povedať. Avšak tam, kde iní spomínaju formálny eklektizmus ako pozitívum, mne práve toto poňatie vadilo a vyrušovalo. Ako aj amatérsky look. A ešte príliš rebelantský záver, i keď tam tipujem, že Gyula Nemes šiel do toho účelovo, provokatívne, so šibalským úsmevom na tvári. Celkovo medzi 2* a 3*, po filme som sa prikláňal k 3*, kvôli obsahu, ale s odstupom času mi negatíva prevážili. 5/10 (Cinematik 2017) ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Asi největší překvapení na KVIFF 2015! Film, na který jsem se vyloženě bál jít, neb jsem nevěděl, co od něj očekávat. A ačkoliv je snímek úplně mimo očekávání, byl z filmařského hlediska naprosto skvělý. I když tedy s filmem taktéž úplně nesouzním, jak tu píše už J*A*S*M, tak řemeslně naprostá pecka. A vůbec nevěřím tomu, že by po tomto filmu sáhl nějaký distributor. ()

billyador 

všechny recenze uživatele

IFFKV Ne, tohle neni standardni nalehava agitka, tohle je vtipne sdelena zprava a jakysi apel na to, nebuďme sráči a starejme se trochu. Rejža je evidentně rebel s příčinou a jsem rad, ze mu snimek nikam neutekl a nebal se karikovat i ty dobré. Včelaři všech zemí spojte se!!! A ty diváku, až vypadneš z kina, dělej něco dobrýho. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama