Reklama

Reklama

Draculův dům

  • USA House of Dracula
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie filmu HOUSE OF FRANKENSTEIN (1944). (+Billy+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

pepo 

všechny recenze uživatele

Keby tam bol Lugosi miesto príšerného Carradine a ten rozbeh príbehu nebol tak odfláknutý, mohlo ísť o najlepší Draculovský film zo série. Hlavne potešil zvrat pred záverečným aktom. Natočené to je pekne, v duchu nemeckého expresionizmu (hlavné časť s premenou alebo naháňačka v meste). Ako ukončenie jednej éry adekvátne, no najlepšie kúsky z tohto univerza sú predsa len inde. 7/10 ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Cim vic monster, tim horsi film. House of Dracula je toho zarnym prikladem. Jsou tu snad vsichni: Dracula, Wolf Man, Frankensteinovo monstrum, sileny vedec a samozrejmne jeho hrbaty pomocnik resp. pomocnice. Bohuzel zadny z nich, az na skveleho Stevense v roli dokora Edelmana, nema dostatecny prostor. I Chaney jr. je nevyrazny, navic s knirkem vypada dost blbe. A Dracula v podani Johna Carradineho je opet priserny (cylindr a knirek, kdo to kdy videl :-)). O kvalite jiste sve vypovida i pouziti zaberu z jinych dilu serie. Slabota. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašný paškvil nakrúcaný len preto, aby vytiahol z peňaženiek ľudí pár grošov naviac. To, že sa v jednom filme stretnú Dracula, Frankensteinovo monštrum a Vlkodlak je proste splnenie sna každého hororového fanúšika, ale tak ako v predošlom House of Frankenstein aj tu je to len číry podvod. Všetci traja sa síce nachádzajú vo filme ale ani raz sa nestretnú v jednej scéne. Po expresionizme niet ani stopy. Dej ani veľmi nedáva zmysel a krkolomne spája osudy všetkých troch postáv. Lon Chaney vyzerá unudene, John Carradine nie je nijako fenomenálny, ale dá sa a Glenn Strange ako monštrum odvádza štandardne dobrú robotu (vo filme je cca 4 minúty). Jedinou zaujímavou postavou, ktorá má ako takú charizmu, je krásna hrbatá pomocníčka vedca. O niečo lepšie ako desivý House of Frankenstein, ale aj tak iba matný tieň po klasikách z tridsiatych rokov. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hrabě Dracula se usadí v podzemí hradu doktora Edlemana a chce po něm, aby mu vrátil lidství. Jenže upíří část hraběte je přeci jen silnější, a tak experimentální léčba není jednoduchá. Do toho chce L. Talbot, měnící se o úplňku ve vlkodlaka, po doktorovi to samé- -aby ho zbavil kletby, kterou považují oba za druh nemoci. A aby toho nebylo mála, tak do třetice je nalezeno Frankensteinovo monstrum a doktor se ho ve slabé chvilce pokusí oživit. Půvabná, ale hrbatá sestra Nina má přislíbeno od doktora, že ji zbaví hrbu, který je připomínkou všech Ignáců a dalších zrůdných pomocníků nejen barona Frankensteina. A pak je zde krásná Miliza, jejíž příběh se stává samostatnou linií filmu. Výborná hudba, skvělé gotické kulisy, obstojné speciální efekty a masky. Příběh sice trochu skřípe, ale skalní fanoušek leccos překousne. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Za mě už celkem zbytečný a celkem nudný zakončení téhle trilogie. Nepomůže tomu ani Lon Chaney Jr. ani John Carradine kterej si zde stejně jako v House of Frankenstein(1944) zahrál Drákulu. A chudák Fankensteinovo monstrum tu dostalo ještě míň prostoru než v House of Frankenstein. Sotva se monstrum probralo k životu hned bylo zasypáno pod troskami. 2hvězdy ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Alternativní název snímku je "Wolf Man´s Cure" (Vyléčení Vlčího muže). (liquido26)
  • Pátý film Frankensteinovské série, kde se objevuje herec Lionel Atwill. Pokaždé hrál jinou postavu. (liquido26)

Reklama

Reklama