Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (382)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Atkinsonův typ humoru jsem nikdy úplně nehltal, ale občas jsem se zasmál. A zde to mám úplně stejně. Občas se zasmějete, ale film jako celek moc nenabídne. Bohužel humor je zde zastaralý, byť nabízí souboj starých dob s dobou internetovou, humor moc z této myšlenky netěží a nakonec skončíte u vtipu se staženými kalhotami ve stylu American Pie. ... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Viděno v kině (CZ DABING). Soudě trailerů jsem tomu moc nevěřil a ani se mi na to nechtělo. Nakonec jsem byl mile překvapen. Spíš by si to zasloužilo rovné 4*, ale z nostalgie, z toho jak mě to překvapilo a skutečnost, že Atkinson na to stále ještě má, tak to jsem ocenit musel. Úvod je takový pozvolný, pousměju se sem tam, ale pak se to začíná humorem a vtipnými scény víc a víc rozjíždět. Především scénky v restauraci nebo poté taneční vystoupení, kdy si to Atkinson opravdu užíval. A asi vrcholem veškeré legrace byla dlouhá sekvence se simulátorem – to jsem doslova řval smíchy. Ani ve finále to moc neztrácí tempo. Já jsem opravdu spokojen, 5* je sice moc, ale já na to seru. Těším se na další shlédnutí a doufám, že vznikne čtyřka nebo snad i nějaký nový příběh s Mr. Beanem. Co dodávat? To se musí vidět. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

V nejslabším dílu série vystupuje Johnny English coby tajný agent ze staré analogové školy, jenž je náhle konfrontován s moderními digitálními technologiemi, jako jsou chytré telefony nebo virtuální realita. Jeho třeskuté střety se současnými vymoženostmi jsou nicméně ve snímku přítomny jen sporadicky, pročež většinu humoru, výrazně čerpajícího z předchozích dvou dílů, zprostředkovává opět kromě parodických hrátek s žánrem špionážního filmu zejména klasická „beanovská komika“. Obehrané scénky s dávno provařenými fyzickými gagy (hlavnímu hrdinovi se při pití koktejlu zachytí v nose paraplíčko, při flambování krevet se zas lekne ohně a rozsype je po podlaze...) však působí již značně vyčpěle a předvídatelně. Veskrze rutinní a unavená režie jim svým nedostatečným citem pro komediální načasování rozhodně nepomáhá. Tvůrci snímku se navíc jeví jako konzervativní staromilci a technofobové, kteří nové technologie prezentují jako nástroje zla, jimž většina postav ve filmu absolutně nerozumí, a to včetně hlavního hrdiny, jehož nepřizpůsobivost vůči čemukoli modernímu je přitom velebena coby ctnost - ve finále je dokonce navlečen do středověkého brnění, aby se tím ještě více podtrhlo, že je hrdinou starých dobrých časů. Hrdinou, jenž je obecně považován za neschopného blbce, co pokaždé všechno zkazí a úspěchu vždy dosáhne jen omylem díky náhodným souhrám okolností, leč přesto je v závěrečných scénách chválen premiérkou jakožto reprezentant těch správných britských hodnot a kvalit. Rowan Atkinson je sice svým šklebením obvykle schopen zachránit mnohé, ale tentokrát jeho kreace na spasení tak líné a zaostalé komedie bez fantazie a se slabým, nenápaditým a otřepaným humorem bohužel nestačily. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Potreti dostavame vice mene to samy. Na jednu stranu je fajn, ze se tvurci nesnazi nejak zbytecne inovovat koncept, coz by bylo v tomhle pripade i zbytecny, ale zaroven se snazi tvarit moderne, takze tu padaj zminky o Instagramu, Twitteru, vyuzivaj se mobily i virtualni realita a vse to je svizne a slusne natoceny. Jenze fory, kterejch je tu sice hodne, jsou neskutecne predvidatelny asi tak pet minut predtim, nez se stanou a ty, co prekvapej, se daj spocitat na prstech jedny ruky. Pribeh je samozrejme ocekavane debilni, zaporak tragickej, proste vse je podrizeny blbnuti Atkinsona, ktery je porad fajn a i pres silenou predvidatelnost se obcas da fakt dobre pobavit. Jako oddechovka v pohode, lepsi 3*. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nováček na režisérském křesle David Kerr vyprodukoval zajímavou filmovou prvotinu. Taková parodie na všechny špionážní filmy se často nevidí, dokonce bych třetí díl označil z celé série za nejvydařenější. Rowan Atkinson sice již není nejmladší a v některých momentech to člověk hned pozná, ale ten entusiasmus a zapálení do svých rolí nerozeznáte od doby, kdy v 80. letech začal s Mr. Beanem. Pořád ho to baví, což pokládám za nejdůležitější. Zápletka fakticky primitivní jako pro děcka z mateřské školky, ale já se bavil tím jeho typickým humorem. Pár scén mě fakticky málem přivedlo do hrobu, protože takový výbuch smíchu z mé strany jsem dlouho nezažil (scéna s virtuální realitou špičková, to vymýšlel jednoduše génius). Celkově zábavu film dle mě nabídl nestandardně kvalitní, nezaznamenal jsem žádný vyloženě trapný vtip. Samozřejmě u filmu nesmíte moc přemýšlet (třeba jak se jaderná ponorka může dostat do jezera, že ? :D....). Když odhodíte všechny myšlenkové pochody a budete se jen unášet kadencí vtipů, tak věřte, že si tímto zajistíte luxusní odpoledne. Pokud by se čtyřka nesla na podobné vlně, tak ji chci. Hned. Za mě dávám 78 % P.S. Do červeného Astonu Martin V8 Vantage Classic jsem se asi zamiloval. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • Pištoľ vyrobená 3D tlačou, ktorá sa objaví v záverečnej časti filmu, je podľa všetkého Heckler & Koch P30. (ČSFD)
  • Hra, ktorú hrá v úvode na smartfóne muž v MI7, sa nazýva "Temple Run". (ČSFD)
  • Na plagátoch k filmu môžeme vidieť, že Johnny English (Rowan Atkinson) má v ruke dvojfarebný Glock 17 s čiernym rámom a sivým záverom. Vo filme však takúto zbraň nepoužíva. Pri vniknutí do hradu v exoskeletone má síce Glock, ten je však celý čierny. (ČSFD)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama