Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Můj otec a ostatní muži, Krásný čas a Opravdová láska, to jsou tituly televizních filmů, které věnovala režisérka a scenáristka Andrea Sedláčková postavě Renáty Soukupové (T. Vilhelmová), půvabné, emancipované ženě, která je pod nesmlouvavým povrchem křehká a zranitelná. V současné době je šťastnou matkou sedmileté dcerky a se svým partnerem, novinářem Ivanem (O. Kaiser), žijí v prvorepublikovém dřevěném srubu na břehu zatopeného lomu. Místo je to idylické, vztahy mezi Renátou a Ivanem jsou komplikovanější. Z Ivana je nyní zapomenutý mrzout, zatímco Renáta, která se stala režisérkou, je na vrcholu svých sil. Potkává novou a prudkou lásku a musí tento nečekaný problém bolestně rozhodnout... Režisérka Andrea Sedláčková však nikdy neřeší jen prostý milostný příběh, její filmy mají také společenský přesah a vyznačují se přesnou dobovou atmosférou. Dívka za zrcadlem je natočena zajímavou a atraktivní metodou filmu ve filmu, což předpokládá dvojí příběhovou linii. Výkon Tatiany Vilhelmové, která hraje Renátu ve všech čtyřech filmech, zraje spolu s její postavou. Jejím partnerem je niterný a uměřený Oldřich Kaiser a oběma zdárně sekunduje i mladší dvojice Eva Josefíková a Vojtěch Dyk. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dlouholetý partnerský vztah může být složitý sám o sobě, když si k tomu připočtu dvacetiletý věkový rozdíl, bezuzdnou žárlivost, pracovní úspěch a vzestup jednoho a zapomenutí druhého, vychází mi z toho spousta třecích ploch. Druhá příběhová linie o natáčení filmu se mi líbila, milostné vzplanutí bylo předvídatelné, ale to vůbec nevadilo, protože jiskření mezi hlavními postavami dodalo potřebnou energii a šmrnc. Herecky velmi pěkné, všichni zúčastnění mi ve svých rolích sedli, obzvláště Oldřich Kaiser + chválím hudbu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Andrea Sedláčková na cestě od složitých mezilidských vztahů k těm nejjednodušším. Myslím, že po deseti letech už nebylo třeba se k osudům Renáty Soukupové vracet. A zajímavější by bylo vidět ten snímek, který byl natáčen, vypadal mnohem osudověji a dramatičtěji, než tento. Škoda, že paní režisérce nevyšli ti Zbabělci a doufám, že v podobném duchu se neponese její román Každý něco tají, který se právě chystám číst. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím. To mělo být jako psychologické drama. Tady je všechno moc ploché a vůbec to nejde do hloubky. Já jsem pořádně nevěděla, jak mám tento příběh vlastně uchopit. Neměla jsem čeho se pořádně chytit. Možná, že by bylo daleko zajímavější vědět ten film, který hlavní postava v podání Tatiany Dykové natáčela. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Televizní série o Renátě Soukupové pokračuje dál a hlavní hrdinka tentokrát točí remake (tuším) třetího dílu. Do toho tu máme příběh o ženě váhající mezi dvěma muži, takže je vlastně skoro zázrak, že výsledek není špatný. Ostatně jsou tu dobří herci, výborný kameraman... ale není už na čase přijít zase s něčím novým? ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vztahový drámo s na TV film velmi slušnou řemeslnou kvalitou nebo nabouchanym hereckym obsazenim (Vilhelmová s Kaiserem byly sympatickej pár). Scénář moh být o něco svižnější, ale naštěstí se moh spolehnout na dobrej příběh "ze života" a nápad (film ve filmu dotvářející příběh). Ačkoliv nejsem většinou fanoušek otevřenejch konců, tentokrát jsem ho docela přivítal. Nic světobornýho, ale určitě kvalitní příspěvek do českýho televizního žánru. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama