Reklama

Reklama

Neposlušní

(seriál)
  • USA The Defiant Ones
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Režisér Allen Hughes (Menace II Society) sleduje vzestup hudebních legend Dr. Dre a Jimmyho Iovina a zachycuje jejich průlomovou spolupráci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

konous 

všechny recenze uživatele

Jen to do mě syp, Netflixi! Další kvalitní seriál ze začátku rappové hudby a popíkových rytmů, které se jedou dodnes. Tentokrát se ale jedná o plnohodnotný dokument. Upřímně mě mnohem víc bavil příběh dříče/z Comptonu vzešlého (rozumněj pekla)/sympaťáka Doctora Dre, než geniálního/za tebe ruku do ohně dám/neústupného Iovina, ale to je samozřejmě ovlivněno tím, že rap jedu mnohem více a mám ho celkově mnohem radši než Lady Gagu nebo Gwen Stefani… Dreho počátky se dají dohledat všude možně, ať už v jeho trackách nebo filmu (Straight Outta Compton) a proto v dokumentu právě nejzajímavější část, pro mě osobně, bylo počáteční období Aftermath. Slavná camea Eminema nebo Kendricka rozhodně potěšili. Palec hore. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jasně, jsem si vědomý toho, že jde hlavně o marketingový tah (ty sluchátka jsem si po posledním díle málem utíkal taky koupit), ale co už, když je to ve výsledku asi nejdůslednější rekonstrukce všeho toho dění kolem Dreho, NWA,Death Row Records, Interscope Records atd.. Řemeslně je to špička. Chlapi se nevyhýbají ani těm nejožehavějším momentům své minulosti (narozdíl od např. Straight outta Compton ze kterého Dre vyšel jako Mirek Dušín).. Prostě klobouk dolů. Luxusní 4 hodinky které i nerappery pravděpodobně přesvědčí, že v těch rýmovačkách přecejenom něco je. Pro hudbofily povinnost. ()

Reklama

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Jimmy Iovine a Dr Dre aneb od vinylu po sluchatka. Vytecne sestrihany dokument mapuje cestu dvou legendarnich producentu pekne od prvnich krucku az k odkoupeni Beats jablecnym gigantem. Skvely doplnek k Straight Outta Compton a zaroven prehlidka zasadnich ikon svetoveho rapu, rocku a popu - pro kazdeho, kdo ma rad hudbu, imho jednoznacna povinnost. Jakozte zdejsi expert na Psychora davam plnou palbu. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Fantasticky hudebni dokument. Pokryva castecne stejnou plochu jako Straight Outta Compton, ale zatimco to bylo divadlo, tohle je real deal a k tomu pridava jeste Jimmy Iovina a cele spektrum umelcu okolo Interscope. Od hudebnich a produkcnich zacatku, pres management hudebniho vydavatelstvi, po merge s Applem a online streaming kde jsme dnes. Cele je to pekne natocene a prokladane NIN instrumentalkama, proste parada. 9/10 ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo poňatá sonda do zákulisia hudobného priemyslu, ukázaná z pohľadu dvoch producentov/podnikateľov, ktorí to celé vytiahli (ovládli) o niekoľko levelov vyššie ako všetci ostatní. Vďaka účasti Dr. Dre si tu prídu na svoje ako fanúšikovia hip-hopu, tak vďaka Iovineovi i fanúšikovia širšej škály žánrov a nielen toho. Má to rytmus i emóciu, je to žhavé i prekérne, dobre zrežírované a poskladané do seba. Viac než by sa mohlo zdať. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama