Reklama

Reklama

Gascoigne

Velká Británie, 2015, 90 min

Obsahy(1)

Celovečerní dokument o životě Paula Gascoigna, jednoho z nejlepších anglických fotbalistů všech dob. Režisérka Jane Preston se v tomto snímku snažila ponořit do jeho psychiky, obav, zranitelnosti, ale i ukázat jeho celoživotní úspěchy. (Sevcik)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Paul Gascoigne nebyl můj oblíbený fotbalista, hlavně i proto, že na největší roky jeho slávy jsem byl přece jen ještě docela malý a na fotbal nekoukal. Tohle je ale příjemně/nepříjemně otevřený dokument, který se zaměřuje na jeho kariéru, hlavně tu první část, ale nevynechává ani kritické okamžiky, k nimž se navíc vyjadřuje sám Gascoigne. Zajímavý pád hvězdy. ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Trocha atypický dokument o jednom z najrozporuplnejších športových celebrít. Tí, čo si ho pamätali, pochopia o čom to celé je. ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Nojo, tak jsme se dozvěděli, kde Gazza hrál, jak ho všichni měli rádi, pochválili ho tři, bez většího smyslu vybraní řečníci (Lineker, Rooney, Mourinho), viděli pár jeho gólů... Ale rozhodně to není komplexní dokument, který by se ke Gascoigneho osudu hodil, o jeho rodinném životě a zbití manželky nepadne ani slovo, o jeho neslavném konci kariéry, o tom, jak ho alkohol poslal zcela na dno, o léčení... ()

celticek 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než ten trapný Figův přestup. Gazza byl skvělý fotbalista, ikdyž mě samozřejmě netěší jeho působení v Rangers. Ale vzpomínka na jeho "The Sash" incident je ok. Tak se k tobě kámo postaví IRA, když budeš dělat blbosti. Naštěstí chlapec vůbec nevěděl, co činí. Vidět ho jak dopadl je smutné - všechny ty tiky, smích jak od blázna. Nevím, proč tu vůbec mluví Mourinho, ten se taky nasere všude. Rooneyho a Linekera beru. Ale je to průměrný dokument. Gól proti Skotsku je jeden z nejkrásnějších, který kdy padl na Euru. ()

Reklama

Reklama