Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, i jako neoficiální bondovka to ujde. Connery se vrací do své životní role, coby agent 007, který je poslán do sanatoria, aby zjistili, jestli má ještě na to být agentem. Zde se vše zkomplikuje a 007 vyráží vstříc svým dobrodružstvím. Akce tu není kdoví jak zběsilá, ale příběh je celkem fajn. Za mě 68% :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podivnost nad jiné podivná. Vzdoropapež Connery přepracuje jednu ze svých klasik do podoby padnoucí úchylným nevkusným osmdesátým létům, a přesto vyklízí pole se ctí, neboť přináší mnoho hvězd a mnoho nevídaného. Mocný bijec Šakal Edward Fox jako neschopný byrokrat v čele MI6, nijaká Moneypenny, počítačové hry, aerobic, Klaus Maria Brandauer nesahající Celiho Emiliu Largovi ani po kotníky a krásná hvězdička Kim Basinger hrající ve svých třiceti letech nevinné poupátko. A k tomu nehoráznost jako Rowan Atkinson:) Jedinou opravdovou inovací tak zůstává femme fatale a pěkným štěkem Ernst Stavro Blofeld Maxe von Sydowa. Ale upřímně - těžko by se z Bonda dalo bez tak typických rekvizit jako je logo, hudba (tentokrát od starého harcovníka Michela Legranda) a tak podobně, vykřesat něco lepšího. Stojí to za vidění, i když si žádá trochu sebezapření. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Když v roce 1971 končil Sean Connery s bondovskou sérií, řekl cosi ve smyslu never again... Bohužel, po dvanácti letech svůj názor změnil a vrátil se v tzv. neoficiální bondovce s příznačným názvem. On však za nízkou kvalitu tohoto filmu zodpovědný není, ba naopak, je potěchou sledovat, že i po letech má stále jiskru a šarm, byť už v teplákové soupravě zdaleka neopůsobí tak přesvědčivě jako kdysi v Thunderballu. Apropos – Thunderball. Ten za to všechno mohl. Spoluproducent snímku Kevin McClory si uvědomil, že drží práva k původnímu scénáři a rozhodl se je použít. Bohužel – ta práva byla limitována... na postavy a příběh Thunderballu. Takže Nikdy neříkej nikdy je trochu jinak převyprávěná klasika o únosu atomových bomb. Jinak a hůře. Ve střední pasáží, kde Young dokázal diváka zaujmout výtečným režijním stylem, který je pro conneryovky klíčový, se Irvin Kershner (režisér skvostu Impérium vrací úder) plácá ve zbytečnostech i bizarditách, a zejména v klasickém US akčním stylu, který se k agentovi jejího veličenstva nehodí. Prostě neumí navodit ducha pravé bondovky a to je celý problém. Samozřejmě ničemu neprospívá ani absence původního Bond theme, nahrazení roztomile konzervativního M jakýmsi otravným mladým byrokratem a tak dále a tak dále... Tentokrát měl Connery zůstat u svého nikdy víc, protože jeho bondovský epilog je na úrovni nejslabších moorovek. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad nejslabší z těch luxusních naleštěných bondovek s exotickými destinacemi, jachtami, diamanty, sošnými krasavicemi....Místy mi bylo trapně za všechny zúčastněné, nejvíc při tangu v kasinu. Kdyby tam nebyly Monaco, Menton, Roquebrune a Villefranche, tak už bych se ani nedívala a vzpomněla jsem si, že tyto pocity jsem měla i když jsem to viděla poprvé. A nezachránil to ani K.M.Brandauer. Basingerová se mi nelíbí a Sean Connery už byl na Bonda opravdu starý. Proti novým bondovkám tam ale aspoň byl nějaký humor, i když občas nechtěný...Často jsem vzpomínala na Muže z Acapulka, tanec Bonda s Domino mi připomínal Kerpofa s Bob St. Clairem tančící v Mexiku:-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Až na pár momentiek je pre mňa "Never Say Never Again" asi najhoršou Bondovkou, ktorú som mal možnosť vidieť. Mizerná charizma, žiadny pocit, že sme v skutočnom filme o agentovi 007 a Sean Connery to absolútne nevie zachrániť ani na chvíľku. Má síce pár dobrých fórov a sem-tam hláška funguje, no reálne je vidno, že tento film vôbec nepasuje medzi ostatné, lebo človek z neho nemá pocit, že by sa ocitol v tej istej realite ako všetky ostatné filmy. Nech si človek myslí o niektorých Bondovkách čo chce, tak minimálne som z nich mal pocit, že to pasuje do jedného a toho istého sveta. Toto je absolútne mimo. A nakoľko je to druhá verzia filmu "Thunderball", poďme si to trošku porovnať. "Thunderball" mal skutočne skvelý spád, výbornú atmosféru, absolútne bravúrny boj pod vodou a zloducha, ktorý ma nikdy neprestal fascinovať. Tu nemáme ani jedno z toho. Nebaví ma to, je to otravné, nemá to charizmu a ani Sean Connery miestami akosi nechce byť v tomto filme. Alebo minimálne tak pôsobia niektoré scénky. Čo je dobré? Rowan Atkinson pobaví náramne. Je tu pár dobrých hlášok a podľa môjho názoru je skvelé vidieť ten videoherný súboj medzi Bondom a Largom. To sú dobré veci. Zvyšok je nuda, nuda, nuda alebo otrava. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Keď James Bond (Sean Connery) trénuje streľbu pred tým, ako dostane strieľajúce pero, používa pištoľ Mauser HSc v ráži 7,65 Browning, ktorá bola vo svojej dobe považovaná za konkurenta Walther PPK (klasická zbraň Jamesa Bonda). (ppapso)
  • Režisér Irvin Kershner se stal prvním američanem, který režíroval film ze série o Bondovi. (Sony1994)
  • McClory plánoval začátek filmu stejný jako známé verze bondovek, tedy z hlavní pistole. Nakonec se rozhodl jen pro levitující číslo 007. (Terva)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama