Reklama

Reklama

Příroda slovenských nížin

(TV film)
  • Slovensko Rovina, miesto pre zázrak
Dokumentární / Krátkometrážní
Slovensko, 2016, 29 min

Obsahy(1)

O vzácném biotopu během jarního a letního období... Když se díváme do krajiny, rovné jako dlaň, většinou si neuvědomíme, jak pestrý a bohatý život tohle zdánlivě jednotvárné prostředí hostí. Ale dobrý pozorovatel ví, že nížina je výjimečné místo, které nabízí řadu příležitostí pro nejrůznější živočichy. Řeky a jejich břehy, pole, vlnící se tráva. Dočasné tůně, které vznikají při jarním tání a v létě opět vysychají. Všechna tato místa i jejich obyvatele budeme sledovat za různého počasí a v různých ročních dobách. Představují se vzácné a chráněné druhy živočichů i jejich domov – slovenské nížiny. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Krásné podvodní záběry. Jižní Slovensko je převážně zemědělské . Na všech místech v dokumentu jsem byl, ale zvířenu jsem neviděl. Asi přede mnou včas prchla. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom pekné dokumentárne prekvapenie zo Slovenska. Aj na zdanlivo nezajímavých nížínách je čo vidieť, keď sa pozeráme okom šikovného kameramana. Napríklad by som nečakal orliaky, ktoré predvedú aj komické situácie, keď jedného bystré a drzé vrany poťahujú za chvost, zatiaľ čo druhé mu kradnú z koristi. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama