Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

anais 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem je to samozřejmě naprosto nesrovnatelné - i když se Frank Miller scénáristicky a Idvin Kerschner režisérsky (!) snaží vkládanými reklamami o satirický tón, tak nějak z toho leze jen přímočaré akční béčko. Ale lepší. Na druhém Robocopovi je totiž vidět vysoký rozpočet a přinejmenším závěrečná půlhodina, ve které se perou Robocop 1 a Robocop 2 je vlastně naprosto fascinující - střídají se tu záběry mechanických loutek, herců v kostýmech, stop-motion, zadní projekce atp - a to skutečně ve vrcholné formě, těsně před nástupem CGI, a tedy koncem jedné holywoodské éry. Na toto pokračování se tedy nemusí nahlížet jen jako na slabší odvar jedničky - není to bohužel nic víc, ale ani nic méně, než slušné akční řemeslo ze sklonku 80.let, s mistrovskou trikovou stránkou. (satira, přesah, Ježíš... to tu nemá smysl hledat). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak ako ma bavili cca prvé dve tretiny filmu, respektíve jeho dlhšia polovica, tak ma nebavil dlhý, akčný záver. Páčila sa mi, podobne ako v prvom dieli, chytrá alegória na súčasné americké problémy. Lenže potom sa scenár rozhodol, že musí uspokojiť najmä po akcii lačné mladé publikum a z filmu sa stal bordel. Detská kriminalita, všadeprítomný zločin a chaos, ekonomické problémy Detroitu, na to všetko sa v rámci humorného nadhľadu veľmi dobre pozerá, práve preto gradácia iným smerom, aký by si film zaslúžil, bola pre mňa sklamaním. Škoda, že sa toho neujal opäť Verhoeven a nepriniesol tak do toho zmätku väčší pokoj a prehľad. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tento díl RoboCopa jsem viděla jako první, takže má u mě poněkud čestnější, výsadnější postavení oproti jedničce. Souboj policejního kyborga se zločineckým podsvětím Detroitu mě v pubertě ohromně bavil (dokonce jsem si koupila a několikrát přečetla i knížku:-)) a tehdy by ode mě dostal jasných 5*. Čas je neúprosný, člověk se vyvíjí a co mu stačilo v dětství k absolutní extázi, tomu se může jako dospělý jen útrpně pousmát. Takže dnes (s přivřenýma očima a velkým kusem sentimentu) 70%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nestačím kroutit hlavou nad nelichotivými přívlastky, kterými je tu RoboCop 2 častován....Ve svém žánru jde o vynikající snímek, k němuž mám jen jednu drobnější výhradu a to tu, že nevnáší do plecháčova světa žádnou inovaci a pouze mocně těží z Verhoevenova originálu (ten je mnohdy i zřetelně citován - např. je tu RoboCop znovu mučen a zbaven končetin apd.). V porovnání s původním filmem, kde byly misky vah s krvavou akcí a satirickým pohledem na sociální problémy současného světa vyrovnané, se Robo 2 přiklání mnohem více do satirického pojetí, jenž mnohdy šponuje až do absurdních výšin (kriminální živly s mlékem tekoucím po bradě nechť jsou toho dokladem). Stále však přitom zůstává až nepříjemně trefný, výstižný a především velice vtipný, nebudu-li zrovna myslet na nešťastnou epizodku se "správňáckým" režimem. Celým filmem prostupuje jedinečný, sympaticky béčkový feeling, opírající se především o mohutné akční scény s výraznými pyrotechnickými efekty a nadstartně vysokým množstvím padlých ran i obětí. RoboCop 2 není zhmotnělá dokonalost a mírně jej sráží občasná zakolísání autorovy invence i soudnosti, ale je z něj jasně vidět, že režisér nejlepší epizody Star Wars dobře věděl, jak potěšit fanouška akčních sci-fi béček. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak si si dal po rokoch opáčko a musím to s troch zdvihnúť na štvrtú. Dvojka je ešte celkom dobrá oproti trojke a aj Weller tu je. Navyše nič takéto nekompromisné a drsné v dnešnej dobe už nieje, Remake sa nepodaril ani náhodou a dvojka ma miestami lepšie akčné scény ako jednotka. Hlavne záver Cain vs Murphy stojí za to. Chcelo by to ešte Basilovú hudbu a bolo by to ešte o niečo lepšie. 75% - 4* ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Ve scéně, kdy je RoboCop (Peter Weller) přeprogramován doktorkou Faxxovou (Belinda Bauer), přejede na obrazovce následující číselná sekvence: 50 45 54 45 20 4B 55 52 41 4E 20 49 53 20 41 20 47 52 45 41 54 20 47 55 59. Pokud čísla pomocí kódovacího jazyka ASCII převedeme na písmena, dostaneme větu: „Pete Kuran je skvělý chlapík.“ Peter Kuran byl tvůrce speciálních efektů. (HellFire)

Reklama

Reklama