Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

  • Česko Hvězdné války: Epizoda V - Impérium vrací úder (více)
Trailer 3

Luke Skywalker se s povstalci proti Impériu schovává na ledové planetě Hoth. Při jedné z obhlídek je Luke přepaden místní sněhovou příšerou. Ta zabije zvíře, na kterém Luke přijel, a následně omráčeného Luka odtáhne do své ledové jeskyně. Kapitán Han Solo se vypraví Luka do mrazu najít. Mezitím se Luke v jeskyni probudí, osvobodí se a po střetu s příšerou uteče do ledové pustiny. Zde ho podchlazeného najde Solo, který ho zachrání. Druhý den ráno jsou oba vyzvednuti leteckou hlídkou, kterou za nimi povstalci vyslali. Je na čase. Na planetě se objeví stroje a vojáci Impéria, kteří povstalce na základě pocitů Darth Vadera našli. Následující střet neprobíhá pro povstalce nikterak dobře, a vedení povstalců nařizuje evakuaci. Velitelka povstalců, princezna Leia, Han Solo, Chewbacca a robot C-3PO odlétají na X-Wingu. Luke použije stíhačku Millenium Falcon. Luke však neletí s ostatními, ale zamíří na planetu Dagobah. Ve chvíli, kdy totiž umíral v mrazu, se mu zjevil duch Obi-Wana a poslal ho právě tam. Luke zde má najít mistra Yodu. Leia s ostatními zatím uniká před pronásledovateli ve stíhačkách. Solo, který jejich stroj pilotuje, se pokusí před pronásledovateli ukrýt v jeskyni na jednom z ohromných asteroidů, kvůli vesmírným parazitům však musí bezpečný úkryt opustit a doletět na planetu Bespin, kde se hodlá s přáteli ukrýt u svého známého Landa Calrissiana. Ten zde vede malé nelegální doly. Zatím Luke objeví malého zeleného mužíčka, který se mu zprvu zdá poněkud zmatený. Brzy však pochopí, že právě tento mužíček je mistr Yoda. Yoda začne Luka cvičit na rytíře Jediho. Luke však svůj výcvik nedokončí. Při výcviku má totiž vize, při kterých se dozví, že jeho přátelé jsou v nebezpečí... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 077)

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 (časť prvá) Videopáska sa úspešne došmodrlíchala na koniec prvého/štvrtého dielu Hviezdnych vojen a ja si ešte ani nestíham utrieť pot z čela a slzy z očí, keď zrazu titulky končia a ja znova začujem tú dunivú melódiu: pam pam pam pampadám pampadám, pam pam pam pampadám pampadám... Pozor! Impérium vracia úder!!! "Tak na to by som sa pozrel," vravím si v duchu a opäť sa uvelebujem v kresle ... (asi po dvoch hodinách sledovania) ... "Han Solo vydrž! Idem ti na pomoc!" Akčný, dynamický, efektný, no zároveň hlboký, opantávajúci a čarovný filmový zážitok. (časť tretia) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zhodnotím jen poslední episodu, ale platí to pro všechny IV, V a VI. Chápu, že tyto filmy byly první svého druhu, takže byly něco jako průkopnické. Avšak já je hodnotím z pohledu dnešní doby a myslím,, že efekty jsou již velmi slabé a děj je přehnaně zdlouhavý. V dnešní době mi tyto díly star wars přijdou jako průměrný film s dobrým nápadem a propracovaným příběhem za což nechávám 3 hvězdy. Jednou vidět stačilo a pravděpodobně se vrátím jen k novějším dílům, avšak zlatý střed, poslední díly jsou pravý opak těm prvním, kdy nápad je slabý a efekty dobré. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepšia časť starej trilógie. Epickejšie, napínavejšie a prepracovanejšie než epizóda IV. Hneď úvodná scéna na zasneženej planéte ma vtiahla do deja, film je plný dobrodružstva, bravúrnych efektov a taktiež toho najpodstatnejšieho, Vadera, si tu divák užije omnoho viac. Scény s ním a Lukom patria k tým najveľkolepejším z celej série. Bez Williamsovej mohutnej hudby si Star Wars ani neviem predstaviť, no obzvlášť hrozivý motív, presne vystihujúci Darth Vadera, tomu dodáva tú pravú temnú atmosféru, napätie a emócie. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. S geniální hudbou Johna Williamse - nejlepší je asi téma - Imperiální pochod: http://www.youtube.com/watch?v=m0DBvaguOMU - mimochodem, jeden uživatel youtube komentoval: I play this theme when my wife arrives at house :-). A to mi původně Star Wars nic neříkaly... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=PkEKIw0FU6Y ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nech je ticho, lebo ho vypnem.“ Ako Tolkienove „Dve veže“, i EPIZÓDA V alias IMPÉRIUM VRACIA ÚDER, prichádzajúca do kín tri roky po NOVEJ NÁDEJI (1977), sa nesie v tradičnom duchu prostrednej časti trilógie. To znamená, že nemá poriadny začiatok, zato má dokorán otvorený koniec, nám už známe postavy sa čelne zrážajú s úplne novými (Yoda, Lando Calrissian), ktoré sa ukazujú byť pre čoraz ambicióznejšie poňatý epický príbeh kľúčovými. Pribúdajú nové planéty (snežný Hoth, močaristá Dagobah) a naopak, zostávajú osvedčené veci, ako je chemické iskrenie medzi niektorými postavami zminula („Ste špinavý hulvát!“ – „Nie som špinavý!“). Dej naberá na strhujúcich obrátkach, atmosféra je čoraz temnejšia a až teraz si naplno uvedomujeme, v akej hre sa neskúsený Luke vlastne ocitol. Spoznávame nové monštrá a je ten správny čas na prezradenie šokujúcich tajomstiev (SPOILER "Som tvoj otec.“ SPOILER) a zamotávanie (dovtedy jednoducho sa javiacej) zápletky. Dva „technické“ Oscary (za zvuk a špeciálne efekty) dôstojne orú pôdu pre monumentálne vyvrcholenie ságy Georgea Lucasa. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (218)

  • Prsty na noze mistra Yody se liší každým filmem, někdy má 3, někdy 4, ba dokonce 5. (Doom351)

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

George Lucas se dočká vlastního dokumentu

George Lucas se dočká vlastního dokumentu

17.09.2021

Duchovní otec Hvězdných válek George Lucas se dočká vlastní dokumentární série. Šestidílný dokument zaměřující se na Lucase a společnost ILM pak točí Lawrence Kasdan, scenárista Impérium vrací úder a… (více)

Reklama

Reklama