Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 3

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (109)

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přímočarý příběh o dvou bratrech, kteří musí zadržet zlatokopa, který má formuli na vyrejžování zlata. Herecké obsazení je slušné ač mi úplně neseděl herec do role jednoho z bratrů Elího, ale ke konci jsem si k těmu našel i docela cestu když ukázal, že to není jen bratr žíjící ve stínu svého populárnějšího bratra Charlieho. Dávám 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mně nestalo, abych po shlédnutí filmu byl tak na rozpacích, jako v případě The Sisters Brothers. Herecky je to tady totiž jeden velkej koncert. Příběhově tu ale trošku strádám. První hodinu se nic moc neděje. Na road trip western je tenhle film až moc velký lážo plážo. Pořád v sobě má ale takovou zvláštní tajuplnou atmosféru, že i když u filmu na jednu stranu mám tendence usínat, nutí mě další scény sledovat dál a čekat, co se z toho nakonec vyklube. Nakonec bych snad i mohl říct, že pokud je někde promarněný potenciál, tak je to právě v případě tohoto filmu. Na jednu stranu jsem ho dokoukal, několik dní po shlédnutí nad ním neustále přemýšlím, ale i přesto jsem si během filmu tak nějak říkal, že by bylo fajn, kdyby se v něm také něco dělo. Film, který si dokážu představit, že ho dál doporučím, ale zároveň budu čekat na názor. Tak moc rozporuplný jsem po jeho shlédnutí byl a několik dnů na to stále jsem. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Režiséra jsem doposud vůbec neznal, ale na film mě zejména nalákalo hodnocení kritiků a pak samozřejmě Joaquin Phoenix. Říkal jsem si, že ve westernu jsem ho ještě nikdy neviděl a že by to mohlo dopadnout ve výsledku dopadnout skvěle. Skoro jsem měl pravdu. Asi jsem čekal o trochu větší porci vydatných přestřelek, z traileru to docela navnadilo na momenty, kde se jednotlivými kulkami fakticky nešetří. Ale ono by to možná ani nezapadlo do konceptu filmu. Film se opírá zejména o dialogy, které leckdy rozjímají o životě atd., mnohdy mi to připomnělo jakési metaforické rozmluvy. Tím ale film nijak neshazuji, jen mě styl malinko překvapil. Phoenix jednoznačně přehrál své herecké kolegy, ukázal, že vtělení do jednotlivých postav zvládá přímo ukázkově (ať už se dostaví Joker !!!). Ale když na druhou stranu dojde na chvíle přestřelek, tak stojí za to. Postava Gylenhaala hrála takové druhé housle, tam bych si uměl představit i větší porci minut. U milovníků klasických westernů nevím, jestli si tito dotyční lidé přijdou na své. Ale pokud filmový styl přijmete, tak se nudit za žádných okolností nebudete. To vám říkám. Za mě dávám 77 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s westernem The Sisters Brothers jsem se nejčastěji setkával s výrazy jako nestandardní, netradiční, výjimečný, ovšem já jsem v tom případě viděl asi jiné The Sisters Brothers, jelikož western, který jsem viděl já, na mě působil jako klasická žánrovka se vším, co k ní patří. Pravdou tedy určitě je, že působí oproti ostatním filmům z divokého západu vážně pomaleji, ale jinak musím jen zopakovat, že nic dalšího nevšedního jsem zde nezaznamenal. Naopak, hned třeba zápletka je takový běžný westernový příběh, nabízející drsné kovboje, pronášející drsné věty a konající ještě drsnější věci, téma zlaté horečky mi též nepřipadá jakkoliv zvlášť ojedinělá, a i postavy působí jak vystřižené z westernové příručky, tudíž obsahově pro mě The Sisters Brothers představují ryzí žánrovou podívanou, kde je důležité jen to, jak se to tvůrcům ty tradiční ingredience podařilo nakonec zpracovat a jak to celé vlastně funguje, no a zde mi je potěšením konstatovat, že to nedopadlo vůbec zle. Ten opravdu pomalejší styl vyprávění mi vůbec nevadil, jelikož pořád se něco děje, film nabízí dramatické okamžiky, emoce, napětí, akci, dokonce se tu vyskytne i pár povedených humorných vsuvek, vizuálně pak působí takovým jemně potemnělým stylem, což mi též velmi vyhovovalo, atmosféře též nemám co vytknout a samozřejmě třešničkou na dortu je zatraceně hvězdný casting, který udělal sakra své, takže zkrátka za mě se ve výsledku jedná o silný a působivý western, který sice mezi klasiky žánru určitě nepatří, ale jinak se jedná o opravdu kvalitní a ve většině ohledech poutavou podívanou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako westernový fanda a navyše i fanda J. Phoenixa som bol max. natešený, ale už po prvej polhodine mi bolo jasné, že to nebude nič moc. Strašne sa to vlečie, až v polovici filmu sa začína rysovať nejaký základ príbehu, ale režisér ho nejak nechcel dorysovať...Božské herectvo Phoenixa tu režisér nedokázal využiť, navyše kamera ho berie väčšinou len z diaľky a bočných uhlov, takže jeho mimika, silná herecká zbraň je rázom v čudu...Kľúčová scéna bola bezpochyby hľadanie zlata, tam sa to zlomilo a hovoril som si, tak a teraz sa to rozbehne!! a budú sa diať veci ..., no ono sa aj udeje , ale nie tak ako si to divák predstavoval. Popravde po tejto scéne som len čumel ako sa dá film pekne dojebať a ukončiť ho tak, že si divák povie a to je všetko? Bohužiaľ je...60% aj za scénu s prehltnutým pavúkom! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)

Související novinky

Reklama

Reklama