Reklama

Reklama

Jak balit holky na mejdanech

(festivalový název)
  • Velká Británie How to Talk to Girls at Parties (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Velká Británie, rok 1977. Oslavy pětadvacátého výročí korunovace královny Alžběty II. jsou v plném proudu, punková vlna odporu proti establishmentu vrcholí a někde uprostřed této společenské vřavy se nachází Enn. Středoškolák, který má momentálně dva cíle: založit kapelu a najít si holku. To druhé se mu možná podaří, když se na hodně divném mejdanu seznámí se Zan, zvláštně naivním stvořením, které punk považuje za jinou kolonii. Toto nedorozumění je ale pouze první indicií, která naznačuje, že oba mladí milenci nemají stejnou domovskou planetu... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (62)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nie som proti atypickým romantickým príbehom. Práve naopak, pretože vďaka nim je možné ukázať niečo tak, čo obvykle vidíme inak. Tento snímok však nie je úplne v poriadku (knihu, podľa ktorej to vzniklo, nepoznám). Prostredie („punkové “ Anglicko), herci/herečky, atypická romantická zápletka a „punkovanie“ sú zvlášť v poriadku, ale keď ich v tejto forme dáme dohromady, tak z toho bude „kyslá čalamáda“. P.S.: Vidieť „iný“ tvár N. Kidman nebolo zlé. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nejšílenější, nejvtipnější jízda z Varů a navíc super herci a ještě suprovější britský humor za pěkně dlouhou dobu. Absolutně skvělý mimozemský odvaz se spoustou ujetých postav zahalený do britského punk vizuálu s prvky sci-fi, hlasitou hudbou, přisprostlými, ale velmi sympatickými vtipy na pozadí jedné bizarní meziplanetární lovestory. Potěšila odvázaná Kidman i Matt Lucas v jeho další roli podivína. Těžko to tady popsat slovy. Byl to zkrátka totální pojeb. KVIFF 2017 ()

Reklama

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Punk? Kolonie? Už od prvních minut, je to tak zvraceně zvláštní výmysl.. kterej se mi nepovedlo pochopit. Grejt Britn má tak skvělý filmy a pak tohle?!! Co to do psí prdele jako je?? Pár mladých kluků, vyznávající pank, narazí na mejdan, kde jsou lidé v zavěsech, holky z vlasy ve tvaru dílda, sladěné do černo-oranžové, které mají především zvýražněny kozy a kundu, pak nějakej fialovej tlusťoch, modří, červení, "normálně" oranžoví, sakáči, tohle ani nevím jak popsat, vypadá to jak prasklý kondom plnej semene, protahlý přes pusu, pak snad matka, avšak vypadá jako starej zdegenerovanej chcípák a nakonec žlutí.. takže mladí kluci navštíví mejdan, aby se pobavili, avšak budou omámení, první týn zůstane s podivíny, kde "kříčí", druhý s kozo-kundama a poslední najde žlutej koutek, druhej zjistí, že kozo-kundy se nějak množí a chcou ho rejpnout, zatímco ten poslední se zalavískoval do žluťavky, takže jí čmajzne.. veme jí domu, kde se seznámí s mammy-ou na hajzlíku.. Zan poté půjde s Ennem na pank, to co se jí tak líbí, když se nakonec dostane k výstoupení, kde zazpívá svou kolo(a)nální píseň o kanibalismu, dáv jí začně milovat a pohádají se.. Enn se z toho úspěchu naštve a odejde.. nakonec je tam nějakej boj s kolonií matky, aby jeho Zan nesnědlí, nakonec ho stejně lívne,.. Je pank vážně tak divný? :) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Taková lucidní punková ujetá jízda, na základě povídky Neila Gaimana, na základě které vznikl i komiks. Každopádně film to dotahuje do daleko hlubší podivnosti, ale zároveň to celé rozvádí dál a dává tomu tak nějak uspokojivý konec. Co byla původně krátká neuzavřená povídka se tady rozprostírá do celého filmového příběhu. Což je fajn, protože je to trochu jiné, nové a nevšední.Nemůžu to doporučit komukoli, ale fanouškům předlohy rozhodně ano. A byl bych rád za víc takových filmových příběhů, které evokují hranici snění a reality. ()

rumczeis 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel jen díky názvu a vysokému hodnocení na ČSFD, neviděl jsem dopředu trailer ani si o něm nic nepřečetl. Výsledkem tedy bylo jedno obrovské WTF, opravdu větší bizár si asi nepamatuji. S odstupem několika hodin ale přicházím k závěru, že to vlastně bylo takové klasické staré sci-fi, kdy lidé nechápou princip onoho mimozemského života. Podobně jako u Odyssea a hvězdy nebo Světa podle Prota. Celkové hodnocení mi tak osciluje mezi 3-4★. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na filmovém festivalu v Cannes 21. května 2017. (griph)
  • V závěrečné scéně filmu, kdy fanouškové přichází do knihkupectví, kde se odehrává autogramiáda, je záběr na sklo obchodu s nálepkou „Sandmana“. Tento komiks také napsal Neil Gaiman, autor předlohy tohoto filmu. (PetraRuze)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama