Reklama

Reklama

Brian Barns sa prebudí zranený v púšti a vôbec netuší, prečo je okolo neho osem mŕtvych tiel a nablízku stojí dodávka plná kokaínu a hotovosti vo výške štyroch miliónov dolárov. Barnsovi je v pätách nielen neslávne známy lotor a drogový barón Mateo Perez, ktorý sa zúfalo snaží získať svoje peniaze späť, ale aj vládny agent protidrogového úradu DEA Rooker a skorumpovaný šerif Olson, ktorý by sa rád priživil na bohatej koristi. Na úteku pred prenasledovateľmi sa Brianovi postupne vracia pamäť a skladá si mozaiku udalostí posledných dní. A zisťuje aj to, kým vlastne je a akú úlohu v príbehu zohral... (TV JOJ)

(více)

Recenze (34)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film se může pochlubit pěkným názvem 4Got10 neboli Forgotten. Danny Trejo jako drogový baron Mateo Daniel Perez hraje svůj standart. Asi jednoznačně nejlepší postavu zkorumpovaného šerifa Olsona si zahrál Michael Paré. Nejhůře dopadl Dolph Lundgren (DEA agent Robert Rooker), který nemá jediný souboj a do akce aktivně zasáhne pouze jednou viz plakát. Pro příště by Lundgren mohl vynechat brýle a nevhodný účes, protože vypadal divně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je tak nějak to, co jsem očekával. Stará garda béčkových herců tu má rozhodně víc prostoru, než jen minutu či dvě, a to v podstatě všichni. Samozřejmě, že téma ztráty paměti je profláklé, ale stejně pořád zajímavé. V tomhle případě bohužel hodně ztrácí, ale akčně je to celkem fajn. Nic skvělého, ale ujde to. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|59%| Docela zvláštní film, něco takového jsem nečekal – alespoň něco v tomto stylu, na který nejsem zvyklý. No, béčka mám rád, tohle sice není žádná sláva, ale oproti tomu co se ted točí za slabé béčka (ještě slabší než tato záležitost), tak mě tohle celkem bavilo a na zabití večera to celkem dobře zafungovalo. Ten kdo čeká akci a nadává na to, tak je vedle jak jedle. Pár výstřelů a likvidaček zde bylo, byly celkem reálné, krvavé – tohle bylo tak nějak normálně natočené. Mě dost zaujaly postavy. Každý měl svůj prostor, který řádně zaplnil. Samozřejmě bych byl radši aby můj velký oblíbenec Lundgren zde měl větší prostor a pral se, střílel a bůh ví co ještě. Zde měl poněkud méně obvyklou roli, snažil se hrát, že je profík a že má všechno v kapse, ale bavil mě. Johnny Messner a Michael Paré – to byla dvojice, která mě bavila nejvíc. Danny Trejo sehrál svůj standart, takže nic světoborného, ale potěšil mě vidět. Hudba byla celkem dobrá, určitě vhodná k tomuto mírně westernovskému stylu. Konec byl dobrý, vše se hezky vysvětlilo. Takže na jedno shlédnutí to byla obstojná záležitost a k tomu na nízkorozpočtové béčka dnešní doby. A to je v této době těžký natočit solidní béčko. Lepší průměr - nic víc, nic mín. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Takovej ten klasickej thriller plnej křivejch charakterů, balíku peněž a různejch podrazů. Timothy Woodward Jr. poprvé ve svojí kariéře natočil solidní film. I když za přestilizovaný akční scény by zasloužil nakopat do prdele. Scénář není sice nic objevnýho, ale je přehledně napsanej a slušně funguje. Obsazení je taky solidní. Johhny Messner je super herec a konečně po dlouhý době mu dal někdo hlavní roli. Za to zaslouží Woodward pochvalu. Potěší i Paré a Danny Trejo, kteří tu oba mají docela velký role. Suverénně nejzábavnější je ale Lundgren, jako agent DEA, kterej má neodbytnej pocit, že ho obklopujou nekompetentní idioti. 4Got10 není žádnej film roku, ale solidní zábava. Není to ani akční film, ale thriller kterej z 90 % stojí na dialozích. Woodward musel asi začít brát jiný drogy, protože na tohle se dalo bez problémů dívat. 60 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tak uvaleně debilní scénář aby svět pohledal. A přitom dokud nedojde na akci a vysvětlovací scény, je film skoro snad zábavný. Navíc to má i svou určitou atmosféru a laděnost do westernu filmu sedí. Akce tu vlastně není žádná, sem tam nějaká bitka a střílecí scény nemají s pořádnou akcí nic společného. Zpomalené záběry výstřelů jsou trapné, ale budiž, má to aspoň jakési své já. Bohužel veškeré vyznění filmu je zcela zabito opravdu kreténským scénářem, který předepisuje hlavním hrdinům zcela absurdní jednání, jež vrcholí závěrem filmu, kde se dozvíme, že každý jedná jen kvůli prachům a mezi nimi se chudák motá Johnny Messner jako chlápek se ztracenou pamětí. Lundgren je na scéně poměrně často, bohužel bez jediné bitky a s pár výstřely nesmyslného charakteru. A nevím, proč chudák chodí, jako by měl ischias. Možná ho opravdu měl. Dávám sice dvě hvězdy (hlavně za westernovou atmosféru a za několik nechtěně vtipných scének), ale je to totální béčko, kterému však novodobé seagalovky nesahají ani po kolena. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Film vyšiel aj pod alternatívnymi názvami ako The Good, the Bad, and the Dead či Forgotten. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama