Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nás zavedie do čias druhej svetovej vojny, kedy japonské letectvo systematicky bombardovalo mesto Čchung-čching v juhozápadnej Číne. Vojnový epos má ilustrovať statočnosť a odvahu čínskeho ľudu, ktorý sa odmietol podvoliť japonskému teroru a so vztýčenou hlavou čelil nekompromisnej taktike. (dixx)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Druhá čínsko japonská vojna (7.7.1937 až 2.9.1945) predstavovala vyvrcholenie dlhoročného nepriateľstva a jej zámienkou bol japonskou armádou zinscenovaný bombový útok na železnicu v blízkosti mestečka Mukden. Počas prvých mesiacov tejto vojny Japonci obsadili všetky rozhodujúce mestá a priemyselné oblasti. Postupne dobyli Peking, Šanghaj, Nanking (tu padlo 300 tisíc čínskych vojakov a civilistov) až sa vláda aj utečencami sústredila aj kuomintangská vláda v Čunkingu. A o útoku na toto mesto je tento historický film opradený mnohými škandálmi, čo mu na jeho kvalite rozhodne nepridalo. Vo filme hraje aj čínska herečka Fan Bingbingová, ktorá bola obvinená z daňových únikov a tak bola z natočeného filmu vystríhaná (a z 132 minútového filmu sa razom stal 93 minútový) a samotný film stratil na svojej úrovni. Keď pripočítame vizuálne efekty z lietadlových bojov, ktoré mi skazili potešenie z tohto filmu neviem či skutočne ide o plnohodnotný vojnový ale aj historický film alebo iba o nejakú čínsku paródiu. Film rozpráva príbeh z 2. svetovej vojny a hovorí o statočnosti čínskych vojakov pilotov, ktorí sa postavili na odpor japonským stíhačkám a bránili a chránili civilné obyvateľstvo. S akým úspechom uvidíme vo filme. Takže môj záver je, že ide o film čínskej produkcie, ktorý sa ukázal ako príliš americký na čele s Bruce Willisom. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Docela by mě i zajímalo, kolik scén se fakt reálně točilo a kolik jich je udělaných čistě CGI efekty či přes green screen. Vsadil bych se, že většina scén by odpovídala té druhé možnosti, jelikož umělost číší z filmu prakticky každým záběrem. Herecké obsazení totálně o ničem, Willisovi role docela sedla, i když mi přišla naprosto mimo a mezi těmi šikmookými působí jako pěst na oko. Děj jako takový moc nedává smysl, tvůrci se ani nijak nesnaží dát snímku nějakou hlubší podstatu nebo nějaké větší emoce. Šíleně dlouhá stopáž jen umocňuje všudypřítomnou nudu a prázdnotu. Paradoxně je opravdu jediným kladem poměrně velký počet mizerně natočených akčních scén. Jinak se film po celou dobu bere tak strašně vážně, až z toho vychází docela jako parodie sebe sama. Jestli tohle měla být pocta statečnému čínskému lidu, tak to je mi jich vážně líto. 0/10. ()

Reklama

Grimaldi odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak moc zmatlaného jako byl Air Strike jsem už dlouho neviděl. Naprosto hnusné, odporné triky letadlových bojů jak z nějakého dvacet let starého dokumentu. Dále neexistence uceleného příběhu a celková nesmyslnost děje. A vrcholem tohoto díla je obsazení zvučných jmen které tu prakticky nejsou jako v případě Fan Bingbing, tak Adriena Brodyho, který tu je okolo dvou minut jako naprosto zbytečná postava pro děj. Ale nejlepší je bezesporu Willis který je v některých scénách předabován a je na něm jasně vidět, že vůbec nedokáže uvěřit, proč se tohoto natáčení vůbec účastní. Po všech stránkách zasloužený propadák. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Videl som kratšiu 96 minútovú verziu, ale aj to bolo viac ako dosť. Akčné scény pripomínali výtvory od The Asylum s rozdielom, že tento film sa berie strašne vážne. Scény s lietadlami a nákladiakom sú dobré aspoň na zasmiatie, zvyšok je čistá nuda. V podstate si stačí pozrieť trailer. 10 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ano, opravdu tam hraje Bruce Willis i Adrien Brody a ano, výsledné hodnocení je pravdivé. Dost možná nejhorší válečný film, který jsem měl tu čest vidět, kde nefunguje prakticky nic a zaujme možná těch pár slušných i když okatě počítačových výbuchů. Herecké kreace, které předvádí všichni zúčastnění, vč. Bruce jsou směšné a baví stejně jako některé neuvěřitelné WTF scény, které se ve filmu objeví. Jako cílená parodie, by film fungoval, ale po celou dobu je vidět, že je vše míněno vážně. Závěrečná scéna s bombou je mindfuck roku. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli herečce Fan Bingbing a jejímu problému s daňovým únikem nebyl film v čínských kinech promítán. (Duoscop)
  • Původně měl být film ve 3D, ale nakonec od toho tvůrci odstoupili. (Duoscop)
  • Natáčelo se v Šanghaji v Číně. (BMW12)

Reklama

Reklama