Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (579)

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Partička španělských muklů vedená semiautistickým panickým šprtem se rozhodla devalvovat Euro a je z toho espectáculo de puta madre aneb téměř osmnáct hodin skvěle natočené a fantasticky zahrané divácké onanie s úžasně napsanými dialogy a postavami, mezi nimiž jednoznačně kraluje famózní Alonsovic Péťa v roli chladně mentorujícího bezemočního narcise Berlína. Některé ty náhody a jakože geniálně predickované rošády jsou sice místy kapku prvoplánové a přes statistickou hranu, nicméně i tak se jedná o jeden z nejlepších serošů za posledních pár dekád, který sem tam pomalu nejde vypnout, po jeho skončení máte vyloženě absťák a třepete se na další řadu, přičemž vám původně italské Skal a stepí divočinou, odrhovačka chytlavější než kapavka, bude znít v hlavě tak dlouho, dokud se nevydáte do Dolomitů a neodprásknete tam Mussoliniho. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem narazil úplnou náhodou. Španělskou tvorbu zrovna nevyhledávám. Hned mě to ale neskutečně chytlo, protože nápad je dost zajímavý. Co může být promakanějšího, než vyloupit tiskárnu peněz? No přece si natisknout vlastní. Tento tým tvořený převážně kriminálníky má jasný úkol a každý z nich má své určité poslání. Je to neuvěřitelně promakané a člověk se od toho nemůže odtrhnout. Netflix opět trefil do černého. I hudební motivy jsou skvěle zvolené. Je tam dost odkazů na různé známé filmy. První dvě série se zabývají loupení v tiskárně. Spoiler: Ne všechny postavy se dožijí konce. 3. a 4. série se odehrávají po určitém časovém skoku a zaměřují se na loupež zlata ve španělské národní bance. Plán je to mnohem složitější. Mají víc prostředků i lidí. Taky se jim to víc komplikuje. Bohužel to končí dost otevřeně. 5. série je tu a my jsme konečně na ve finále. Nakonec to vyřešili celkem hezky. Je to vážně nadupané. Ještě bych chtěl dodat, že seriál podobně jako Pozůstalí skvěle pracuje s emocemi a že jsou zde opravdu uvěřitelné. "Je to tu jak v nějaké tarantinovce!" ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniální seriál, který od prvního dílu vtáhne a přes hodně svižné tempo a minulostní střípky vývoje vztahů diváka nepustí. Skvěle zahrané, sympatické postavy, soundtrack, co se vryje do paměti a precizní plán génia Profesora, který se časem pomalu hroutí. Seriál má naprosto všechno, co by měl mít a za závěr si zasloužil plných 5 hvězd. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GENTLEMEN, IT HAS BEEN A PLEASURE TO ROB YOU." ------------- Mimoriadne seriálové prekvapenie k nám privialo zo španielskej pôdy. Sofistikovanejšia lúpež sa na plátne snáď ani neobjavila. Dokonalý plán, kde sa bral do úvahy každý milimeter, sekunda, možnosť, dôsledok. Nechýbal úchvatný soundtrack a ani explozívne finále. Pomerne neznáme herecké mená predvádzali lepšie výkonové rodeo, než väčšina veteránov, no hviezdil najmä Pedro Alonso. Španielčina tomu celému dáva exotickejší vibe a drobný pocit neznáma. La Casa de Papel ma úplne pohltila a o to viac ma teší, že takáto kvalitka vyšla práve v európskych končinách. --- Druhou sériou som skončil. Netflix nech si nasere. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

To zrovnanie s Prison Break sa ponúka bohužiaľ až příliš. Prvá prepadovka je skvele vygradovaná, premyslená a naplánovaná akcia, kde Profesorovi ten geniálny plán žeriete aj s navijákom, lebo všetko to ešte šikovne balancuje na hrane prípustnosti toho, čo je divák ochotny prijať, že môže byť geniálny plán a prezieravosť a pripravenosť geniálneho mozgu a precízne pripraveného postupu so zálohami. A s tak sympatickými (aj keď plochými a jednoduchými) postavami tomu divák odpustí aj občasné zakopnutie. Je to dravé, hravé, napínavé, so zvratmi, ktoré sú nečakané, no nie blbé a zábavné. A po prvých sériách prišli (zatiaľ) ďalšie dve, ktoré na vlne celosvetového ošiaľu chceli čo najskôr nadviazať. A bohužiaľ je to vidno ako je to narýchlo na zakázku spichnuténhorúcou ihlou. A aj keď na vás sypú jeden flasback za druhým, aby sa nejak nasilu zakomponovali a zapasovali medzi prvé dve série, tak proste o to viac to kričí, že rada 3 a 4 je len niečo, čo niekto narýchlo uplácal a nejak to k všetkému prilepil. Zvlášť 4. séria už je tak trochu strmhlavý pád, s postavami, ktoré stratili divákove sympatie, ktoré sa chovajú ako banda kreténov uprostred plánu, ktorý mal asi pôsobiť vo svojej šialenosti geniálne, no dopadlo to úplne opačne. A ťažšia noha na plyne to nezamaskujú už scenáristickú bezmocnosť a kŕč. Preč je elegantnosť a nepravdepodobnosti striedajú absurdnosti dotiahnuté do krajnosti a bizardných sebaparodických rozmerov, takže ochota ísť tomu trošku tolerantne vústrety dojde niekedy v treťej časti.... Stále ma zaujíma piata (dúfam, že posledná) séria, no udalosť mesiaca už z tohoto dávno nie je a ak nebude času, tak možno obídem oblúkom. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (78)

  • Jedná se o jediný díl v této sérii, kdy název epizody obsahuje nějakou číslovku. (ČSFD)
  • Během všech pěti sérií bylo k oblékání herců použito přes 600 ikonických červených kombinéz. Ve třetí sérii jsou obleky mírně odlišné (jsou více přilnavé, aby zvýraznily tvar těla). Zatímto restylingem stojí značka Diesel, která také uvedla na trh oděvní řadu inspirovanou sérií. (Taninaca)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama