Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Profesor a jeho tým se znova setkávají, aby osvobodili Ria. Tentokrát míří do Španělské národní banky s odvážným a nebezpečným plánem. Rezistence pokračuje. (Netflix)

Recenze (98)

FIAT 500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí část LCDP by mohla vyučovat, jak z těžce průměrného začátku vykouzlit dost možná nejlepší seriálové finále za hodně, ale opravdu hodně dlouhou dobu. Přijde mi, že v úvodních čtyřech epizodách scénáristé trochu tápou, jak dát vlastně starou bandu dohromady a vymyslí trochu kostrbatý způsob, který dává heistu trochu jiný důvod než v prvních dvou částech, pořád je ale proveden prakticky stejně. Jen méně propracovaně, protože Profesor tentokrát neměl úplně čas všechno naplánovat. Některé dialogy jsou v úvodu navíc, dominuje druhá epizoda s označením Denvera za sexistu, protože měl strach o matku a její dítě, kdyby se jí nedejbože něco stalo. Smysl celé konverzace jsem tak úplně nepochopil, tím spíš, že LCDP nikdy nebyl nějaký koknzervativní seriál o tradičních hodnotách v domácnosti. Ale OK, asi to tam být musí. Vedle toho mi trochu vadilo nepředstavení nových postav, kterých je několik, ale skutečně velkou roli má ve třetí části jen jediná - která se navíc chová úplně stejně jako Berlin. Jakmile se ale banda zatracených dostane na místo určení, zase začíná koncert, který už byl sice viděn v prvních dvou částech, ale vlastně to ani nijak nevadí. Snad jen v tom, že se to prostě trochu opakuje (především jednání se "zajatci"). Ale děj, nahuštěný do méně epizod, postupně epicky graduje až do finálových dvou epizod a vy si u obrazovky říkáte, jak tohle mohli sakra zase vymyslet, navíc po tak rozporuplném úvodu. Finálová epizoda, tím spíš posledních 20 až 30 minut, je pak jak z jiného světa a opět dokazuje, proč třeba já mám ten seriál tolik rád. Je tam spousta nelogičností, jsou tam ideologicky zbytečné repliky, je tam stále otravná Tokio, ale za takové finále tohle všechno milionkrát odpustím. Navíc při pohledu na výraz Profesora v posledních minutách a jeho větu "Tohle není o loupeži nebo soupeření se systémem. Tohle je válka!" víte, že čtvrtá část bude naprosto velkolepá. Tím spíš, že Profesor dostal sobě hodného protivníka a porušil jediné pravidlo, které porušit neměl a nechtěl. Takže celkově slabší než části jedna a dva, ale v mém seriálovém vesmíru pořád něco neskutečně nadprůměrného. #BellaCiao ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TOHO DNE NAPRŠELO NA MADRID 140 MILIONŮ EURO...“ /// Tahle vykutálená parta se vrátila zajímavým stylem. Nový postavy, hodně vztahů (nijak idilickejch) a geniální Profesor, kterej má geniálního protivníka. Jako vždycky mě serou…. třeba špatná matka Nairobi, nebo Tokio…, ale nakonec dokážu svoji nasranost přenýst na tu policejní svini. Je to horší než první a druhá série. Logicky – tenhle plán je nedomyšlenej a místo pohodový (v uvozovkách) jízdy se mi v kapse otevírá „vreckový“ nožík. Navíc selhává i Profesor… TOHLE UŽ NENÍ PŘEPADENÍ. ANI STŘET SE SYSTÉMEM. TOHLE JE VÁLKA! Inu, proč né! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když mě hlavní hrdinové serou. 2.) Kradu a chci se zlepšit. 3.) Thx za titule „Mejsy“ a „Yusek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekla bych, že důvod druhé loupeže nedává naprostý smysl a je to přitažené za vlasy. Jak taky nalákat starou bandu, která má vyděláno na několik životů k další loupeži, že? Ale když se něco podobného zkouslo u filmu Zachraňte vojína Ryana, tak se to dá zkousnout i zde. Co se týče děje a loupeže, tak je zase vše pěkně promyšlené a můžete se těšit na starou dobrou bandu bláznivých Španělů. Dokonce i na některé nové tváře, které hezky zapadají. Profesor má tentokrát „pomocnici“ a snaží se mít opět vše pod kontrolou. Moc mu to ale nejde. Tentokrát totiž nastupuje kurážnější vyjednavačka, která má koule a vůbec se toho nebojí. S ní už to nebude takové lážo plážo.  Konec série vás nakopne k dalšímu sledování. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic si nebudeme nalhávat, ztráta Berlína tento seriál zasáhla. Tvůrcům se nepovedlo zcela nahradit jeho počínání na obrazovce, kdy jste si vychutnávali každou jeho grimasu, každý nahozený dialog.....prostě divák poznal ten herecký talent, jenž v tomto herci dřímal.....Tím ale nechci říct, že by třetí série utrpěla až tak výrazně na kvalitě, že byste se do ní pouštět neměli. Berlín se vrátí alespoň ve vzpomínkách, takže o něj divák úplně nepřijde, a dále mě nová postava Palerma (dá se asi považovat za jakousi náhradu) taktéž přímo neurazila. Zbytek už si vykračuje po vyšlapané cestičce prvními dvěma sériemi lemované samými úspěchy, z hlediska scénáře to zase dokáže nadchnout, strašně mě baví ten retrospektivní styl, protože to tuto série ozvláštňuje vůči konkurenci a dělá z jejího sledování prostě a jednoduše unikátní zážitek. Přičtěme k tomu perfektní soundtrack, zajímavé nové postavy a bezkonkureční závěr, kdy jsem si připadal jako boxer, který nutně potřebuje, aby mu někdo hodil do ringu bílý ručník....Prostě bombové zakončení. Kdyby to stálo samo o sobě, tak bych klidně napálil více procent, ale ve srovnání s předchůdci to udělat nelze. Za mě dávám 80 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

El Magnificco Professore je opäť o krok pred políciou, tej velí neschopný muž kým konečne nezačne vyšetrovať silná tehotná žena, bolo povinné LGBT bum bum bac do análu, vypočujeme si plejádu nadávok na Srbov a Vychodnú Európu, španielske zlato je vykúpené v americkej krvi, množstvo narážok je aj na sexizmus a patriarchát a spomenie sa aj najväčšie zlo sveta Putin, ktorý posiela v terajšom čase krízy pomoc celému svetu v rovnakom čase ako veľká solidárna Európska únia odmieta Taliansku pomôcť odpustenim časti dlhu. Politický podtext v celej serii je ešte vyraznejší ako tomu bolo v prvých dvoch a to ja zo zasady hodnotím podstatne prísnejšie ako bežné filmy, ktoré potom na politickú korektnosť nedoplacajú aspoň čo sa tyka dojmu ktorý urobia na mňa. A čo sa tyka tej emancipácie a feminizmu, už ma ani nenapadne uvoľniť miesto či podržať dvere osobe ženskeho pohlavia mladšej generácie. Veď sú rovnako silné ako muži, tak to je vtláčane do hláv ľuďom po celom svete a mužovi by som predsa miesto neuvoľnil. Pochopiteľne starším ženám áno, tie vôbec neriešia nejakú rodovú rovnosť, oni vedia že toľko lásky a toĺko bolesti ktorú vytrpia kvôli svojim deťom by nevydržal a nebol schopný dať žiaden muž a práve preto sú výnimočné. A femme fatale mladej generacie, budeme Vás brať ako chlapov. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ústrednú pieseň seriálu "My Life Is Going On" od interpretky Cecilie Krull, hrajúcu počas úvodných titulkov, môžme počuť aj v prevedení Pedra Alonsa (Berlin) počas záverečných titulkov poslednej epizódy tretej série. (Makky)
  • Scéna v zatopeném trezoru plného zlatých cihel byla jedna z nejnáročnějších. Náročné bylo nejen stavění scény, která se pak musela celá ponořit do vody, ale komplikace způsobily i molitanové zlaté cihly. Ty totiž začaly pod vodou měnit tvar nebo se vyplavovaly na povrch, a tak musel nastoupit tým vizuálních grafiků, který strávil hodiny a hodiny počítačovou úpravou jedné cihly po druhé. (Sebastian777)

Reklama

Reklama