Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seroš hodně nadchnul, po prvních 3 dílech sem byl vážně nadšenej. Ale postupem času se to začalo absurdovat a dít se tam fakt praštěný věci. Takže jsem se rozhod, že se dokoukám, na první sérku a konec. Ani sem nedoufal, že první série bude nějak zakončená. Tohle mě na tědlech seroších nebaví, když nekončej a jedou dál. Nějak si nedokážu představit, že bych další hodiny svýho života věnoval týhle partičce uzavřený v "tiskárně". Takže konec tohodle příběhu (esi teda nějakej vůbec je) si nechám ujít... ()

Rabina 

všechny recenze uživatele

Seriál je po formální stránce kvalitni, zároveň neoriginalni, skládá dohromady postupy heist filmů a serialů. Díky tomu je děj bohužel předvídatelný tak, že některé zvraty a postavy působí jako parodie, kterou ovšem dílo podle všeho nechce být. Pokud by snad přepjatá forma měla za účel vyvolat parodickou reakci, pak před tvůrci klobouk dolů. Po první řadě to tak zatím nevypadá. Jednání některých postav je na hranici otravnosti. Policistka je sebestředná, neprofesionální, zločinci subjektivně nevzbudili ani špetku sympatií a při přestřelce v předposledním díle jsem si přál, aby speciální jednotka vtrhla dovnitř a celou bandu pozatýkala. Bohužel serie dokoukána se sebezapřením. ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série má fantastický rozjezd. Jdete rovnou do perfektně promyšlené akce plné zvratů. Muklové se pomalu sami vykreslují ve flashbacku plánovaného přepadení tak, že si je oblíbíte a fandíte jim. Herecké výkony jsou zdařilé a hlavně tahle trojka vyčnívá z davu. Tokio srší charismatem a jako vypravěčka hned od začátku chytne a vtáhne do děje. Psychopat a narcista Berlín zase drží v neskutečném napětí. Klidnou rovinu udržuje Profesor geniálním plánem. Škoda jen těch někdy zbytečných dialogů, nesrovnalostí a natahovaní. Klidně bych tak tři díly ubral. Budiž jim odpuštěny i malé nelogické nejasnosti. Vše v doprovodu skvělé hudby. Bella Ciao! 8/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Papírový dům předcházela pověst mimořádné událost na poli heist žánru a první série to víceméně potvrdila. Je to vtipné, originální, drží to pohromadě a je to obsazené zajímavými neokoukanými herci. Seriál se vrátil k trendu, který kraloval v 70. a 80. letech, tedy k šarmantní partičce kriminálníků, kteří vytírají zrak státní moci a z policie dělají bandu šašků. Logické díry nemají takový rozměr, aby mi nějak překážely, uvidíme, kam hrdiny povede druhá série. Bál jsem se, že můj dojem pokazí řada "šokujících" zvratů a konspirací á la Útěk z vězení, ale není to zatím ani zdaleka tak otravné jako zmíněný americký kousek. Celkový dojem: 90 %. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Zkouknuto všech 13 dílů za 3 dny, to si myslím je obstojné, každý díl další zvrat, spíše zvraty a skvěle vybarvené postavy i díky jejich malým epizodkám, prokládaným do hlavního příběhu. Dokonce mám i problém, komu fandím, jelikož jsou na obou stranách sympatičtí i naprosto odporní charaktery. Uvidíme co přinesou další série :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)
  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)

Reklama

Reklama