Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

T2 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal, že Španieli natočia takýto už teraz legendárny seriálový nárez. Aj amerikánci môžu slepo závidieť, nuž Bella ciao. Prešpikované, prekvapivé, zábavné, herecky pútavé, občas troška zlomyselné, každým dielom to naberá grády. __klip Delia: Bella Ciao (Tribute to La Casa de Papel)__ /85%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klobouky dolů a kalhotky taky, tohle je klenot, který třeba uložit, zpečetit a archívovat! Španělé servírují v 17 hodinách nejlépe promyšlený money heist a vyjednávací Thriller zároveň, při kterém si napětím budete kousat nehty, trhat vlasy, polykat prášky, pít redbull, měnit si prostěradlo a zapomenete jít do práce. Budete svědky největší loupeže v historii, kde mozek celé operace vymýšlel plán půl svého života, díky čemuž je před policii pokaždé o 5 kroků napřed. Každá proměnná a každý krok je promyšlen na milimetr přesně. Skvěle napsané postavy ( Profesor, Berlín, Tokyo a hlavní inspektorka si všechny scény kradou pro sebe), scénař je tak nápaditý, kreativní a promyšlený, že se zdá až neuvěřitelné, že tohle někdo zvládnul vymyslet. Hlavní bandu zlodějů budete milovat a postupně některé i nenávidět. Skvělá je i gradující hudba, která když je podpořena náporem zvratů, máte pocit, že sledujete finále Saw. Tolik zvratů v 17 hodinách Španělé nenaservírovali za celou svou kinematografii!! Samozřejmě dojde i na Stockholmský syndrom, díky kterému uvidíte i sex v trezoru a nespočet mouder a hlášek, které servíruje vynikající Berlín ( Historka o vzpurných pannách a jaderných hlavicích vycházející z ženské dělohy nemá chybu) Neskutečný zážitek, který jsem musel zhlédnout za pouhé dva dny, protože La Casa de Papel je droga, na které začnete být závislí už po prvním díle. Takže bacha! Španělé v nejlepší formě! Doporučuje 10 phoenixů z 10! ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Parádně promyšlená, zahraná a ohudebněná (nějak mě netrápí, že je to hudba tak nějak zapůjčená) věc, kterou dolů táhnou jen občasný snahy o přílišnou "kůlovost", leč jsou to snahy, který nakonec maj spíš opačnej výsledek. Vytknout se dá i několikero failů postav, jakož i záchrana situací za pomoci okatých "náhod". Tím ale moje rejpání končí a se zdejším hodnocením nelze nesouhlasit. Takže bella ciao! Vlastně ne, ještě se uvidíme u dalších sérií! (Komentář psán po druhé sérii) A i tý třetí a čtvrtý sérii těch pět dám! Sice nabídly pár logických failů, několik slabších epizod a zbytečně moc vztahových peripetií, ale ty ostatní peripetie jsou opět lahodný, ještě líp natočený a už dokonce ani trapně "kůlovitý". Napětí je místy brutální, emoce totálně tečou a když Profesor začne střílet rakety proti státnímu aparátu, tak se zastavuje dech (a to nejsem žádnej anarchista, ba naopak). ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Spoilers | Do poloviny první série parádní podívaná, která zaujala propracovaným plánem působícím, že by se to tak skutečně mohlo odehrát. Lupiči tahají jedno eso z rukávu za druhým a vždy jsou o krok před policií. Od epizody na vrakovišti mi to ale přišlo jako přestřelená fantasmagorie, která baví, ale nedá se brát vůbec vážně. "Mistrovský plán" stál výhradně na náhodách (Profesor je všude přesně o minutu dřív než policie.. prostě tak, aby mu to vždycky vyšlo). No a s tím identikitem si snad dělali srandu. Nejinteligentnější komisařka zároveň radši věří na první pohled podezřelému člověku, o kterém neví vůbec nic a zná ho pár hodin (doslova), než kolegovi, s kterým si dlouhých 15 let kryjí záda. Tam už to na mě působilo jen jako fajn seriál, kde se může stát cokoliv, aby si tvůrci "pohráli s divákem" - viz závěrečné série Dextera nebo Lost. Míň je někdy víc. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Po první sérii mám hodně smíšené dojmy. Poměrně zručně vystavěný heist film neustále sráží na zem fakt, že se všechny postavy chovají jako úplní idioti - čistě kvůli tomu, aby scenárista udělal nějaký nečekaný dramatický zvrat - i kdyby to sebevíc nedávalo smysl. Už teď polovina postav chodí s některým unesených, s policistou nebo s jiným únoscem. Což samozřejmě adekvátně maří hlavní cíl jejich mise. Je to napínavý, takže to diváka drží u sledování, ale zároveň mám chuť v každém díle si prostřelit hlavu. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (78)

  • V seriálu se objevuje speciální policejní jednotka GEO (Grupo Especial de Operaciones), které velí Suarez (Mario de la Rosa). Jedná se o španělskou elitní jednotku pro boj s terorismem. (George.26)
  • Postava Benjamína (Ramón Agirre) má přezdívku Logroño podle města ve Španělsku. Nazvala ho tak Alicia Sierra (Najwa Nimri). (OGON)
  • Představitelé Ria (Miguel Herrán), Denvera (Jaime Lorente) a Alicie Parker (María Pedraza) si spolu zahráli v dalším seriálu z produkce Netflixu Elita (od r. 2018). Leronteho postava je v obou seriálech temperamentní kriminálník a postava Pedrazy je v obou seriálech odbojná dívka z lepší rodiny. (Ganka)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama