Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha letech se Beowulf vrací do Herotu, aby dal poslední sbohem svému bývalému poručníkovi Hrothgarovi. Jeho příjezd je ale doprovázen občanskými nepokoji uvnitř kmene. V atmosféře politických konspirací neprobíhá Beowulfův návrat tak, jak si představoval. (Filmbox)

Videa (1)

TV spot

Recenze (10)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Klamavý název aneb co dělat se seriálem, který láká na něco jiného, než čím je? Ti, kteří očekávali seversky pochmurný epos musejí být notně zklamáni, na druhou stranu ti, kteří v nic nedoufali a na základě prvních obrázků hledali fantasy taškařici, jsou spokojeni. Je samozřejmé, že se jedná o postmoderní multikulturní směsku, jejímž cílovým publikem jsou patrně chlapci těsně před pubertou (což v očích producentů vysvětluje absenci krve i jakéhokoli sexuálního podtónu), ale odmyslíme-li si zavádějící jména postav a kanonických hrdinů, příběh je vcelku nosný a výprava zdaleka překonává i konkurenční "Shannara Chronicles". Z mého úhlu pohledu je jedinou skvrnkou na štítě seriálu nešťastná volba necharismatického a s nadváhou bojujícího herce do role hlavního hrdiny, což však bohatě - a hlavně překvapivě - kompenzuje zajímavý vývoj postavy nagelovaného princátka. Vím, že tu není žádná šance, ale na druhou řadu bych byl docela zvědavý. ()

Cheeter odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tedy jenom pilot, ale i tak jsem se docela zhrozil. Jistě, čekal jsem, že bude potřeba tak útlý příběh, který Beowulf je, něčím nafouknout, protože délka textu odpovídá maximálně celovečernímu filmu. Jenomže ona nebyla pošlapaná jen dějová linie, ale snad všechno, co pošlapat šlo. Dokázal bych přejít to, že se pohybují v prostředí, které dřív patřilo jiné civilizaci, konec konců, to je dobré podhoubí pro mýty. Ale jak to, že se na v té době dálném severu běžně pohybují černoši a indové? Nedávno zazněla kritika na to, že je moc černochů ve Star wars. Tam mi ale nevadily, protože ta sága neodkazuje k ničemu reálnému. Tato ano. Něco jiného by bylo, kdyby tento seriál se profiloval jako nové fantasy samo o sobě. Ale to prostě nedělá. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Strašně, ale strašně propálená šance. Jsem v polovině a až zde přišlo trochu vzruchu. Vše před tím by bylo fajn někdy v době Herkula a Xeny v devadesátkách. No jenže já mám pro tyhle Fantasy věci slabost. Takže i když vím jaká je to ztráta času dokoukám to. Po šestém díle 55 procent. EDIT po konci série. Ony mě ty kolikrát špatně napsané nebo ne dobře zahrané postavy budou chybět. Kieran Bew a jeho Beowulf časem zapadl mezi ostatní a tím, že přestal tolik vyčuhovat jsem si ho oblíbil. Ostatní postavy bohužel nijak nevybočily z již připravených šablon. Takže se neobjevil žádný "Co to ku.va je?" efekt. ( Já mám tohle hlášku radši česky) Je škoda, že se tvůrci rozhodli seriál típnout, místo toho, aby se poučili z chyb a šli do toho víc naplno. Lepší souboje, trocha krve a hlavně lepší vybarvení charakterů by stačilo. Nic naplat je konec a u mě to končí na 69. ()

Nettrass odpad!

všechny recenze uživatele

To fakt ne. Co dělali černoši a Arabská kovářka ve Skandinávii v pátém století bych v rámci multikulturalismu jistě omluvil. Trocha feminismu jistě taky neuškodí. I to, že Viking který se maluje musí být jednoznačně LGBT, bych pochopil.. Ale že se autor pokusí i vykrást úvodní znělku ,,Hry o trůny,, a kulisy a momentky od ,, Pána prstenů,, je fakt vážně moc. Zdá se mi, vlastně ani moc nezdá, že si tupý autor včetně režiséra cosi cucají z prstu. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Politická korektnost skutečně je hnus a spolehlivě ničí prakticky libovolný pokus o jakékoli alespoň-trochu-přiližné prostředí starých evropských mýtů a ság či prostředí jimi inspirované. Ne, skutečně ne, strčte si to někam, ale v místech, kdy žili Beowulf a Grendel, žádní černoši a národové orientální nebyli. Ne, fakt ne. Snad jeden otrok kdesi, ale tím to hasne. A ne, žádné silné nezávislé ženy – kovářky a ženy – drsné kovoslévačky ani nic jiného takového se nevyskytovalo. A když, milí korektní scénáristé a producenti, pohnojíte tuto základní vrstvu věrohodnosti, tak už vám nepomůže vůbec, ale vůbec nic, je mi líto. Je to zkrátka úplně stejná blbost jako černoch – strážce Bifröstu v Thorovi: bolí z toho mozek. ()

Galerie (157)

Reklama

Reklama