Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (525)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Funkčnější a zábavnější než kterýkoliv Tarantinův film od doby Jackie Brownové. Tarantinovky, kde se nešetří násilím a mrtvolami, pro mě už dávno fungují líp ve snímcích jiných tvůrců. Solidně obsazené, moji pozornost si získal nejvíc veterán Jeff Bridges, ale nikdo netáhne snímek dolů. Nápaditý scénář, kterému bych vytknul snad jen to, že je účelovou hříčkou, která stojí na scénáristově fantazii. Mám raději filmy, které jsou schopné navodit dojem něčeho reálného, kde faktor náhody spustí lavinu šokujících událostí. Tady to setkání lidí se špinavou minulostí v jednom hotelovém komplexu představuje ujetost, která ale má svůj řád a v rámci možností i smysl. Celkový dojem: 75 %. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Úžasný film - ve více ohledech. Po vyprávěcí stránce (střídaní postav a postupné odhalování jejich identity, práce s opakováním situací z různých úhlů a vůbec práce s časem), po stránce technické (zajímavé triky a hříčky s kamerou a "šmíráckými" zrcadly) a až překvapivě silný film po stránce myšlenkové (o potřebě víry v lidské i vyšší dobro, jakkoliv je svět sám o sobě krutým a zkaženým místem). Naprostá lahůdka... ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Z toho mám takové smíšené pocity. Vypadalo to zajímavě. To nepopírám. Jen mi unikly některé věci, respektive přítomnost některých osob v ději. Některé jak rychle přišli, tak zase odešli a říkám si, proč je tam teda dávali. Stejně tak co tam dělal buzna Chrísek Hemswortík. To jeho homoušské nakrucování mi bralo úplně požitek z filmu a měl jsem chuť to vypnout. /plně zbytečná postava, bez vysvětlení. No mohlo by to být pěkné, ale nemělo to vůbec pointu. Jaký význam měl teda ten hotel, že byl ve dvou státech? No škoda. Kdyby to bylo zpracováno s tím, že ty osoby do toho hotelu něco přitáhlo, nějak by byly propojené jejich osudy, více objasnění, líbilo by se mi to více. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni. Dej by se sice dal shrnout jako o hovne, ale zaroven to ma paradoxne fakt promakanej scenar, kdy skoro az do konce clovek netusi, o co vlastne komu jde, neni nouze o spoustu zvratu a hlavne naprosto nepredvidatelny umirani postav. S nejakou pristupnosti si tvurci hlavu taky nelamou, takze je to zaroven spravne drsny. Co se tyce hercu, vsichni hrajou obstojne a jsou sympataci, ale samozrejme herecky i charismatem je o nekolik urovni prevysuje Bridges. Na druhou stranu, obsazeni Hemswortha tu je asi jen z toho duvodu, aby meli zensky na co koukat, neni snad ani vterina, aby mel zaplou kosili. Je fakt, ze na tuhle vicemene konverzacku je 140 minut docela dost, ale nestalo se, ze bych se nudil, i kdyz by se dal asi dej stahnout na nakejch 100 minut. Takze za me spokojenost, pripomnelo mi to zacatky Tarantina nebo Rodrigueze. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $17,839,115Tržby Celosvetovo $31,808,900Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Goddard sa hrá na Tarantina ale nemá takú šťavu. Niektoré postavy fajn, hlavne Jeff Bridges+tá černoška, niektoré už na pohľad prázdne Dakota Johnson (strašná herečka každým coulom), niektoré zas šum a fuk ako Chris Hemsworth, ktorý tam ani nevieme aký má zmysel. Retro Look to má, občas aj dobrý spád ale ako celok necelistvé. /60%/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Vzhľadom k živému vysielaniu tlačovej konferencie s prezidentom Nixonom, ktorú môžeme vidieť v televízii, sa dej filmu odohráva 27. júla 1969. (Astonko)
  • Nabízení scénáře filmovým studiím probíhal v utajení. Potencionální kupci si scénář mohli přečíst pouze na tabletu, který po přečtení museli okamžitě vrátit. (tedvidek94)
  • Natáčelo se v Kanadě (Vancouver) a v Los Angeles v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama