Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (421)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený akční filmík s velice příjemným hereckým obsazením. Will Smith, Elizabeth Windstead, Clive Owen, Benedict Wong, ti všichni se sem přesně hodili a pasovali mi do filmu. Zápletka také zajímavá. Líbila sa mi hlavně honička na motorce. I když v některých scénách bylo znát, že jsou digitálně upravené. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Možná to bude tím, že poslední plnokrevný akčňák, který jsem v kině viděl byl jalový Angel Has Fallen, ale Gemini Man mě bavil od začátku do konce. Ne, že by byl nějak převratný po stránce příběhové (právě naopak), ale dobře se mi na něj koukalo a ani chvíli jsem se nenudil. Dialogy sice občas skřípou a scénář má pro žánr typické přešlapy, ale celkově mi to nijak zvlášť nevadilo. Omlazování se až na samotný "meh" závěr povedlo (co taky čekat jiného, když Smith na svůj věk zdaleka nevypadá) a hlavní lákadlo filmu tak nezklame. Do toho tam hraje soundtrack, který mi v některých postupech až příliš připomíná Panství Downton, což je při bližším zamyšlení nad zařazením obou snímků celkem paradoxní. Opticky něco mezi třemi až čtyřmi hvězdami, ale vzhledem k tomu, jak mě masivní kampaň docela odradila se přikloním ke čtyřem. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10 Po těch nevýrazných trailerech a zklamavších reakcí jsem fakt čekal filmařskou šeď... ale světe div se, ono to není vůbec zlý! Mladší Smith je v detailních záběrech až mrazivě přesvědčivý (což bohužel neplatí pro širší celky) a banální příběh o agentovi, který chce mít klid na duši šlape tak, jak by šlapat měl. Jde z toho cítit béčkovost 80-90.let ale nepřišlo mi to na škodu. Mary Elizabeth Winstead skvostná, Wong měl výborný timing fórů a Clive Owen bohužel trestuhodně nevyužit. Akce v mnoha ohledech parádní, jindy zas šíleně překombinovaná (tady je fakt potřeba se na vyšší frekvenci snímků naladit). Revoluce to není, ale jde o setsakra fajn počin, který v sobě ukrývá spoustu nápadů a kompoziční cit Anga Leeho. Líbilo. A neúspěch filmu mě mrzí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Mohla to být skvělá akčně komediální jízda, místo toho je to blbý melancholický akčňák se za vlasy přitaženým, ale nezáživným scénářem, s ošklivou a slabou digi akcí (finále v jakémsi hokynářství - to jako fakt?), nevýrazným záporákem a divným digi Smithem, kde mě nebavilo vůbec nic. A to neřeším vizuál. Radši se nebudu pouštět do srovnávání se vzdáleně podobným Tváří v tvář, jinak bych tomu musel napařit odpad. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ne každej den uvidíš, jak chlapovi nakope zadek hned na dvou kontinentech jeho vlastní JÁ." No a já jsem to právě teď viděl. Bylo to svižný, nekomplikovaný a docela zábavný. Co chtít víc? Napadení Endurem? Bylo. Vtípek s messengerem? Taky byl. Tak snad jen intimní chvilku se spoutanou agentkou Danny ve sklepě, při který bych zapomněl na svý slušný vychování? Tak něco z toho tam taky bylo. No dobře. Dokonalý to není. Ale čas to zabíjí poměrně zábavně. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Setkání Henryho (Will Smith) v Budapešti probíhá ve známých termálních lázních Széchenyi. (honza.kuzel)
  • Henry Brogan (Will Smith) ve filmu říká, že vyrostl ve Filadelfii. To je odkaz na TV seriál Willa Smitha Fresh Prince of Bel Air (od r. 1990), kde jeho charakter rovněž vyrůstal ve Filadelfii. (bluejay)
  • Ve scéně, kdy Henry (Will Smith) volá Jannet (Linda Emond) do kavárny kvůli vyjednávání, je kromě výhledu na Dunaj vidět v pozadí budova parlamentu. Samotný hovor pak probíhá z Rybářské bašty. (honza.kuzel)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama