Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (557)

Nin 

všechny recenze uživatele

Původní animovaný film je jedna z mých nejoblíbenějších disneyovek a taky jsem nedávno viděl muzikálovou verzi ve West Endu - a ta byla naprosto parádní, takže jsem neočekával nic extra... Zezačátku to ale vypadalo skvěle. Víc než polovina filmu skvěle odcejpá a působí to tak nějak sympaticky, i když se začíná objevovat hromada nešvarů. Většina vynikajících písní z originálu je tu modernizována mizerně a kromě představitelky Jasmíny nikdo neumí pořádně zpívat. Včetně Willa Smithe, který je rapper, ne muzikálový zpěvák, takže i ten slušně kazí super song Friend Like Me. Každopádně džin Willa Smithe je hodně fajn, nejdřív mě překvapilo, jak vypadá jako džin skvěle, ale později se vyskytnou i záběry, kde má něco s očima a vypadá spíš jako modrý Mike Tyson, takže ani tady nejsem úplně spokojený. Těch výtek mám hromadu, ale asi nejhorší je skutečnost, že tenhle Aladdin má být vlastně o chloupek realističtější verze, což nezní jako tak špatný nápad. Nějaký ten naznačený background o válčení s jinými království nebo třeba i nová postava komorné Jasmíny je v základu něco, co by mohlo filmu pomoct. Ale bohužel se s tím pořádně nepracuje a v závěru filmu se naopak ukáže, že přes všechny ty nápady (a i díky těmto nápadům) jsou postavy neuvěřitelně povrchní a nemají žádnou hloubku. Říkají a dělají trapné věci, které známe spíš z různých béček a telenovel, a vůbec nejsou okouzlující jako v původní disneyovce. Pro děti ještě dobrý, jinak neblázněte a koukněte na původní nesmrtelný animáč či zajděte v Británii nebo v USA na boží remake v podobě muzikálu. (5/10) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt netesil, ale nakonec to byla prekvapive pohodova podivana. Kdyz hned ze zacatku zaznela prvni pisnicka, rikal jsem si, ze to vzdam, ale nastesti film neni jen o tom zpivani, i kdyz pisnicek tu je dost. Pribehove samozrejme nic moc komplikovanyho, ale to se tak nejak ceka, hlavne ze dej svizne odsejpa. Navic herecky obsazeni je banda sympataku, Massoud byl v trailerech na pest, ale ve filmu prijemne prekvapil, Scott je desne roztomila a i ten zaporak je relativne v pohode. Vetsinu foru nebo nejlepsich scen ocekavane zajistuje Smith, kterej nastesti dostal dostatek prostoru, ale nemuzu si pomoct, herecky byl naprosto mimo, jeden z jeho nejhorsich vykonu, jak kdyby mistama vubec netusil, kde je. Ale celkove proste fajn odpocinkova zabava se super vizualni strankou, sympatickejma hercema, ne uplne spatnejma pisnickama a cool rezii od Ritchieho, takze vlastne nakonec spokojenost. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Už jen pouhá zmínka o hrané verzi Aladina mi dlouho naháněla hrůzu. Nejde totiž o inspirovaný příběh, ale o převyprávění té klasické Disneyovky, což je naprosto zbytečný počin. A přitom stačilo málo a mohli jsme dostat shodně zajímavé nové pohádkové dobrodružství, jakého se dočkala Alenka nebo Maleficent. Ale světe div se, i při tak špatných vyhlídkách dokázal Guy Ritchie natočit crazy barevné cosi, co velmi rychle a téměř zábavně spěchá ke svému předepsanému happy endu. Není to nic, co bych komukoli doporučila, leč předpokládaná katastrofa se nekoná. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než sľuboval nablýskaný trailer, no rezervy film samozrejme má. trocha ma nasrali spievané scény, ktorých bolo celkom dosť, myslel som, že bez nich by to bolo lepšie, ale len do scény v ktorej Naomi Scott zaspievala výbornú a chytľavú pieseň " Speechless ". Občas je film zbytočne nablýskaný, až príliš farebný a pompézny , chcelo by to trochu spomaliť a skľudniť. Modrý Džin by mal byť ťahúňom filmu, no mne prišiel Will Smith úplne mimo. Bol skôr otravný ako vtipný a tipovo by som určite hľadal iného herca. Ako rodinný film uspokojí, ale pocit, že to šlo urobiť lepšie vás po filme bude ešte chvíľu prenasledovať...Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Taková specifická variace na známou pohádku. Kdyby jedna nevěděla, že je to všechno trochu jinak, tak by to ohodnotila taky jinak. Zábava to ale přece jen byla, i když kapku přehnaná. Chápu, že je to pohádka tisíckrát převyprávěná a chce se tomu dát další kabát, jiný, humornější a z dnešní doby ... ale ... ALE. TOLIK PÍSNIČEK!!! ŠMARJÁPANO ... ještě, že existuje rychlé přetáčení, jinak by se to moje hodnocení muselo sbírat ze země. Bez toho množství písniček je to vtipné, exotické, milé. 3,5* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Džin (Will Smith) promění Aladina (Mena Massoud) v prince Alího z Ababua. Když tato dvě slova řekneme rychle za sebou, tedy: Alí Ababua, vznikne nám Ali baba, což odkazuje na Alibabu a 40 loupežníků, kteří jsou mimo jiné i ve filmu přímo zmínění Džinem. (Matej.Krajci)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama