Reklama

Reklama

Mike Regan je milionář, vlastnící leteckou společnost a žije v nejmodernějším chytrém domě, plném moderních technologií, se svou ženou Rose a 17letou dcerou Kaitlyn. Mikeova společnost vyvine aplikaci s názvem "Omni Jet", která umožní získat letenku tak lehce, jako objednat taxi, a tak společnost může získat tolik potřebný finanční kapitál a začít obchodovat nabídkou akcií. To však vyžaduje souhlas Komise pro cenné papíry a burzy. Ve společnosti se Mike potkává s Edem Porterem, 28letým konzultantem informačních technologií, který zachrání jednu z prezentací Omni Jet. Jeho práce Mika osloví a tak ho požádá, aby opravil domácí Wi-Fi, na kterou si jeho dcera stěžuje, že je pomalá. Porter také upgraduje GPS navigaci v Mikeově autě a tvrdí, že pracoval v Národní bezpečnostní agentuře (NSA) a zúčastnil se vojenské akce v Kandaháru. Porter se seznámí s Kaitlyn a naváže s ní komunikaci prostřednictvím sociálních sítí, jenže Mike ho vyhodí poté, co Kaitlyn pozve Portera do domu, protože je jím fascinována. Edova slibná kariéra ve společnosti tak končí. Zdrcený Porter začne Mika sledovat a nabourá se do jeho soukromých dat, následně i do jeho domu a tajně sleduje, prostřednictvím bezpečnostních kamer a zařízení celou jeho rodinu. Špehuje především Kaitlyn. Porter rozesílá falešné e-maily Mikeovým klientům a na komisy pro cenné papíry, čímž ohrožuje záměry Mikovy společnosti. Převezme plnou kontrolu nad technikou domu, což prezentuje, že v noci se otvírají dveře, zapínají světla, pouští se hudba i sprcha. Falešnými emailem, pošle Rose výsledky mamografu s tím, že má pozitivní test na rakovinu prsu. Rose je velmi zoufalá, ale její výsledky testů byly podle jejího ošetřujícího lékaře ve skutečnosti negativní a lékař jí ubezpečí, že žádný email neposlal. Poté si Mike uvědomí, že za tím vším stojí Porter... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (60)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ono v digitálnej dobe sa netreba čudovať takýmto námetom. celkom ma bavilo napriek všetkému tá prízmenosť, že sa to nezvrhlo do celoamerickej katastrofy a napätie ostáva v rodine. Vyšinutý ITéčkár pôsobí dosť dobre démonicky, i keď miestami prvoplánovo. Myslím si, že spôsob akým technika ihneď do pár nanosekúnd dokáže zničiť pohodový psychický život, je nastolený solídne a uveriteľne. samotný film však zo začiatku nudí, herci sú toporní a nesedel mi ani zvláštne umelecký formálny strih filmu (nejaké zvláštne kamerové filtre, i uhly záberov). Primitívne to nie je, ale či vás to strhne vyhodiť S8 a Jablká to pochybujem - nemám ani jeden, som jeden z tých odstrihnutých. (videné 26.02.2018, Archív) ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Za několik měsíců si budu pamatovat jen zamyšlenou držku Piece Brosmana a strašně špatně napsaného záporáka, scénárista nedokázal vytvořit osobnost, a tak jen nuceně demonstruje své "šílenství" - například si v autě zpívá nějakej popík pro holky a na konci si bezdůvodně strká pistoli do huby. Zbytečnost. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Trailer nalákal, film zklamal. Slibná zápletka se zvrhla ve střípky napětí, akce a dobrého konce. PÍRS nejspíš prokázal, že na velkou roli už nemá, zatímco hlavní záporák prokázal, že by spíše měl jít smažit jarní závitky do Chinatown v NY. Jediným zpestřením byla mladistvá dcera závislá na iPadu. 41%. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem se zase jednou nechal zlákat nadějně vyhlížejícím konceptem navzdory výstižně nízkému hodnocení. I když výstižnému... Jak se to vezme. I těch současných 56 % je svým způsobem pořádné nadhodnocování. Z každičkého záběru je cítit, jak moc cool se tvůrci snažili být. Daří se jim to ovšem asi tak, jako se to dařilo Tommy Wiseauovi v jeho životním díle. Nevím proč, ale ty neustálé amoky hlavního IT retarda mi neustále připomínaly pokusy o herectví ve výše odkazovaném velkofilmu. Až takhle sračkoidní tahle sračka je. Dále nejsem velkým fanouškem laxního přístupu tvůrců k technické stránce věci. Chápu, že je mnohem jednodušší použít namísto reálně používaných technologií a síťových služeb svoje vlastní sračky, které mají potenciál vypadat cool snad jen v očích člověka, který ty reálné v životě neviděl. Matrix kdysi naběhl se zeleným písmem na černém pozadí a od té doby je to cpáno úplně všude. Bez ohledu na to, jaké sračky to na displej zrovna píše. Lenost tvůrců dosáhla takové velikosti, že si dokonce dovolili psát ty samé sračky stále dokola. Děj tohoto nesmyslu je holé utrpení. Už dlouho jsem neviděl nic tak nezajímavého a krajně debilního zároveň. Snad se k němu raději nebudu ani vyjadřovat, protože bych v sobě už jen horko těžko nalézal kultivovaný projev, jako tomu bylo doteď. Snad bych jen zmínil zlatý hřeb snímku, kdy James Bonda navštívil knírkatý super tajný agent, který dokázal luxusně splynout s davem, neboť člověk v luxusním saku a rybářské čepce přeci v životě nemůže upoutat ničí pozornost. To byl opravdu člověk na svém místě. IT retarda si vyhledal a dospěl k nečekaně překvapivému závěru - tedy, že IT retard je psychopat. (WOW!) Lituji tu osobu, které byl tento paskvil věnován a pošpinil tak posmrtně její jméno. Celý tento nesmysl je dílem intenzivního zoufalství. Styděl bych se, kdyby bylo moje jméno s něčím tak katastrofálním někdy spojováno. Vážně by to chtělo, aby tvůrci měli někdy alespoň zrnko soudnosti. Tohle snad nemohli myslet vážně. V tomto snímku nefunguje správně vůbec nic. Všechno špatně. Chce se mi zvracet. Sračku jsem očekával, tohle ovšem strčilo hravě do kapes všechny moje noční můry. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Scenár vierohodne ide po starej známej ceste. Celý príbeh ako aj niektoré scény sa dajú dopredu odhadnúť. Priemerný výkon od pomaly starnúceho P. Brosnana. Škoda, že J. Moore do toho nepriniesol žiadnu “neočakávanú“ scénu. Samotný záver by zaslúžil lepšiu vypracovanosť. P.S.: Aj tento film potvrdzuje, že ochrana nášho súkromia je dôležitejšia ako kedykoľvek predtým. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Když Porter (James Frecheville) vyzvedává Kaitlyn (Stefanie Scott) ve škole, má na sobě kotníkové boty a krátkou sukni školní uniformy. V další scéně, když přichází k domů, má na sobě stále stejnou sukni, ale nyní má podkolenky a mokasíny. (Johnny.ARN)
  • Poté, co Ed (James Frecheville) na dálku nabourá Mikovo (Pierce Brosnan) auto, jeho video obrazovky se odmlčí a zobrazí se analogový statický obrazec. Kamery v Edově autě by zjevně musely být digitální, takže jeho obrazovka by měla prostě zčernat. (Johnny.ARN)
  • Během natáčení docházelo k neustálým střetům mezi tvůrci a producenty. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama