Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (481)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Moderní western se vším všudy, tedy i s přímočarým nekomplikovaným příběhem, který ale není hloupý. A ačkoliv se mi Sheridanův Wind River líbil o něco víc, nemám důvod nebýt spokojený. Scénář věnuje velkou péči úplně všem postavám (i těm nejmenším, jako je stařík v bance nebo servírka - vlastně servírky - v restauraci), herci jsou perfektní a režie i kamera se s tím vším doslova mazlí. Přidejte si hudbu Nicka Cavea a Warrena Ellise a fakt, že to celé má šmrnc filmů Sama Peckinpaha, a pochopíte, proč jsem Za každou cenu dnes určitě neviděl naposledy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po celý čas som mal pocit, že sa pozerám na dobrý film. Vyslovene, dobrý film. Malo to atmosféru, dobré postavy, veľmi dobre spracovaný príbeh a aj postavy medzi sebou veľmi dobre komunikovali. No nevedel som prísť na to, čo robí tento film výnimočný oproti ostatným filmom, ktoré som videl. Prečo toľko kritikov chválilo "Hell Or High Water?" No musím povedať, že na to odpovedá posledných 35 minút, ktoré sú skutočne absolútne vynikajúce a dávajú tomu filmu úplne iný nádych. A musím povedať, že stálo to za to. Dvihlo to tempo, atmosféra sa úplne zmenila a všetky postavy zrazu mali úplne inú rolu. A záverečné dialógy na verande sú absolútne skvelé. Nebudem zachádzať do spoilerov, no musím priznať, že boli scénky, kde mi tuhla krv a čakal som, ako to dopadne. A to sa mi často nestáva. Doporučujem vidieť ako krimi film, rovnako aj ako drámu. Chris Pine je skvelý, Jeff Bridges je tiež vynikajúci a Ben Foster je v tomto filme pán. A dokazuje to. Čeknite si tento film. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ MĚ DOBŘE POSLOUCHEJ BRÁCHO. JESTLI NECHCEŠ BEJT ČERNOU SKVRNOU V ŽIVOTĚ SVÝCH SYNŮ, TAK BUĎ PUMOU“...“ /// Dva bráchové, co se staraj o příběhovej vzruch a dva rangeři, vnášející do filmu poklidnou westernovou atmosféru. Bridges perlí, k tomu hraje country a do toho tvrděj muziku (děj) Pine a Foster. Sledujeme vejlet po mrtvejch texaskejch městech, ze kterejch poznáme akorát banku a restauraci a zbejvá nám se rozhodnout, komu držet palečky… Černá úvaha na téma: „Jak vyléčit nemoc zvanou chudoba“, která zaujme příběhem a westernovou filmařinou. Jednoduchá, funkční a sympatická jednohubka, hladící filmovou duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě soundtracky plný Nicka Cave. 2.) Jsem ochotnej bankovním lupičům odpustit zabití. 3.) Thx za titule „GaRaN_ & hEmy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Už rok som presýtený rutinnými komixovkami a bezduchými akčňákmi, nakoľko aj filmy, ktoré sľubovali nejaké nadhodnoty v traileroch, sa ukázali ako silné sklamania. Na to príde Hell or High Water, kde nie je nič zbytočné, a remeslo funguje z všetkých aspektov. Poctivá práca, kde nie je extra rozpočet, len duša. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři, protože mi tenhle žánr moderního westernu sedí, na čisté čtyři to není. Hodnotím tentokrát zážitek při sledování, nikoliv to, jak na film (ne)budu vzpomínat, protože není zas až tak na co. Je to ryzí, opravdové, scénář není hloupý, je to napínavé, příjemné, hezké. Poctivá profesionální práce. To co činí filmem ale tak dobrým; jeho přirozený vývoj, spád, zakončení atd. má ale i svůj negativní důvod. Celé je to dost fádní, jednoduché a neoriginální a je tu příběh vymyslitelný do několika vteřin. Přesto jsem si to opravdu užil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Část filmu byla natáčena v Route 66 Casino. Zaměstnanci kasína si ve filmu dobrovolně zahráli sami sebe. (Hal_Moore)
  • Filmovanie prebiehalo v Novom Mexiku, USA. (Astonko)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama