Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (481)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ MĚ DOBŘE POSLOUCHEJ BRÁCHO. JESTLI NECHCEŠ BEJT ČERNOU SKVRNOU V ŽIVOTĚ SVÝCH SYNŮ, TAK BUĎ PUMOU“...“ /// Dva bráchové, co se staraj o příběhovej vzruch a dva rangeři, vnášející do filmu poklidnou westernovou atmosféru. Bridges perlí, k tomu hraje country a do toho tvrděj muziku (děj) Pine a Foster. Sledujeme vejlet po mrtvejch texaskejch městech, ze kterejch poznáme akorát banku a restauraci a zbejvá nám se rozhodnout, komu držet palečky… Černá úvaha na téma: „Jak vyléčit nemoc zvanou chudoba“, která zaujme příběhem a westernovou filmařinou. Jednoduchá, funkční a sympatická jednohubka, hladící filmovou duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě soundtracky plný Nicka Cave. 2.) Jsem ochotnej bankovním lupičům odpustit zabití. 3.) Thx za titule „GaRaN_ & hEmy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Musel jsem svůj původní komentář smazat a hodnocení samozřejmě zvednout. Čert ví kam jsem minule koukal. Po tom co jsem viděl nedávno Wind River mě napadlo, že budu muset kouknout na Hell or High Water znovu, protože není přece možné aby mě tahle Sheridanovka nedokázala zaujmout. Samozřejmě, že i tohle je docela pecka. Sheridan se vyžívá v prostředích kam se ruka zákona ne zrovna často a ráda ukazuje. Příběh bratříčků, kteří vykrádají banky a na záda jim dýchá samotný Jeff Bridges se šerifskou hvězdou nutně musí připomínat western. Závěrečnou scénu na verandě, ve které se dvě hlavní postavy navzájem častují nelítostnými a zavilými pohledy, jsem si musel pustit projistotu několikrát. Jeff Bridges měl za tuhle roli obdržet Oscara okamžitě. Jenže mu holt tyhle postavy jdou vždy jedničku. Jsem moc zvědavý co si pro nás filmově dospělé diváky připraví Taylor Sheridan příště. Pro mě momentálně číslo jedna mezi scénaristy. 75% ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Cormack McCarthy se svým Tahle země není pro starý film jednoznačně zastiňuje. Snímek nachází stejné kouzlo Texasu a obou stran mincí jak zla (lupičů) a dobra (rangerů). Je to novodobý western, kterému ale něco schází, snad trochu víc epičtěji propracovanější děj. 75 % ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Žiadna obyčajná akčná banková rabovačka dvoch bratov, ale odplata bezútešnosti kovboja v bezútešnom svete zúfalou cestou, úvaha nad existenciou amerického sna rozplývajúceho sa pred hranicami Texasu, neo-western par excellence, ktorý otcovi zakladateľovi nezostáva nič dlžný a v mnohých smeroch ho necháva v dyme. Tam, kde Krajina pre starých s existenčným a morálnym presahom zostáva v rovine šerif versus nový neznámy násilný svet bez zotretých hraníc medzi dobrom a zlom, Sheridan svojim scenárom magnum opus kalibru (štýl dialógov, výber slov a skladania viet je jeden z najlepších, aký som videl, samozrejme, s prihliadnutím na ich kontext a zasadenie) doslova otvára Pandorinu skrinku, aby sugestívne a niekedy implicitne rozoberal v každej scéne a v každej vete iný primárny sociálny problém predmetného regiónu, mozaiku desiatok príbehov rozprávaných skrz jednotlivé vety, zábery a scény. Nestáva sa často, že vidím bezchybný film. Toto je jeden z nich... "Are you trying to make me mad? I said Dr. Pepper. This is Mr. Pibb. Only assholes drink Mr. Pibb." / ♪♫ / ♪♫ / Lords of the Plains / Bonusy: (x / x / x) / (x / x) (x) (x) (x) (20.12.2018) (4.7.2021) (21.11.2021) (8.2.2022) (2x18.5.2022) (28.7.2022) (29.7.2022) (21.10.2022) (7.1.2023) (14.1.2023) (22.4.2023) (17.7.2023 #Grco, vďaka za projekciu na veľkom plátne x) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Přímočarý a správně jednoduchý moderní western s partičkou texaských chlapáků, kteří si jdou za svým, nehledě nalevo, napravo... Film skvěle vykresluje takovou tu jižňanskou prázdnotu a prostoduchost - ovšem v tom nejlepším slova smyslu tak, aby to mělo své kouzlo. Chlapáci tedy mají patřičné charisma a byť si pro nás nepřichystali žádnou sofistikovanost, působí aspoň jako reální lidé v reálném světě. 8/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Poboční zbraní Texas Rangera Hamiltona (Jeff Bridges) je Colt Commander. V jedné scéně ho můžeme vidět ještě s pistolí Ruger SR9C. Ke konci filmu Hamilton použí také opakovačku Winchester Model 70. V tomto případě se jedná o exemplář vyrobený před rokom 1964. (J.F.B.)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama