Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (481)

InJo 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejchlapáčtější film roku. Moderní "mccarthyovský" krimi western pomalu jak z učebnice. Po všech stránkách náramně čistá práce a svěží závan starých dobrých (peckinpahovských) časů. Malý, jednoduchý, ale výborně vystavěný a krásně osudový příběh, kde se na klasické pojetí dobra a zla opravdu nehraje. Tím, motivem přepadávání bank a skvěle natočenými zemitými přestřelkami mi Mackenzieho kousek (poněkud nečekaně) připomněl můj oblíbený Nelítostný souboj. Velká škoda, že takovéhle filmy u nás ve většině případů nemají šanci být viděny v kinech - nejsou totiž ani festivalovými cenami ověnčeným artem, ani potencionálním blockbusterem... 80 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná old school robbery krimi, která staví především na desertní atmosféře a trojici skvělých herců. Ben Foster je klasicky magor, Chris Pine jako obvykle výborný, poslední dobou si vybírá slušné filmy ( zřejmě brzy poletí do Topky) a Jeff Bridges se do role texaského šerifa hodil parádně. Nenudil jsem se ani chvíli, jen škoda, že zde není vůbec žádné gore, které by se zde i hodilo, jinak super. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lords of the Plains. Jeden z těch vzácných kousků, jehož podstatu vystihuje úryvek z McCarthyho novely No Country for Old Men: „Dybych se nevrátil, řekni mámě, že ji mám rád.“ - „Tvoje máma je mrtvá, Llewelyne.“ - „No tak jí to řeknu sám...“ Genius loci amerického jihozápadu je prostě unikátní. Vyprahlá krajina, vyprahlé duše a celkem jasná odpověď na otázku, proč Hillary brala jen stříbro. I když..., konkrétně v Texasu by vyhrál i těžební vrták, kdyby byl republikán.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na tomto modernom krimi westerne pre mňa bolo, keď som si uvedomil, ako mi je vlastne celkom fajn, že som sa narodil tu a nie niekde na americkom Stredozápade - území všeobecnej biedy (aj napriek bohatému regiónu), krivých ľudí a rôznych pošukov, ktorí voľne kdesi pri vajciach nosia neustále nejakú zbraň. Ale inak žiadna sláva - dejová linka je iba priemerná (hoci pomerne zaujímavo nelineárne vyskladaná), málo záživná, plná zbytočných statických záberov a nezáživných debatných vsuviek, ktoré mal väčšinou na svedomí sústavne zemiak prežúvajúci Jeff Bridges, ktorý sa skrátka bez titulkov pozerať nedá, a ktorý čím je starší tak tým je nesympatickejší. Sa vlastne čudujem tomu indiánovi, že mu rozumel. Lepší priemer. 65/100 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Silný postavy navíc skvělý herecky, krvavá zábavná story na téma "average Joes" X bankovní systém a destrukce kovbojský ekonomiky, emotivní podnětný finále, živá režie, dokonalý soundtrack (Scott H. Biram, Colter Wall, Chris Stapleton, Cave & Ellis...) co si užívám už nějaký ten týden, nádhera jihovýchodu (New Mexico) a všehovšudy parádní Americana neo-western. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Filmovanie prebiehalo v Novom Mexiku, USA. (Astonko)
  • Část filmu byla natáčena v Route 66 Casino. Zaměstnanci kasína si ve filmu dobrovolně zahráli sami sebe. (Hal_Moore)
  • Pri prepade banky v meste Post si je možné všimnúť, že muž ležiaci na zemi a vyťahujúci pištoľ v nej nemá zásobník. Napriek tomu po lúpežníkoch strieľa. (Johnny.ARN)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama