Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 13

Recenze (860)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Stopáž 137 minut budila obavy, a to zcela oprávněně. Besson ukazuje celý komiksový svět poměrně zeširoka a představuje až příliš jednorázových postav, kvůli čemuž se ve snažení ústřední dvojice časem začnete ztrácet. Vizuál je skutečně osobitý, videoherních prvků nakonec není moc a po stránce efektů a barevnosti si stěžovat rozhodně nemůžu. O to déle trvá si uvědomit, že se tam vlastně nic moc neděje a že DeHaan fakt není charismatický hrdina. Cara to zachraňuje, do Bessonova vesmíru se spoře oděná hubatá modelka prostě hodí. Bojím se, že tohle uchopení komiksového předchůdce Hvězdných válek Bessona do extratřídy nevrátí a pouze první pětiminutovka snese srovnání s Pátým elementem. O propadák se určitě nejedná, ale třeba nedlouhá camea Rihanny a Ethana Hawka ukážou potenciál, který nebyl naplněn. Z vtípků, postav i samotného příběhu čouhá nedotaženost, což je prostě škoda. Ale víc než kdy jindy se hodí říct, že je to barevný a hýbe se to. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Šílená pastiš sci-fi motivů, z nichž některé jsou skvělé a některé příšerné, ale protože jsou jich desítky a navzájem se překrývají, tak skoro v každém momentu j něco, co irituje i něco, co baví. DeHaanův tragický miscast musí být jedním ze stovek nápadů - ten herec prorazil rolemi loserů a slabochů, teď má být najednou playboy a superagent. Má to být komentář toho, že díky trikům může být všeho schopným hrdinou kdokoliv? Těžko říct. Jede se dál... Bessonův pseudofilm má rozhodně něco do sebe, i když stačí cca jeden za deset let. Nebýt poslední půl hodiny, která zabředne do nesmyslného mluvení, dal bych s chutí 4. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Valerian nádherně dokazuje, že Besson je špičkový řemeslník, který umí pracovat s efekty stejně dobře jako James Cameron, ale bohužel jen průměrný vypravěč. Nebo spíše tvůrce, který se chce zavděčit všem a je příliš zahleděný do vlastního výtvoru - jak jinak vysvětlit, že tak jednoduchý děj je roztažen na 130 minut a místo toho, aby rejža zapracoval na vedlejších postavách a vytvořil celistvou strukturu, scénář se opakovaně plácá ve slepých uličkách a nechává nás poznat jen dva titulní hrdiny. Naštěstí to ale všechno vypadá prostě úchvatně, promyšlenost jednotlivých prostředí je snad bohatší než u jakýchkoli SW, některé scény jsou opravdu epické a všemu překvapivě vévodí uhrančivá Cara Delevingne, která srší charismatem a nemusím vysvětlovat, jak obtížně by se mi po jejím boku hrálo v nějaké upnuté kombinéze nebo nedejbože jenom v trenkách (v tomhle ohledu je třeba obdivovat i jinak tradičně nevýrazného DeHaana). Opravdu bych to chtěl vidět od Camerona, který by dodal drama, více epiky a možná i Arnolda... Cameo Rihanny skvělé, byť pro příběh (stejně jako mnoho dalších prvků) naprosto nepodstatné... 65% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy si bez digitálních efektů neumíme filmy žánru sci-fi prakticky ani představit diváka už bohužel hned tak něco neohromí. Valerian a město tisíce planet jsou v tomto ohledu vizuální orgie a mně zamrzelo, že jsem film neviděl na plátně nebo alespoň na nějaké TV s dvoumetrovou úhlopříčkou... Besson nám stvořil ne jeden, ale několik světů a to naprosto fantastických na něž člověk zíral s otevřenou pusou... Přesto mi příběh samotný připadal až moc jednoduchý a oba hlavní hrdinové mi nevím proč nebyli zrovna 2x sympatičtí. Obzvláště místo Cary Delevigne mohli do filmu dosadit nějakou jinou hezčí dívčinu... Filmu moc nesedí ani vražedná stopáž, myslím si, že by ten příběh mohl být klidně krapet kratší a nemuselo by mu to být na škodu. Jestli ale tady musím něco do nebes vyzvednout a to až do vesmíru, jsou tu geniálně udělané úvodní titulky a úvod do filmu doprovázený hudební peckou Davida Bowieho - Space Oditty, ne nadarmo vzniklý v éře kosmického věku, kdy člověk měl tak nějak k hvězdám nejblíže a vesmír se zdál na dosah v tom roce 1969... Ten začátek jsem si pustil opakovaně a jen těžko dostávám z hlavy text písně: ,, Ground Control to Major Tom - Take your protein pills and put your helmet on. Ground Control to Major Tom (ten, nine, eight, seven, six), Commencing countdown, engines on (five, four, three), Check ignition and may God's love be with you... '' Koho napadlo skloubit tuhle píseň s delegacemi na mezinárodní stanici v průběhu let a století, mám můj respekt !!! Geniální! Normálně bych dal asi za 3 perly, ale za ten začátek ještě k perlám přidám i to roztomilé perlotvorné zviřátko Žlababu :-). * * * * ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lehce střelenou kosmickou akci a dostal jsem lehce střelenou kosmickou akci. Hlavní dvojku sice netvoří nejsympatičtější pár, ale dalo by se říct, že jejich hašteření většinou funguje. Trojka "holubů" byla jasná už z plakátu, ale pobavila - nějaké vtipné patrony potřebuje každý film podobného ražení. Vizuálně je Valerian působivý a poznávání nových kultur člověka zabaví (filmu vévodí hlavně planeta Mühl - snad jsem název úplně nezkonil) a rasy ostatních civilizací, které se představují buďto hned v úvodní scéně, nebo v průběhu. Příběh je průměr, ale má své světlé okamžiky. V kombinaci s vizuálem však stačí na slabší 4 hvězdičky. P.S: Je tam postava, ve které na 90% uvidíte Babetu z Růžovky... ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • V jednom okamžiku Igon Siruss říká Valerianovi (Dane DeHaan): „I will find you and I will kill you.“ („Najdu tě a zabiju tě.“). Načež mu Valerian šeptem odpoví: „Good luck.“ („Hodně štěstí.“). To je téměř totožná ikonická slovní výměna z filmu 96 hodin (2008), kterou napsal také Luc Besson. (Bertramm)
  • Při průchodem Rajské uličky (Paradise Alley) narazí Valerian (Dane DeHaan) na zrzavou ženu v rudých šatech, která mu nabídne své služby. Valerian odvětí, že není správného druhu. Jedná se o odkaz na postavu Jessicy Rabbit z filmu Falešná hra s králíkem Rogerem (1988), kde byla vdaná za králíka Rogera. (KillHurt)
  • Při návrzích a výrobě Valerianovi lodi Skyjet, filmaři spolupracovali s automobilkou Lexus, jejíž logo Skyjet nese na přední masce. (ElessarDeny)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama