Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (163)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Není to tak kontroverzní, jak jsem čekal, o témata náboženství, středověku či alkoholismu se seriál otírá jen zlehounka. Dokonce se ani přímo neprofiluje jako parodie fantasy, i když referencí je zde dost. Vtipy jsou spíš postaveny na hře slov a jiných očekáváních. Postavy jsou tu prakticky jenom tři, přičemž dvě jsou si svým chováním podobné, ale přesto jsem si oblíbil jak je, tak i ty vedlejší. Ze začátku to vypadalo, že jednotlivé díly na sebe budou navazovat, z čehož jsem měl radost, jelikož by to animák odlišovalo od předešlých Groeningových projektů, ale běžně se přecházely i poměrně zásadní události. Až závěr mi dal naději, že se tomu tak v následující řadě stane. (Netflix) ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Disenchantment sice nedisponuje natolik propracovaným světem jako Futurama ani natolik sofistikovaným humorem jako prvních deset sérií Simpsonových ale koukatelné to celkem je, napínavé taky a občas se dostaví i vtipná hláška - postavy jsou navíc nesmírně sympatické, vychlastaná princezna Bean, démon Luci a roztomilý Elfo mají skvělou chemii a interakce mezi nimi je nesmírně zábavná. Matt Groening svůj tvůrčí rukopis nezapře a kresba nese jeho typické znaky, animace je však oproti „žluté rodince" nebo „futuristické podívané" poněkud odlišnější a kouká se na to sakra dobře! ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pro lidi kteří nikdy žádný animák neviděli, tohle musí být jako zjevení. Zdá se mi, že Disenchantment navázal na mnohem slavnější Simpsonovi. Dvacet let zpátky by to bylo uznání nejvyšší kvality, ovšem dnes je to hořké konstatování bídy. Humor je rozpačitý, scénky buď postrádají pointu, ale ještě častěji jsou neúměrně protahované ve snaze vynutit si smích za každou cenu. Což je trochu trapné a zároveň se seriál zdá subjektivně delší. Tomu ještě napomáhá zvolená délka epizod. Osm minut navíc nevypadá moc, ale poznáte to. Postavy jsou ukázkou nevyužitého potenciálu. Sympatický není nikdo a když je někdo hloupý, tak takovým tím rozčilujícím způsobem. Možná se to v dalších sériích rozjede, ale to by se musel scénář komplet překopat a scenáristé komplet vyházet. ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 1. série (1. část) – 75% Disenchantment se zatím hledá, stejně jako Matt Groening. Ten se svým novým počinem zkouší něco trochu jiného než Futurama a Simpsonovi. Nejedná se už totiž o čistě epizodní počin. Tentokrát je zde kladen větší důraz na kontinuální dějovou linku. Ta nabírá grády v poslední třetině série, bohužel ale ztrácí na situační komedii. Série je zakončená cliffhangerem, což v zásadě nevadí, protože byly objednané rovnou dvě řady. Ačkoliv si dějovou linku užívám, musím říct, že humor mi hodně chyběl. Nechci seriál, který se tváří, že je postaven na vtipných scénkách, aby na poslední vteřinu zvážněl a ubral na humoru. Z toho důvodu jsem na opačném konci spektra kritiků, které poslední třetinu chválí. Chce to jak humor, tak plynulý děj. Jak dobře tohle zvládnou tvůrci v druhé řadě nastaví úspěšnost tohoto seriálu. Prozatím je to příjemný nadprůměr. Jo a mimochodem, má to naprosto senzační znělku! || 1. série (2. část) – 80% I přes to, že jsem si tuhle část docela užil, zůstala mi v puse hořká pachuť. Matta Groeninga podezírám, že už se hledat přestal a sype tam díly, jak mu ruka ráčí. Několik prvních a posledních dílů druhé části rozvíjí příběhové zápletky z první části a hezky to odsýpá. Jenže zbytek dílů je v podstatě výplňová vata ve stylu epizodických Simpsonů. Normálně by to nebyl problém, jenže tohle nejsou Simpsonovi. Tady prostě nemůžete rozjet super příběh a pak to všechno hodit někam na hromadu, ke které se vrátíte zase za rok. Nehledě na to, že i tyto výplňové díly ve finále rozvíjí svým způsobem příběh, ale do šířky. Po dalších deseti dílech tady máme skoro minimum zodpovězených otázek a pro jistotu další hromadu nezodpovězených otázek navíc. To i ten Lost líp posouval jednotlivé dějové linky. A aby mi nasypali sůl do otevřené rány, zkrátili úvodní znělku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední Groeningem neprozkoumaná epocha je tady. Věčně ožralá princezna a její kámoši na cestě za pravdou, štěstím a prachama. Přes pomalejší rozjezd velice příjemná záležitost, která je sice z velké části zkopírovaná, ale má srdce. Největšími tahouny jsou jednoznačně Luci a Elfo. Finále první řady je nechutně otevřené. Elfooooo! Takže první série byla pouze první polovina série... Kvalitativně to v druhé půli nabírá větší obrátky ať už jde cestu do pekla nebo steampunkové království, které doufám ještě navštívíme, ale stále se občas objeví hluchý díl čistě pro vyplnění. Postavy jsou čím dál tím víc sympatické. Elfo se škrabkou válí. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Psi, hrající poker v pozadí jedné ze scén, je odkaz na malbu s názvem „Friend In Need“ od Cassiuse Marcelluse Claye. (NiWi)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V latině znamená slovo Ursula „malá medvědice“, což ve svojí zvířecí části koresponduje s charakterem stejnojmenné postavy v této epizodě. (NiWi)

Reklama

Reklama