Reklama

Reklama

Pasažér, který přistál s letadlem

(TV film)
  • Velká Británie Mayday: The Passenger Who Landed a Plane
Velká Británie, 2014, 47 min

Produkce:

Sally Brindle

Střih:

Dudley Sargeant

Obsahy(1)

77letý John Wildey se 8. října 2013 vydal s pilotem na výlet za přáteli. Když se Cesnou vraceli na domovské letiště Sandtoft ve východní Anglii, udělalo se pilotovi špatně a ztratil vědomí. John nikdy v životě letadlo nepilotoval, teď ale nemá jinou možnost... Je říjnový večer roku 2013. Sedmasedmdesátiletý pradědeček John Wildey je jediným pasažérem letadla, které pilotuje jeho kamarád. Vrací se domů. Náhle si pilot začne stěžovat, že se necítí dobře. O deset minut později zkolabuje, zhroutí se na řízení a John zůstává sám v letadle 450 metrů nad zemí. S lítáním nemá vůbec žádné zkušenosti. A začíná se stmívat...
Dokumentární film Pasažér, který přistál s letadlem vypráví neuvěřitelný, přesto skutečný příběh jednoho muže, který ani navzdory děsivě nepříznivým vyhlídkám neztratil smysl pro humor. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Awer 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, ale zbytečná stopáž. Během ní dokument ztrácí přirozenou dramatičnost a stává se z něj spíš telenovela, vlivem samotné délky, neustálého opakování frází i ne zcela dokonalého scénáře, který postrádá plynulost a gradaci. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Divné zpracování. Prostě si vezme knipl a jde na to. Žádný nácvik, žádné vysvětlování, kdy a jak naletí na dráhu, v jakém pořadí udělá potřebné kroky k bezpečnému přistání. Samozřejmě, pán je to odolný, něco má za sebou, nesesype se, myslí dopředu, proto právě je mi divné, že by se nezeptal, jak se tedy, do háje, na tu zem dostane. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama