Reklama

Reklama

Guilty

Psychologický / Thriller / Drama / Romantický
Hongkong, 2015, 103 min

Obsahy(1)

Jack (Pak-ho Chau) je nájomný vrah s nechutne zohyzdenou časťou tváre, ktorú neustále skrýva pod rúškou. Zamiluje sa do prostitútky Ting Ting (Liddy Li) a rozhodne sa ju vykúpiť z okov otroctva najstaršieho remesla, aby sa už nikdy v živote nemusela živiť prostitúciou. Ting však Jackovi, ako sa zdá, jeho city neopätuje. Práve naopak, iba sa s ním zahráva a jej hry sú čoraz podivnejšie... (sochoking)

(více)

Recenze (6)

Crejdl 

všechny recenze uživatele

spousty amerických filmů jsem stopnul po prvních 5 minutách ale tenhle (asijský) si udržel kupodivou mou pozornost (asi kvůli šikovné asijské číči a erotickém nádechu celého filmu) dokonce jsem chvílema brečel smíchy, jako třeba scéně: zakládání chovu rybiček ; ) Velice zajímavá metoda chovu rybiček by určitě zaujala každého psychiatra. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Jack je killer a má sakra rozsekanou držku. Pak se ale zasekne do Tin Tin prostitútky, která ako jediná s tím ( ani ním ) nemá problém. Navážou psychické spojení, všechno ale vyjde vytwistovaně jinak. Tú romantiku sem nepojala ( leda hudba ). Líbivý psychothrill. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nájemný vrah se zabouchne do štětky, ve snaze jí zachránit si jí nastěhuje domů a dotyčná mu vzápětí začne dělat z poklidného hitmanského života peklo. Navíc je zjevné, že to děvče nemá v hlavě tak úplně v pořádku a ode mě by letěla hned po akci s rybičkama. Ale kdybych měl držku rozmašírovanou podobně jako hlavní hrdina, nejspíš bych se na to díval jinak. Na mě to bylo až moc pomalé a i když hlavní hrdinka dokáže zvednout tlak a některé pasáže jsou krásně namalované, nebylo to ono. Možná je to i tím, že asijská romantika není můj šálek kávy, takže jsem jí tady nedokázal příliš pobrat. Každopádně koukat se na to dalo, ale v tomto případě bych uvítal nějaký ten zápaďácký remake. 55% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Fajne prevedvedeny sposob manipulacie jednej socialnej pracovnicky s trochu naburanou psychikou jednym "vizualne poskodenym" a tiez nie najvyrovnanejsim najomnym vrahom. Casom to uz zacalo byt otravne a pokus o art ma minal. Striedat na platne jeden wtf obraz za druhym a cele to prestriedat "erotickou" linkou vie uz davno kazdy priemerny reziser. Slabota. Na tuto temu sme urcite videli o dost podarenejsie kusky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvorcovia zabudli aj na nejaký príbeh, ale zlé to aj tak rozhodne nie je. Celé je to vlastne postavené na vzťahu dvoch zaujímavých postáv, znetvoreného nájomného zabijaka a sympatickej prostitútky, ktorá je ale hlavne tajuplná manipulatívna sadistka, pričom to nie je ani tak predvídateľné a navyše mi to prišlo aj celkom drsné a dostatočne úchylné, takže som bol zvedavý, ako to medzi nimi, ale aj celkovo dopadne. A našťastie to nesklame, záver sa mi páčil a všetko sa ukáže v trochu inom svetle, ako to v priebehu vyzerá. Určite musím pochváliť aj vizuálnu stránku, ktorá je pôsobivá a pritom sa film odohráva v menej atraktívnych lokáciách a sadla mi aj atmosféra. Obsadiť sa to síce dalo aj charizmatickejšími hercami, ale zase tie postavy sú dostatočne zaujímavé a tak mi to vôbec nevadilo. Takže keby to malo aj nejaký plnohodnotný príbeh, asi by som hodnotil lepšie, ale aj tak je to stále zaujímavý a po väčšine stránok dobre zvládnutý film. 65% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama