Reklama

Reklama

Až tam nezbyl žádný

(seriál)
  • Česko Deset malých černoušků (více)
Trailer

Epizody(3)

Kniha "Deset malých černoušků" od Agathy Christie, které se na celém světě prodalo přes sto milionů výtisků, se stala nejprodávanější detektivkou všech dob. A nyní byla poprvé převedena do seriálové podoby. Je rok 1939 a Evropa balancuje na pokraji války. Na Černochův ostrov, odlehlou skálu u pobřeží Devon na jihu Anglie, je pozváno deset lidí s pochybnou minulostí. Navzájem se neznají a jejich tajemný hostitel chybí. Každý z návštěvníků, kteří jsou zcela odříznuti od nedaleké pevniny, je obviněn ze strašlivého zločinu. Když pak začnou jeden po druhém záhadně umírat, uvědomí si, že vrah může být mezi nimi. Komu se podaří přežít? A kdo je vrah? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělé, mysteriozní, napínavé. I když příběh znáte, Angličané mu dokázali s novým zfilmováním dodat nové prvky, obrazy, snové scény. Samozřejmostí je plejáda skvělých známých herců, kteří se předhánějí, kdo bude lepší. Netelevizní kamera, atmosferická hudba a jedna mrtvola za druhou. A vůbec nevadí, že v říkance jsou vojáčci... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

K neuvěření, že forma téměř až absolutně dokonalá, nemá opodstatnění též v nějakém absolutním obsahu, ale ,,jen" v adaptaci detektivky Deset malých černoušků od Agathy Christie...i když samozřejmě, je to detektivní britská klasika a tak BBC chtělo předvést něco mimořádného...a povedlo se...zachycení atmosféry i dobového ducha je opravdu podařené... ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte adaptace Agathy Christie jenom prostřednictvím seriálového Poirota, tak vás tahle minisérie podobně jako mě v nejednom ohledu předkvapí. Chladná atmosféra, paranoia postav a nekompromisnost děje se nesledují snadno během víkendové odpolední kávičky, ale sledovat výsledek je přesto fascinující. Tohle je adaptace pro 21. století. V dobrém i ve zlém - diváci chtějí krev, mrtvoly a sexuální nápětí a taky to dostanou. K temnému příběhu , ve kterém nikdo není nevinný, se ostatně nic jiného nehodí. Snad jediná moje výtka směřuje k hudbě, která mohla být využitá víc. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Říkanková vyvražďovačka božské Agathy patří k tomu nej v detektivním žánru. Myslela jsem, že sovětskou adaptaci z roku 1987 nemůže nic ohrozit. A tahle minisérie od BBC ji ještě několikanásobně překonala. Tady je psychologická stránka postav výborně rozpracovaná a herci hrají fantasticky. Krásná lokace Černochova ostrova a domu, který jen tuto lahůdku umocňuje. Má to až hororový nádech, hlavně druhá půlka, kdy se počet zúčastněných smrskne na třetinu, je neuvěřitelný psycho. V podstatě se už zdržují jen mimo dům. Nervy, strach a zoufalství je dohání k likvidaci mezi sebou a na toho rádoby posledního, co to přežil, čeká po návratu do domu neuvěřitelný šok. Z některých postav mi tedy bylo hodně šoufl, hlavně ta Mirandina byla nechutná. A Lombard se těmi svými zločiny vyloženě chlubil a také moc dobře věděl, že ho jeho minulost a zkaženost dožene. A ta mladá učitelka, ta jančila nejvíc. Z té mi běhal mráz po zádech. A Agatha, kdyby to mohla vidět, byla by určitě nadšená, jak se tahle adaptace moc povedla. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A pak že může soudit jen Bůh.. Doverské ostrovní klima svědčící alibi zahradníků, perfekcionismus výpravy made in BBC, vzrůstající paranoia dobře zahraných viníků a hororový nádech, jako kdyby do Agathy vstoupila Mary Shelley. Znalost toho, kdo stojí za anihilací desetičlenné nevzrostlé roty, co byla dříve skupinou malých původních Američanů a ještě předtím dětí tmavé pleti, není přítěží. Apropo, je zajímavé, jak se ta změna říkanky pod vlivem politické korektnosti zároveň stala spoilerem.. „Věřte v Boha…ale možná bychom se také měli zamknout..“ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodná verzia knihy, podľa ktorej je tento seriál natočený, bola vydaná v roku 1939 pod názvom „Ten Little Niggers“ (10 malých černoškov). Tento názov bol však považovaný za rasistický a tak bola kniha vydaná aj pod názvom „Ten Little Indians“ (10 malých Indiánov). Od roku 1985 sa používa názov „And Then There Were None“ (A neostal ani jeden). Zmena sa týka aj riekanky v knihe, kde sa niggers (černoškovia) zmenilo na soldier boys (vojaci) a taktiež názvu ostrova z Nigger Island na Soldier Island. (Hank_Scorpio)
  • Filmový dům stojí v obci Harefield na okraji Londýna (Harefield House). Ostrovem je Mullion Island na Cornwallu, dům je na něj doplněn pomocí CGI. Přístav je Mullion Cove. Dále se natáčelo v Newquay a Kynance Cove (pláž) a vlakové scény se natáčely v South Devon Railway. (rakovnik)

Reklama

Reklama