Reklama

Reklama

Ďáblovy orgie a jiné zapovězené pásky Ivana Cardosa

(festivalový název)
  • Brazílie O bacanal do diabo e outras fitas proibidas de Ivan Cardoso (více)
Muzikál / Experimentální / Komedie / Pornografický / Fantasy / Horor
Brazílie, 2013, 62 min

Obsahy(1)

Ivan Cardoso je ikonou brazilského undergroundového filmu, ve svých dílech se nebojí nahoty ani makabrózna, na nízké a vysoké umění se v jeho tvorbě nikdy nehrálo. Ve střihovém filmu, který shrnuje jeho plodnou kariéru, vynikne, že zábava nikdy nebyla koncentrovanější a bezskrupulóznější, a přece v jádru vlídná. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (13)

nichts 

všechny recenze uživatele

Úzašně mne to pobavilo a obdařilo skvělou náladou. co všechno se dá natočit, obzvlášť pomyslíme-li na běžný film a bez toho by to nešlo. Některé scény se mnou zůstanou navždy, monumentálně dramatické nasnímání, jak si pěkná holka v župánku sedne nahým zadkem do talíře s mlíkem. Všechny monumenty se s tím talířem od teď musí vyrovnat. Nebo záběr pohybující se řitě, do něhož se posléze připojí voice over "čas je význam". skvělé, zneuctění, anarchie! ()

oRi11 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete zbytečně přijít o 62 min života, je tenhle snímek ta správná volba. Jedná se o naprosto nekoukatelnou a otřesně natočenou sbírku krátkých filmů, které na sebe nijak nenavazují a v některých případech nedávají ani žádný smysl. Navíc téměř v každém útržku vystupuje nějaká nahá "kraśka" zarostlá tak, že nepoznáte jestli je nahá, nebo si zapoměla sundat kalhotky. (50th KVIFF) ()

Reklama

Raduzka 

všechny recenze uživatele

To se ani nedá komentovat. Nicméně dala jsem dvě hvězdičky: jednu za opravdu vtipné uvedení filmu od samotného pana režiséra, který nás diváky nazval hrdiny za to, že jsme vůbec na jeho - cituji - "velmi, velmi, velmi špatný film", přišli a druhá je za hlášku: "Simone si kecla do mléka", kterou jsem se bavila ještě cestou domů (uznávám, měla jsem v sobě půl litru vína). Jinak souhlasím s většinovým hodnocením: odpad. Tohle snad není underground. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Braky a filmová lejna mám rád, ale Ďáblovy orgie... jsou trochu jiný kalibr. Lépe řečeno brutální paskvil. Směsice jakýchsi filmových upoutávek, které jsou laděny do introdukcí mají za cíl v první řadě pobavit. Mělo by to být tak špatné, až je to vtipné, ale kdepak. K smrti jsem se nudil, protože i takhle "špatné věci" by se nějak měli umět. Král brazilského undergroundu Ivan Cardoso by měl radši svoji hlavu narvat někomu do análu a nejlíp sobě. To by byl FILM!!! :-D ()

angloumene odpad!

všechny recenze uživatele

Ďáblovy orgie jsou seskládány z řady krátkých filmů, které jsou povětšinou laděny jako jakási úvodní scénka nebo začátek filmu. Mezi sebou nejsou nijak propojené a obvykle si nekladou za cíl dávat nějaký smysl. Snímky nabízí témata od projížďky na horské dráze po holení genitálií. Celkově mohu doporučit jen opravdu otrlým diváků, pro mě bylo tohle dílko spíš nekoukatelné. ()

Galerie (3)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama