Reklama

Reklama

San Siro

(festivalový název)
  • Itálie San Siro
Dokumentární / Krátkometrážní
Itálie, 2014, 26 min

Režie:

Yuri Ancarani

Scénář:

Yuri Ancarani

Kamera:

Yuri Ancarani

Obsahy(1)

Proniknout do nitra monstra není snadné, filmové anatomii slavného milánského stadionu se to ale podařilo. Ač v něm fotbalový ruch zaznívá jen zpovzdálí, zpřítomňuje elegantní až strohý film magii fascinujícího místa, zaslíbeného nejmasovějšímu rituálu dnešní doby. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (2)

Mara97 

všechny recenze uživatele

Od těch nejposlednějších dělníků až k samotnému Balotellimu. Skvěle načasováno vzhledem k tomu, že za rok se právě tam odehraje finále Ligy mistrů. San Siro je velmi zajímavým dokumentem ukazující velkolepost stadionu, který si téměř žije vlastním životem a kolik je potřeba pracovníků jen k samotné údržbě. Závěrečná hudba jen podtrhuje význam a úroveň fotbalu v dnešní době, nejen v Itálii. Povinnost pro každého fotbalového fanouška. ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Netradiční ("experimentální") forma s šířeji lákavým obsahem (velká nádhera milánského/italského fotbalu). Takové spojení pomáhá (z)lámat ledy mezi diváckým míjením/nepochopením/nezkušeností a cíli filmařské radikality/odvahy bez narativních ambicí/ústupků; portrétní i atrakční doku-impresionismus, zaujatý geniem loci prostoru a jeho pravidelnými odlesky života. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama