Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (387)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite najslabší diel. Citeľne za kamerou chýba otec James Wan, ktorý nám priniesol prvé dva skvelé filmy, no napriek tomu to dokáže zaujať. Príbeh ma úplne nestrhol, no veľkým plusom sú herci Patrick Wilson a Vera Farmiga, ktorý aj tento menej výrazný tretí diel ťahajú s priemeru mierne nahor. 65% - 3* ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Už napořád mě bude mrzet, že závěr trilogie nebyl s lykantropií v Severní Americe. A druhá věc, že to nejspíš není závěr trilogie. Trojka nedosahuje kvalit výborné jedničky a ani vynikající dvojky. Jako další Annabelle či spinoff bych žádné výhrady ani neměl, ale přeci jen je to hlavní linka a je tu hodně znát absence režiséra Wana. Ne že by se aktuální režisér nesnažil, sám už má zkušenosti s Conjuring universem, ale tady tyhle hlavní filmy byly vždy středobodem celého příběhu a hororu. Druhá věc je, že se jedná o poměrně dobře zdokumentovaný případ, který byl dokonce i u soudu. Což ve filmu by mohla být naprosto vynikající látka, a to tu vnímám, že je to skutečně nevyužito. Režisér si prostě točí další spin-off do téhle série. A to mě mrzí a je to podle mě strašná škoda. Přestože však je to vlastně velmi povedený film, který má perfektní začátek a dokonce pomrkne i na znalce hororu. Po víc než osmi měsících bez kina jsem si film užil plnými doušky. Ale sérii už bych opravdu nechal odpočívat a přesunul jsem k novým nápadům. (84 %) ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Já to mám asi trochu jinak než většina zdejších komentraktoristů, ale já se na tento snímek dívám jako na film podle skutečných událostí a né jako na duchařský horor. A kroutím hlavou a naskakuje mi až husí kůže, že nemohu uvěřit, co se to na tom světě děje? Srovnávání s prvníma dvěma díly se mě taky netýká, protože i když jsem je viděl, tak si je díky mým problémům s dlouhodobou pamětí nedokážu vybavit. Ale, co se týče tohoto snímku jsem byl uspokojen hlavně tím příběhem, který pojednává o dvou reálně žijících pátračích po paranormálních jevech, kteří se s pomocí kněze nebo nějakého podobného páprdy v černém taláru snaží vyhnat démona z malého chlapce a to nemyslím sexuální metodou jako to dělá řada jeho kolegů, ale starou dobrou metodou, která je nazývána jako tzv. excorcismus. Chlapec  se zdá být fakt vykolejenej, protože se na tý posteli kroutí jako nejlepší cvičitel jógy na světě. Ale po menších komplikacích mu naše dvojice s pomocí hodného strýce v černém pomůže, ale tím zlo nezaženou, jelikož se přestěhuje do jiné osoby, která díky povedené vraždičce skončí až u soudu aniž by věděla, která bije. A tady začíná práce našich specialistů, kteří se budou snažit vypátrat, co se vlastně stalo a odkud vítr vane? Víc psát nebudu, jelikož bych spoileroval, ale pro milovníky napětí, všech možných rituálů, nějakých těch vraždiček, obživlých mrtvých a celkově té atmosféry tajemna prostupujících až do morku kostí je to uspokojivá jízda a souhlasím s hodnocením 70%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavejšie než dvojka. Ale na miesto hororu dostávate skôr mysterióznu detektívku. Samozrejmosťou je vysoká vizuálna kvalita značky Conjuring a kvalitné obsadenie zásadných postáv. Najviac potešil nápad súboja dvoch protipólov. Dal by som si za rok film č. 4? Ano, pretože síce nedostanem wow dojmy, ale dostanem veľmi kvalitne opečovaný žáner, čo sa v prípade hororu vždy cení. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V podstatě kriminální příběh prošikovaný tím nejprovařenějším teatrálním horrorovým klišé, kýčem a antisatanistickými proklamacemi jako z té nejtuctovější křesťanské příručky. Chápu, že je to zábavný film, ale ten by měl bavit, a horror by měl alespoň trochu děsit. Tohle nedělá ani jedno. Spíše je to k smíchu. O Warrenových si nemyslím nějak zvlášť něco, ale tohle si rozhodně nezasloužili. Musím říct, že Lorraine je nejhorší rolí Very Farmiga, tady se na ní skoro nedá dívat. Abych jen nehanil, závěrečné titulky jsou fajn. 1,5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Film měl jít původně do kin začátkem září 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 byl odložen na 4. 6. 2021. (ČSFD)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama