Reklama

Reklama

Nekonečný příběh Posledního z Aporveru

  • Slovensko Nekonečný príbeh Aporveru
Trailer

Obsahy(1)

Film mapuje desetileté období práce na jednom z nejdražších českých koprodukčních filmů a vypráví o nadšení tvůrců a o strastech a překážkách, které musejí překonávat, aby svůj vysněný projekt mohli dotáhnout do konce. (Actor’s Runway Agency)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Všichni byli/jsou/budou úžasní, zlatí. Pan režisér/producent se rozplýval nad herci, výtvarníky, střihači (on si plnil svůj sen...Kriste pane) přitom za ty peníze se dalo natočit tolik skvělého porna :) ! Když Krejčí hovořil o svých dalších projektech...uf, tomu se říká sebevědomí nebo spíše drzost. Dovolenka na Havaji to jo, ale raději žádný popis gigantických problémů. Kritika, sebereflexe, potíže? Ne, ty zůstali v Aporveru...36%. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Pár veselých historek z natáčení z natáčení Posledního z Aporveru. Jde v podstatě o typický film o filmu ve kterém se do duše tvůrců moc neponoříme. Je vidět, že nejspíš si všichni natáčení užili, což ale nemusí nutně udělat dobrý film. O filmu se dozvíme pár drobných detailů, uvidíme jen další nedodělané scény a pár tanečků na zeleném plátně. I když to ve filmu není řečeno, tak to vypadá, že film i přes sáhodlouhé přípravy nebyl v okamžiku natáčení vůbec připravený, což vyústilo v ne moc dobrou cinematografii a zmatené střihače, kteří film střihali přes 11 měsíců a dodělávali efekty další 4 roky. Producenti neviděli ani stranu scénáře před rozhodnutím o investici, pouze několik obrázků, které nakonec vypadají mnohem líp než dokončený film. Dokument je nejlepší ve chvílích, kdy se dozvídáme naprosto bizarní historky z natáčení - kupříkladu Susan Pratt byla nabrána do projektu, když jí režisér v opilosti napsal na Facebook po zhlédnutí filmu "10 THINGS I HATE ABOUT YOU" , popřípadě nalezení střihače Vetřelce potom, co ztratil v Karlových Varech peněženku. Dokument je udělaný, celkem konvenčně - jde o sestřih z behind the scenes a s rozhovory s jednotlivými aktéry, které popisují co se stalo a co dělali. Kdybych nevěděl, že Poslední z Aporveru skutečně existuje vypadalo by to skoro jako parodie na Jodorowského Dunu. Také snad jde konečně s jistotou o důkaz, že pouhé natáčení s RED One z vás neudělá profesionálního filmaře. Tom Krejčí je nejspíš fajn člověk, ale rozhodně má více ambicí, než dokáže zvládnout/má na ně talent/rozpočet. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Film o filmu Poslední z Aporveru, nejdražší český film všech dob, který natočil nějaké scény na zelené pozadí v ateliéru už v roce 2011 a od té doby čeká ve fázi postprodukce na dokončení a uvedení do kin. Kam se podělo 240 mega v realizaci neřeší ( ikdyž já si asi umím představit kam, když producent vykládá jak si jeli na Havaj natočit mraky ), protože tento dokument z roku 2015 je spíš happy promo, kde režisér říká, jak je všechno fajn, herci jak je to super a řidič, že věří , že se to dotočí. ... Je to sice jen promo , ale nakonec to možná poslouží obhajobě u soudu, protože Státní fond pro kinematografie zažaloval chlapce z dotačního podvodu. Jak prohlásil jeden z koproducentů, který tuhle partu žaloval: " výsledkem po šesti letech práce a utracených 240 miliónech korun je pětiminutová ukázka a kupa nesestříhaného nesourodého materiálu bez zvuku i řádných technických poznámek" . A pak, že český film nemá peníze. PS: Toho filmu škoda není, snad je že to je první film, kde měla mít svou první filmovou odhalenou scénu moje oblíbenkyně Jana Pidrmanová. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude skôr o negatívnych udalostiach počas výroby filmu a o tom, v čom je vlastne problém, pričom by to všetko bolo popretkávané s behind-the-scenes. A ono to je všetko naopak. Ako bolo všetko nádherné, ako sa krásne spolupracovalo atď. A som vlastne aj rád, že sa snímok ( pravdepodobne ) nikdy nedostane do diváckeho obehu, pretože už len tie ( aj keď ešte nedokončené ) scény stoja za ... ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle trapně adorovat kolem filmu, kterej ani po deseti letech natáčení není venku, je poněkud... trapný. Hlavní je, že se maj na place všichni rádi - to diváka i producenta vážně uspokojí. (: "... film vypráví o nadšení tvůrců a o strastech a překážkách, které musejí překonávat..." - asi jsem viděl úplně jinej dokument, jelikož v tomhle koktejlu kecičků o skvěle odváděný práci a nalezení super lidičků pro super filmeček není ani stopa po zdůvodnění průtahů a nabubřelosti rozpočtu. Proč TOHLE, co na všech dostupných materiálech vypadá jak banda relaxujících ochotníků uprostřed vystřihánkových dekorací školního souboru, trvá tak dlouho a stojí tolik peněz, ví zřejmě jen... no, myslíme si svoje, ne? (: ()

Reklama

Reklama