Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

janesX 

všechny recenze uživatele

Opäť by sa hodila jedna hviezda medzi treťou a štvrtou. Bolo to už dávno, ale Motýľa som čítal a je to jedna z najpútavejších kníh, pamätám sa, ako som ju, ako pomalý čitateľ rýchlo zhltol a nechcel som, aby skončila. Film taký zážitok samozrejme nedosiahol, ani ho dosiahnuť nemôže. Ani tento, ani ten s McQueenom. Musím povedať, že postava Charriéra si žiada herca s charizmou, aspoň ako mal Steve McQueen, ale to nie je všetko. Toľko pocitov z knihy sa skrátka nedá napchať do dvojhodinového filmu a ani ich žiadny herec nezahrá. Ale aj tak dávam štyri, keďže tri a pol sa nedá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,335,896Tržby Celosvetovo $10,060,903▐ Na prekvapenie ďalšie veľmi pôsobivé sfilmovanie Motýlika. Herecky priam brilantné, Hunnam a Malek si sadli, výborná kamera, réžia (Michael Noer má pred sebou sľubnú budúcnosť), zapôsobí dobovosť, technicky jednoducho nie je čo vytknúť. Zhltol som to ako malinu. /80%/ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niektoré predlohy majú to šťastie, že ich môžete adaptovať donekonečna a nikto nebude riešiť, ktorá z filmových verzií je lepšia, lebo si už ani nikto nepamätá minimálne tú prvú. No a potom sú tu diela ako Motýlik, kde vznikol jeden legendárny film a nová adaptácia je automaticky, a nespravodlivo, chápaná ako parazit. Čo je veľká škoda, pretože pri takto príťažlivej látke stačí len silné režijné vedenie a vhodný casting a výsledok musí byť skvostný. No a Motýlik verzia 2017 ponúka všetko, čo treba, navyše Malek a Hunnam sú dokonalou castingovou voľbou. Možno sa len až príliš podobajú pôvodnému obsadeniu, čo ale na ich hereckom umení nič neuberá. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než Schaffnerova úmorná tříhodinová verze z roku 1973, přesto tento remake zrovna velký aplaus nesklidí. Noer totiž nedokáže uspokojivým způsobem pracovat s tempem, což je při 133-minutové stopáži učiněná pohroma, a nový Papillon tak zákonitě kráčí ve šlépějích nezáživného originálu. Tvůrci si však dali záležet alespoň na letmém vykreslení ústředních postav a jejich vzájemné interakci. Snímek pochopitelně ani vzdáleně nepřipomíná psychologickou vztahovou studii, ale bohatě stačí, že dává zapomenout na neduhy původního díla, tedy toporné dialogy odříkávané počítačovou intonací či krajně machistického Papillona v podání McQueena. Papillon ode mě obdrží dvě slabší hvězdy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy jsem nebyl fanoušek původního Motýlka,protože ač se mu nedá upřít olbřímí charisma Stevea McQueena a výborný výkon Dustina Hoffmana,mě přišel extrémně utahaný a dost často sem se nudil.Díky tomu jsem tak od remaku nečekal nic a i to jsem přesně dostal.Noer totiž dokázal na menší stopáži dosáhnout ještě větší nudy.Nový Motýlek navíc vypadá spíš jako kastrát,jen proto aby na něj šli mladší diváci a to se stejně nestane.Charlie Hunnam nejednou dokázal,že charsima má také,ale tady jako by ho někde zapomněl,podobně jako u Ramiho Maleka jeho minimalistické herectví prostě nestačí...40% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Papillon (Charlie Hunnam) ve skutečnosti část svého trestu pracoval ve vězeňské nemocnici ve Francouzské Guyaně. Historici věří, že právě tam nasbíral příběhy pro svou knihu od jiných vězňů, kteří se pokusili o útěk. Kniha je tedy spíše jakousi koláží zážitků různých lidí, než autobiografií Henriho Charriera. (Candice)
  • Natáčanie väzenských scén v Čiernej Hore bolo neustále narušované nepriaznivými poveternostnými podmienkami. Z plánovaných pár týždňov ich natáčania nakoniec vzišli dva mesiace. (chesterko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama