Reklama

Reklama

e muet

(festivalový název)
  • Francie E muet
Trailer
Libanon / Francie, 2013, 55 min

Režie:

Corine Shawi

Kamera:

Corine Shawi

Hrají:

Corine Shawi

Obsahy(1)

Sociopolitické souvislosti filmů natočených v zemi jako Libanon nemohou nebýt mimořádně důležité. O to odvážnější se jeví rozhodnutí talentované filmařky nechat ve svém dokumentárním snímku kontext země s pohnutou minulostí promlouvat výhradně skrze tváře a slova tří mladých žen, které doprovází v průběhu pěti let při hledání podstaty a forem lásky a vlivu na jejich životy. Extrémní intimita přes intenzivní pouto žen, přes detailní záběry jejich tváří. Kamera nikoli jako bariéra, nýbrž jako kanál, kterým tam a zpět protéká esence vyživující lidské nitro. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

pekl 

všechny recenze uživatele

Největší úlet na MFF KV 2015. Tenhle nesmyslný pšouk předvést v zemi Heleny Třeštíkové zaslouží pár facek. Myslel jsem, že se dozvím něco o realitě současného Libanonu, ale děvčata blábolila (pokud se jim tedy chtělo a režisérka je náležitě povzbudila) o svých pseudoproblémech a jak jsou někdy v depresi a někdy zase ne. Jako celek to nedalo žádný smysl. Jedna hvězda za to, že to bylo tak krátké... ()

Numinek odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tenhle film mi absolutně nic nedal...i když teď když nad tím přemýšlím,tak vlastně ano - pocit,že klidně můžu natočit něco i já... ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama