Reklama

Reklama

David Suchet: Po stopách sv. Petra

(TV film)
  • Velká Británie David Suchet: In the Footsteps of Saint Peter (více)
Velká Británie, 2015, 2x57 min

Režie:

Martin Kemp

Scénář:

Martin Kemp

Hrají:

David Suchet

Obsahy(1)

Známý herec David Suchet, představitel oblíbeného Hercula Poirota, se vydává na další putování po stopách muže, jehož životní pouť ho vždy velmi přitahovala. Tentokrát je to svatý Petr... Svatý Petr dodnes zůstává záhadou. Mnoho z nás ho vnímá jako nejdůležitějšího Kristova následovníka a oporu katolické církve. Ale jak se prostý galilejský rybář stal prvním papežem? David Suchet se rozhodl odhalit skutečnou podstatu a osobnost svatého Petra, a vyrazil kvůli tomu do oblasti Středozemního moře. Tady detailně vyzpovídal místní experty a postupně se mu podařilo narazit na nové historické poznatky, zjistit, kudy přesně vedly kroky svatého Petra, a vdechnout život muži, který se stal předobrazem jedné z největších legend křesťanského světa. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Pro člověka znaleho evangelii se sem tam dostaví pocit že by toho dědka pobodal. Herec fusujici do čehokoliv jiného je většinou poděl Ok nechal sem se unést trochu přeci jen odpad je moc tvrdá rána! ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Sucheta miluju, tentokrát byl i vtipný - Dnes by se rybář Petr jmenoval Rocky :) Dva tisíce let stará loď, rybář Suchet s měkkým srcem, historka o čištění bot, vzrušení židé diskutující u Bible. Petrův sen o tom, že může jíst vše s pohany a zůstane čistý,...3* ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Čtení z listu apoštola Petra: A Poirot pustil zlatou rybku zátky do moře, protože chtěl splnit tři přání… Ano, přesně tak to bylo. Jen s tím drobným rozdílem, že to byl David Suchet, kdo vrátil svobodu stříbrné sardince z Genezaretského jezera, protože mu jí bylo líto. :) Moc hezký dokument i pro nebiblisty. David Suchet diváka asi na víru pravou neobrátí, ale jeho nadšení je nakažlivé. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama