Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja muži, jedna žena. Kým jeden ju miluje, druhý o nej sníva. Ten, čo ju miluje, ju stratí. Ten, čo o nej sníva, ju musí zachrániť. Napriek tomu, že nie sú sokmi, majú spoločného nepriateľa. Napriek tomu, že obaja žijú v inej dobe, musia spojiť svoje sily. Je to totiž jediná možnosť, ako zabrániť tragédii, ktorá by ich obrala o to najcennejšie a zároveň jediné, čo majú spoločné - lásku. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (23)

ainny 

všechny recenze uživatele

Ty kráso! Tenhle film jsem si dala za odměnu po dokončení další várky překladů Scarlet Heart: Ryeo a monentálně mám těžký kyslíkový deficit. Napětím jsem nedýchala skoro celé odpoledne a teď znovu. Po začátku, kdy jsem byla trochu zmatená, se děj začal odvíjet jako klubíčko, aby dospěl k úžasnému finále, které mi způsobilo husinu. Kwak Jae-yong i tentokrát dokázal, že je mistrem svého řemesla. Nemám jedinou výtku a jsem prostě naprosto nadšená. Tuhle detektivní romantiku budu chvilku rozdýchávat a asi si ji ještě mockrát zopakuju. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu rozpolcený, zda nový počin Jae-young Kwaka má právo na 3 nebo 4 hvězdy, ale nakonec za ten silný závěr dám za 4 hvězdy. Mistr se tentokrát pustil nejen do 2 časových linek, ale tentokrát silně zabrousil do thrillerové krimi složky, přecházející místy až ve slasher. Luxusní herecké obsazení, perfektně zvládnutá kamera, hudební podkres, paradoxně příběh odehrávající se v současnosti je spíše odfláknutý, oproti tomu z 80.let. Lee Jin-wook, Im Soo-jeong hrají, co mají, mají spíše úsporně napsané postavy. Film staví hlavně na napětí, odhalování děje, než romantické lince (což je pro režiséra dost netypické), nicméně provázání příběhů v závěru vyvrcholí v buddhistickém podání. Nevylučuji, že když to uvidím znovu můj názor se změní k lepšímu, tři a půl hvězdy zaokrouhleno na 4 za odvahu autora vydat se vstříc novým zítřkům. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Kwak Jae-Young, asi môj najobľúbenejší režisér minulej dekády, tvorca niekoľkých prvotriednych filmov, ktoré patria medzi to najlepšie, čo som z juhokórejskej produkcie vôbec videl vrátane toho najlepšieho, Windstruck je doteraz moja juhokórejská jednotka konečne zase natočil plnohodnotný film a síce na jeho pomery je to predsa len hlboký podpriemer, ale inak som celkom spokojný. Kriminálne thrillery, v ktorých sa riešia rôzne časové línie ma vždy zaujímali a síce tu som mal spočiatku trochu problém s celkovou orientáciou, hlavne prepojením oboch línií, ale našťastie netrvalo až tak dlho, kým som sa plne zorientoval a začal si to aj celkom užívať. Obe línie, teda súčasná aj minulá sú aj sami o sebe celkom slušne zvládnuté, no predsa len najlepšie fungujú spoločne, kde sa mi páčilo, ako si hlavní hrdinovia navzájom pomáhajú. Ale časom ide výrazne do popredia práve tá minulá, ktorá ponúka plnohodnotnú kriminálnu líniu so sériovým vrahom. Práve táto fáza je najlepšia, ale poteší aj to, že stále cítiť príchod nejakých zvratov, ktoré to urobia ešte trochu zaujímavejšie, ale toto úplne nevyšlo a pár vecí ma aj trochu sklamalo, vrátane odhalenia vraha, ktorého som síce uhádol, no dúfal som, že to bude niekto iný. Ale aj tak sa na to pozeralo dobre až do konca. Trochu rozporuplne ale pôsobia postavy, paradoxne práve hlavné duo, teda hlavní hrdinovia z oboch línií mi moc nevyhovovali, síce ich postavy boli úplne ideálne, ale typovo sa na ne moc nehodili, ale zachraňuje to moja obľúbená Lim Soo-Jung a charizmatický Jung Jin-Young ako starší a drsnejší detektív. Okrem nich už nikto nemá viac priestoru. Nesklame ani akcia, samozrejme nič výnimočné sa tu ani nedá čakať, ale tých pár naháňačiek a krátkych súbojov bolo celkom slušných a aj napínavých. Ale Kwak Jae-Young sa mi zdal dosť nevýrazný, keby som to nevedel dopredu, nemal by som najmenšiu šancu si uvedomiť, že to točil práve on, je to vlastne len štandardne zrežírovaný film, ale predsa len aj to celkom stačí. Takže ja som spokojný, žiadny žánrový klenot sa tentoraz nekoná a určite sa toho dalo dosť vylepšiť, ale aj tak Time renegades splní približne všetko, čo sa dá od filmu s touto tématikou očakávať, bavilo ma to. 75% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí dost chaoticky, a taky mě štvalo, že se film dost opíral o opravdu stupidní náhody a dementní chování postav. Ta scéna u toho tunelu pro mě celej film fakt zabila. To jsem si film stopl a kýval jsem hlavou do stran. Když už tohle jsem akceptoval, přišel druhý moment s ninja autem, co se objevilo jen tak a dokonalo zkázu filmu. To byl takovej shit, že jsem nechápal! Díky skvělému soundtracku a fenomenálním hercům, mě to však stále bavilo a některé dialogy mě donutili se zamyslet nad celkovým životem. Je to i takovej ten film, kde mi nevadí happy end, protože jsem si ho svým způsobem vymodlil. Ta touha hlavní postavy se dopídit všemu, to byl můj hnací motor proč u filmu zůstat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sledování dvou příběhů učitele a detektiva, prolínání času, rozplétání minulosti, nevyřešená vražda, měnící se budoucnost, osudová láska aneb pestrý žánrový koktejl, který plně upoutal mou pozornost. Chvíli mi trvalo, než mi to celé secvaklo a to se mi líbí, když předem nevím. Herecky vydařené + krásná hudba. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama