Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kanadská příroda tu vytváří naprosto jedinečnou atmosféru, kterou jsem v jiném seriálu ještě nezažil. Také to možná bude tím, že jsem očekával standardní kriminálku a po shlédnutí deseti dílů první série bych o tomto seriálu mohl říkat cokoliv, ale jako standardní kriminálku bych ho již nikdy v životě nenazval. Tim Roth tu totiž předvádí neuvěřitelně zvláštní a uhrančivou postavu, která Vám určitě nesedne a rozhodně na Vás bude působit hodně zvláštně. Především tedy v momentech, kdy se v něm probudí démon alkoholika. Na druhou stranu právě v tom tkví samotná originalita seriálu, která vytváří jedinečný příběh postavy domnělého nového šerifa kanadského městečka. Podvedený jsem ale nebyl jenom já, ale i všichni ti, co na tamní policejní stanici pracují. Očekávali nového šéfa a dočkali se člověka, jehož minulost nás pravděpodobně bude děsit po několik dalších let. Za mě tedy rozhodně spokojenost. Některé scény byly tak uhrančivé, že jsem nestíhal ani dýchat. Ke konci první série jsem si sice říkal, že tvůrci to s tím dramatem už opravdu přehání, ale závěrečná scéna to stejně dokázala a já se nemohu dočkat druhé série. Necháme se tedy překvapit. Jedno je nicméně jasné. Šerifská hvězda není a nikdy nebude klasickou kriminálkou. Naopak počítejte s jedinečným dramatem z kanadské přírody, která Vás nenechá spát, ale vtáhne Vás do světa místních motorkářů a indiánů z kmene Čejenů, kteří spolu dohromady dotváří atmosféru tohoto jedinečného kanadského světa. A Tim Roth to všechno naprosto bravurně tmelí. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Což o to, řemeslně je to zvládnuté vcelku dobře, herci se vesměs taky snažili, ale ten scénář… Prapodivné zápletky a zvraty děje, a místy ještě divnější chování postav sráží Tin Star někam mezi 2 a 3 hvězdičky. Bohužel. (Edit: Po druhé sérii zvedám na 3. Krásně absurdní a zběsilé momenty, mělo to šťávu.) ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Konečně opravdová druhá sezóna True Detective a Tim Roth dost možná ve své životní roli. Tin Star je správně audiovizuálně vymazlený, atmosférický a proklatě napínavý thriller s přiměřenou mírou jednoduchého ale efektivního a setsakra krvavého násilí a nejzajímavějšími postavami v čerstvé paměti. V druhé polovině mu sice postupně ubývá na dechu, ale finále je jednoduše královské. Hlavně ať proboha druhá série nepokračuje v krásně zakončeném příběhu a podobně jako ten True Detective raději naváže jen tematicky, i kdyby měl výsledek dopadnout podobně rozporuplně. Další komplikace by Tin Star totiž shodila minimálně o třídu níž. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tim Roth je démon. Ten obrovský prostor, který tady dostal, dokázal maximálně využít a bylo neskutečně poutavé sledovat rozklad jeho osobnosti ze spořádaného policajta a táty v pomstychtivou chlastající bestii. Dvojí zápletka mi sedla také. Linie s bojem lidí proti ropné společnosti sice působila ohraně, ale tím, že tvůrci do role hlavního záporáka zvolili vynikajícího Heyerdahla a vytvořili postavu PR manažerky v podání Christiny Hendricks, udělali z tuctového tématu něco víc. Druhé linii úzce spojené s tou první, kdy hlavního hrdinu dohánějí stíny minulosti, také není co vytknout. Navíc se všechno odehrává na pozadí nádherných kanadských scenérií. Kromě výše zmíněných jmen se dokonale vyvedl casting i co se dalších vedlejších rolí týče a za všechny bych jmenoval Abigail Lawrie, která ztvárnila náčelníkovu dceru. A nakonec se mi líbila i jistá míra divnosti, která prodchnula celou sérii. Tak snad to vyjde s druhou sérií. 90% ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

První dva díly mě nadchly, určitá podobnost s Ozark, minimálně tedy prostředím a rodinou, která se z nějakého důvodu stěhuje jinam.Mělo to drajv a ve mě hlodala velká zvědavost, jakým směrem se to bude ubírat. A zahlo to dolevaaa. A to hodně, herci byli vybráni pečlivě, ale mě prostě přestalo bavit dívat se nesmyslně se chovající trotly. Jeden vedle druhého, to je můj pocit.Nevyužitý potenciál s krásným vizuálnem. ()

Galerie (356)

Zajímavosti (9)

  • Na konci 35. minuty slyšíme na diskotéce skladbu „Can't Get You Out of My Head“ od australské zpěvačky Kylie Minogue z jejího osmého alba nazvaného „Fever“, které vyšlo v roce 2001. (Trajektt)
  • Na konci 9. minuty, když Jack (Tim Roth) popíjí na baru a když do lokálu vstoupí jeho žena, slyšíme v pozadí skladbu „The Power of Love“ od britské kapely Frankie Goes to Hollywood z jejich debutového alba „Welcome to the Pleasuredome“, které vyšlo v roce 1984. (Trajektt)
  • Ve 24. minutě, když starý muž dostane malého pejska, slyšíme v pozadí skladbu „I like It“, která vyšla v roce 1963 a je od britské kapely Gerry and the Pacemakers. Tato skladba byla rovněž předělána v roce 1980 britskou kapelou Depeche Mode. (Trajektt)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama