Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (917)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně takový Eastwood, jak ho máme nejraději. Strohý, úsporný, přímočarý a tentokrát i skoro bez patosu. Rekonstrukce známé události v jeho podání není tak drtivě autentická, jako United 93, ani klasicky filmově podaná jako třeba The Flight. Pohybuje se na hraně, někde mezi tím a daří se to skvěle. V podstatě bez hluchého místa, co záběr to zátah kupředu. Scéna havárie neskutečná jak atmosférou, tak trikově. Další z filmů, kde spičková forma není berlička při nedostatku scénáristické hmoty, ale slouží přesně tam, kde se to očekává. Což se u filmů takovéhoto naturelu stává velmi zřídka. Nebýt Hankse správňáka na 126tý způsob (už to trochu unavuje) a závěrečných 30-60 sekund, bylo by to takřka dokonalé. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Holt kdo umí, umí. Jeden frajer přeqapivě dokáže udělat z Érbasu hydroplán a nonšalantně ho bez zbytečného čvachtání parknout do řeky místo do WTC, no a druhý frajer o tom přeqapivě bez zbytečného patosu dokáže nonšalantně splácat stručný a přímočarý filmík místo obvyklé emocionálně kýčovité dojnice pro opneumatikované hospodyňky. Tak se to má dělat, kluci! ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Drama o zakomplexovaném dědkovi. Říkal jsem si, to není možné, že je Tom Hanks takový prďola a že tak děsně sešel. To ho určitě namaskovali...Tak jsem si zadal na googlu jeho fotky z roku 2016 a on tak opravdu vypadá :-( Vždyť by mohl hrát fotra Johnu Travoltovi! Joan Collins, která má 83 let, by mohla hrát jeho vnučku! ()

choze 

všechny recenze uživatele

"PŘISTÁNÍ NA VODĚ NIKDO NEPŘEŽIJE." U tohohle filmu jsem brečel jako želva postříkaná slzákem. Já se tedy u katastrofických filmů dojímám pravidelně, protože pohled na lidi chycené v smrtelné pasti a loučící se se životem nebo o něj do poslední chvíle bojující (a nejen o ten svůj) se mnou vždycky pohne. A v které situaci nebo obraze se to lépe koncentruje, než v padajícím letadle, kde má jeden člověk v pilotní kabině v rukou životy stopadesáti vyděšených lidí bezmocně se krčících za ním? Ale SULLY je něco víc než patetická katastrofická podívaná - je to film o zázraku. Skutečném zázraku. A to film, který ten zázrak precizně zachycuje, když ho nahlíží z několika stran a celou dobu ho nepříjemně napínavě zpochybňuje. Skutečně zvolil charizmatický a sympatický profesionál tu nejlepší možnost a všechny zachránil a nebo chyboval a jen náhodou nikdo nezemřel? Opravdu jde o zázrak nebo o selhání? Tom Hanks, který se na hraní hrdinů z lidu specializuje, je jako pochybnostmi se trápící kapitán sázka na jistotu, která ale perfektně vyšla. Jestli mi někdy půjde o život, snad bude Tom Hanks po ruce. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Koľkokrát to skúšali vaši piloti, než predstúpili pred komisiu?" ---" Hmmm...sedemnásťkrát..." Clint Eastwood ako režisér iba málokedy sklame. Príbeh pilota, ktorý núdzovo pristál na rieke Hudson má síce iba niečo vyše 90 minút, ale napriek tomu pôsobí kompaktne a ďalšie minúty naviac by film iba zbytočne naťahovali. Je fajn, že sa na haváriu pozeráme z niekoľkých pohľadov a máme možnosť vidieť reakcie jak bežných ľudí, tak pilotov i záchranných zložiek. T. Hanks opäť skvele zabodoval a asi najviac ma zaujalo ako im to v závere pred komisiou natrel a potvrdilo sa to, čo kapitán hovoril od začiatku. Normálne som nechápal aká obrovská komisia ho v závere chcela uškvariť. To platia také obrovské množstvo ľudí, aby zistili či ako pilot pochybil? Kurva ja som myslel, že zasadá OSN...Silné štyri hviezdy a takmer plný počet. Možno po druhom zhliadnutí. 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (22)

  • Pri prelete ponad privádzač k George Washington Bridge, je vytvorená ilúzia letu vo výške rovnej východného pilieru mosta. V skutočnosti však pri prelete tohto bodu malo lietadlo zostávajúcu výšku približne 270 metrov, pričom piliere mosta sa týčia iba do výšky 184 metrov. (FesterNZ)
  • V rámci příprav na natáčení strávil Tom Hanks půl dne s Chesley Sullenbergerem v jeho domě. Sullenberger prohlásil, že na něj zapůsobilo, jak dobře jej herec ztvárnil. (imagoo)
  • Vo filme počas celej komunikácie medzi Letom 1549, letiskom LaGuardia a letiskom Teterboro je používaný volací znak CACTUS 1549. V skutočnosti ale vo väčšine komunikácií počas incidentu je používaný volací znak CACTUS 1529, prípadne CACTUS 1539. (FesterNZ)

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama