Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (302)

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som sa prvýkrát dozvedel, že bude pokračovanie filmu "Maleficent", nevedel som čo od filmu očakávať. Mal som pocit, že Disney urobili svoj hraný remake a tam to stačilo. Nemal som vôbec odvahu ani hádať o čom by mohlo byť pokračovanie. A film sa neustále odsúval a odsúval a odsúval. A tak sme tu, 5 rokov neskôr s filmom. "Maleficent: MIstress Of Evil". Trošku viac nám ukazuje svet, z ktorého Maleficent prišla, ako pokračovanie to nepôsobí vysoko nasilu a myslím si, že je celkom funkčné. Každopádne si musím film pozrieť ešte raz v originálnom znení. Lebo všetky plusy, ktoré s filmom mám absolútne nejdú cez dabing. Slovenský dabing považujem za absolútne otrasný. Pôsobí tak neskutočne naučeno a strojene, že miestami film stráca tie potrebné emócie, ktoré potrebuje. Ale to nie je chyba filmu ako takého. A preto to nebudem zahŕňať do výsledného ratingu. Čo sa mi páči na filme? Vizuálna stránka. Myslím si, že efekty ma celkom presvedčili, mal som pocit, že sa týchto bytostí môžem dotknúť, a že tam skutočne sú. Angelina Jolie je opäť skvelá a myslím si, že aj Michelle Pfeiffer ako zloduch filmu je veľmi dobrá. Mimochodom, to nie je spoiler, to sa dozviete v momente, ako ju prvýkrát uvidíte. Elle Fanning tu toho moc nepredvedie, ale dáva filmu tú potrebnú nevinnosť. Myslím si, že som si ju ale užil oveľa viac minulý mesiac v inom filme. Tu nejako toho moc neukázala. Ale bola milá. O ostatných postavách toho moc nepoviem, lebo musím povedať, že je tu niekoľko celkom zaujímavých zvratov. Akčná časť filmu pri konci pôsobí skutočne silno. A je tu jedna vynikajúca momentka, kde ma na moment Disney skutočne prekvapili. Takýto ťah by som od nich nečakal. Film je predvídateľný, ale zase čo môžeme čakať od príbehu, ktorý je určený skôr mladším divákom? Myslím si, že ale nepôsobí až tak gýčovito. Problémy filmu by som povedal, že niektoré postavy moc času nedostanú. Napríklad víly. Napríklad princ. Napríklad kráľ. Dokonca mám pocit, že ani naši hrdinovia nemajú toľko času, koľko by sme možno chceli. Najviac tu sledujeme práve zlú kráľovnú. A mrzí ma, že niektoré obľúbené postavy tak nebudú mať dostatočný priestor. Záver je veľmi happyendový, ale to som asi aj čakal. Ale pôsobí to na mňa až ako moc veľký happy end. Neviem či by bol aj priestor na pokračovanie po tomto filme, no ja by som asi ďalej nešiel. Myslím si, že tieto dva filmy postačujú. Ja som si sledovanie užil, no rozhodne to nebude film roku. Hodnotenie: B ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvá Vládkyňa zla bola fajn. Dobrý a jednoduchý príbeh, ktorý sa (na rozdiel od dvojky) zbytočne nenaťahoval, zaujímavá postava Zloby a samozrejme úchvatná vizuálna stránka, ale aj hudba. No a dvojka presne toto nemá. Príbeh ma moc nebavil a s časti mi príde aj dosť nezmyslený a navyše aj zbytočne dlhý a naťahovaný. Neviem na čo ma takáto Disneyovka dve hodiny, keď sa tu nič nedeje. Čo sa týka ostatných vecí, ani Angelina a jej postava už nieje tak zaujímavá. Skôr tu zaujme Ed Skrein či Chiwetel Ejiofor a ich lietajúce komanda paroháčov v ústraní. Vizuál je samozrejme pekný aj tu za tie prachy, ale už toľko neoslnil ako na prvý krát, tak isto ako aj hudba. Zanelli síce nechal prvky J.N Howarda, no rovnako ako samotný film ani hudba už nemá ten správny šmrnc. Záver, ktorý bol aspoň trošku akčný ma bavil najviac, nieže by ta akcia bola špičková to nie, podla mňa mohla byť oveľa lepšia, ale narozdiel od celého filmu sa v závere aspoň niečo dialo. Rozhodne sklamanie, ale ako celok sa to dalo pozrieť. 60% - 3* ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhá Maleficent je jedním z mnoha filmů, u nichž mě mrzí, že na ČSFD není pestřejší škála ve hvězdičkovém hodnocení. Snímek oplývá nádherným pohádkovým vizuálem, z něhož přechází zrak - místy působí možná až příliš vyumělkovaně, aby se to hodilo filmu a 3D formátu. Ocenil jsem obsazení Michelle Pfeiffer, kterou mám vážně rád, i když je fakt, že její postava působí poněkud ploše (a opravdu to není jejím korzetem). Místy mi vadila až příliš okatá předvídatelnost děje, což se sice na jednu stranu u pohádky očekává, v níž vždy dobro vítězí nad zlem, na druhou stranu jsou však případy, kdy se tvůrcům v rámci děje podařilo se povznést nad tento žánr (viz Hvězdný prach). Princ a král mi přišli spíše jen do počtu, Elle Fanning vnášela do filmu nevinnost, nicméně vesměs to bylo celé o handrkování mezi Pfeiffer a Jolie. Zaujalo mě budování jakési mytologie okolo původu Maleficent, přesto jsem měl pocit, že to působilo šablonovitě, a že se z toho dalo vytěžit trochu víc. Ve výsledku se na to sice pěkně kouká, ale celé to postrádá nějaký ten hlubší moment překvapení. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jednička byla kouzelná, dvojka už tolik ne, ale přesto jde stále o kvalitní pohádku. Nečeká nás nic překvapujícího, ale za to velkolepá bitva a spoustu pěkných efektů nemají chybu. Opět se na tento pohádkový svět krásně kouká a jeho postavičky neomrzí, velmi dobře zpracované jako v předchozím díle. 8/10 = 81% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první Zlobu jsem viděl před lety,těšil jsem se na ní od prvního traileru,líbila se mi a jak dopadla si vzpomínám matně.Druhý díl jsem viděl cca před hodinou,trailery mě nepřesvědčily a bohužel se potvrdilo,že nízká očekávání byla oprávněná.Druhá Zloba sice pořád hodně dobře vypadá a některé scény jsou i poměrně působivé,ale bohužel vší snaze sráží vaz retardovaný příběh,který mi úplně nedával smysl a většinu času smrděl leností disneyho scénaristů.Bohužel je poslední dobou víc a víc patrná disneyho snaha pouze vytřískat co nejvíc ze známé značky bez jakékoliv přidané hodnoty,či náznaku inovace.Dojely na to Star Wars,dojela na to Zloba a obávám se že rozhodně nejde o poslední kusy.Elle Faning tady ve mě navíc nahlodala pocit,že vůbec není dobrá herečka (a nebo je tak geniální,že se přizpůsobila disneyho stylu tvorby a podle toho i hraje)...60% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama