Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (302)

kinderman 

všechny recenze uživatele

V charakteristice Zloby mi chybí ještě Válečný. Vždyť je tam všechno: útok střemhlavých bombardérů plus efektivní protiletecká obrana (např. Bitva u Midway a to včetně herecké účasti Eda Skreina), likvidace "nenáviděné rasy" za pomoci lstivého nahnání "do sprch" (např. Šedá zóna, Saulův syn) i hrdinné obětování se "zalehnutím kulometného hnízda" (libovolný sovětský válečný film). A nevím, proč by měl někdo na konci zakrývat té koze rohy, nepotřebovala spíš podojit? ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Strašně divná...pohádka? Na začátku je to samá barvička, chlupaťoučký zvířátka, roztomiloučký stvořeníčka. Až se to najednou zvrhne ve válku mezi lítacíma kozlama a lidma z království v otravném digibordelu. Šťávu měli alespoň konfrontace mezi ex-MILFkami Jolie a Pfeiffer a hnízdo již zmíněných lítacích kozlů a koz (samozřejmě v multikulti vydání). Absolutně mi uniká cílová skupina diváků. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Odmyslím-li si působivý vizuál a dechberoucně nádhernou Angelinu, zbyde mi nenápaditý příběh. První půle byla v pohodě, ale závěr, to je i na hollywoodskou produkci blivajz. Během minuty přejít z masakru do happyendu, kde je vše odpuštěno, zlo zůstane nepotrestáno, úmrtí neoplakána... . Nebýt toho, že Angelína vypadá i ohorněná a se špičatýma ušima  po čertech skvěle, byl bych o dost kritičtější. A to i když se v té zmiňované první polovině filmu, pár pěkných a vtipných momentů našlo. Vidle? Lidé jsou rozkošní! Líbil by se mi crossover se Shrekem. Ostatně první rodinná večeře mi ho trochu připoměla  Tím ovšem pozitiva končí. Co ale ještě zmínit musím...tentokrát bych jako Růženku strpěl spíš černošskou lesbičanku, než čuníkoksichtou Fanning. Doufejme, že třetí díl bude Růžoprostý. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu z roku 2014, jež nepostrádal inovaci a přenesl důvěrně známý příběh do neokoukaných kulis, je pokračování z roku 2019 nepochopitelným krokem vzad. Jsme zde totiž svědky sterilní, nudné a scénáristicky vykořeněné podívané, jež zaujme snad jen svou vizuální stránkou. Právě ta Vás ohromí již na první pohled, jelikož se jedná o výkladní skříň celého snímku, na níž se vážně krásně dívá. Poměrně zásadně ale ovšem zamrzí, že ostatní aspekty potřebné pro alespoň nějaký hlubší filmový zážitek zde zásadně pokulhávají či úplně chybí. Škoda. „I remember this story of an evil witch, and the princess she cursed to sleep forever. The story became legend. But this is no fairy tale.“ ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Scénář plný poselství... oprava: scénář plný klišé je slabší. Někdy je méně více. Přes několik pěkných nápadů je to vycucávačka z prstu. Zjevně se chtělo posedět na několika židlích zároveň, být děsně poučný a doslovný, no a tak je výsledek v druhé půli přeplácán natolik, že mi obočí vyletělo na oběžnou dráhu. Ale budiž. Dívanda je to perfektní, nápaditá, pestrobarevně pestrobarevnou střídá temně temná, každá maličká hovadinka je výtvarně precizní a zábavná, Angelina v roli nádherné Zloby nemá absolutně chybu, Michelle Pfeiffer je jí trefnou soupeřkou, která mě, (přestože je stejná, jako ve Hvězdném prachu), vyloženě potěšila, obsazení je kompletně pěkné a vizuálně celé skvělé. Dětská duše se v dospělém těle možná zatetelí a nemusí až tak řešit, přijde si na svoje, já si ale kladu otázku, pro koho Druhá Zloba je? Pro dospělé a dospívající zajisté ano, jenomže: zpočátku je to pohádka vhodná i pro maličké diváky, kteří si užívali první film x krát dokola (já s nimi), ale postupně se dostáváme k pojetí natolik drsnému, že si nejsem jistá, zda bych to svému mladšímu, tomu pětiletému, zatím pustila... Uzamčení obyvatel Blat v kostele a jejich hromadná likvidace práškem..., okřídlené bytosti strádající v exilu na hraně existenčních podmínek, akční bitvy plné nenávisti, brutality a zkázy..., do toho samozřejmě zloba, lest, pomsta, to vše takto namícháno dohromady mi připadá pro dětičky docela za čáru a natolik vyčnívající, že závěrečné "honem rychle žijme v míru, teď se všichni obejmeme, někteří i vezmeme, a co bylo, bylo, už to více nebude", na mě zapůsobilo asi jako nádherně zlatý, plážový písek snově pohádkových Fidži nalepený do mé oblíbené, šťavnaté pomerančové žvýkačky. Viděno v originálním znění. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)
  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama