Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (655)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Meg by se mi líbil více kdyby vyšel tak před 10-15 lety. Neříkám že je to vyloženě špatný film, bavil jsem se prakticky od začátku do konce. Ale v době kdy vychází každý měsíc nějaký film se žraločí tématikou už moc nenabídne. O tohmle filmu jsem četl už kdysi dávno že má vzniknout a těšil jsem se jak malej, bohužel vznikl příliš pozdě. Jinak se jedná o klasické schéma kde někdo něco objevý a pak to loví. Není to žádný trhák ale je to solidní zábava která má šíleně moc klišé, ale zároveň se klišé snaží i vyhnout(no tak kdo čekal po tom jak se MEG potopil že půjde po té helikoptéře, a nakonec se nestalo). Dále mě lehce zklamalo absence gore, jen aby film byl přístupnější, mohlo to dopadnout jako parádní Piraně 3D. 1* navíc dávám čistě kvůli tématice, žraločích filmů v kinech je zoufale málo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLOVĚK VERSUS MEG – TO NENÍ BOJ, TO JE MASAKR…“ /// Fajn záběry z pod hladiny – ty odváděj spoustu cenný práce! Pak to, že vodní predátoři jsou mnohem dokonalejší než ti suchozemští… Vodsejpá to. Statham je prostě zachránce světa, Číňanka sympatická (navíc její lidi do toho nasypali dost peněz) a vobluda megalomanská. Triky fajn (za ty prachy), postavy se nechovaj jako kokoti… jen je to kapku patosácký. Ke konci mluvěj víc, než je zdrávo, páč v takovýmhle filmu je 5 minut jako půlhodina. Na druhou stranu najdou prostor pro černej humor…. – teda snad to mělo bejt k smíchu… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii MEG, kterou píše Steven Robert Alten, neznám. 2.) Živá fosílie mi sežrala kámoše. 3.) Thx za titule “urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónov║Tržby USA $145,522,784║Tržby Celosvetovo $529,338,515 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,343,489║ Tržby za predaj DVD v USA $21,277,871║ MEGa-béčko, veru po všetkých tých komiksovkách tu konečne máme také pravé letné osvieženie ku ktorému pasuje aj pohár piva. Človek by neveril, že štúdio Warner Bros dokáže dať na takúto bejkovinu taký rozpočet a nasadiť to do kín. Neskutočné, ale určite účelovejšie než predošlí béčkoví nepodarok Justice League za 300MEGa )) Film z rangu Piraňa, Jazero (Lake placid) či Aligátor, prináša to pravé popcorňové sústo, ktoré sa dá krásne užiť. Režisér Jon Turteltaub sa troška prebral z mrákot a celkom mu táto dobrodružná podmorská seanca s Megalodonom vychádza v pravom odľahčenom rytme. Na prekvapenie tu nenachádzam žiadne zbytočne zádrhle, dejové skraty, čo by kazili dej. Dokonca to hneď od úvodu upúta, občas privedie aj slušnú dávku napätia, trikovo v norme, kamera fajn, 3D efekt ako kde. A Jason Statham je borec, podmorský Rambo. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ten film najlepšie vystihuje slovo tunel. Neverím totiž, že na tento projekt bolo vyčlenených 150 (ehm) mega. Nemá žiadnych drahých hercov, úžasne vyzerajúce kulisy a aj ten žralok vyzerá dosť na prd. Existujú dve možnosti. Buď sa do rozpočtu premietlo množstvo neúspešných pokusov túto látku natočiť alebo štúdio (ne)pekne natiahlo čínskych investorov. Výsledkom je skrz na skrz priemerný blockbuster, ktorý nevyužíva svoj potenciál ani finančné možnosti. Bojí sa byť drzý, absolútne mu chýba sebareflexia, nedokáže byť strhujúci a dosť často zaváňa nudou. John Turteltaub ani tentokrát neprekročil svoj tieň a doručil zameniteľný produkt, ktorý mohol byť v správnych rukách (kedy dostane Wolfgang Petersen ďalšiu šancu?) výbornou zábavou alebo nervydrásajúcim dobrodružstvom. Pozerať sa na to síce dá, ale ak ste očakávali od duelu Staham vs. megalodon nadupaný blockbuster, ostanete rozčarovaní. Fakt som sa na to tešil. Moja chyba.So zažmúrenými očami 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V rámci tématu, ve kterém se pohybujeme z toho šlo vykřesat zcela určitě více, zvláště když se povedlo přemluvit Stathama. Na druhou stranu podobné filmy často skončily v minulosti také naprostým průserem. MEG je zbytečně dlouhý, přístupný od 12 let a bohužel i trošku čínský. Krví, napětím a poctivou filmařinou tohle bohužel nezavání. Na druhou stranu nemůžu říct, že bych se nudil. 65% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Taylor (Jason Statham) zachraňuje doktorku z plastové „klece“ na žraloky a utrhne se jeřáb, volá posádka u lodi, že padá jeřáb. Taylor na to okamžitě reaguje. Jenže Taylor nemá celoobličejovou masku a ani nijak upravenou masku, má pouze klasickou masku s přístrojem v puse. Tudíž volání z lodi nemohl slyšet. (Ace.A.T.L.)
  • Kostra žralokov sa neskladá z kostí, ale z chrupaviek. V dôsledku toho sa nám dnes po megalodonovi zachovalo len málo pozostatkov: zuby a pár stavcov. Odhad jeho veľkosti je preto pomerne kontroverzná téma. Väčšinou sa vychádza z faktu, že jeho zuby sú podobné žralokovi modrému (nazývanému aj biely) a že mal teda podobnú stavbu tela. Touto metódou vedci došli k rôznym odhadom dĺžky: od 14,7 až do 25 metrov. Najčastejšie sa ale udáva maximálna dĺžka zhruba 16 až 18 metrov, priemerná potom niečo vyše 10 metrov. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama