Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nebyl jsem si moc jistý, co od filmu přesně čekat ale i tak jsem se do něj pustil no a musím říct, že mistr se opět trefil do mého vkusu. Možná to přišlo jen mě, ale být snímek černobílý a hrát v něm James Stewart tvrdil bych, že to natáčel sám Hitchcock, protože tou atmosférou mi ho to nesmírně připomínalo. Zbytek ale ryze Kubrickovský a to finální poselství mě jenom utvrdilo, že se jedná o další vynikajicí dílo zasloužilého génia. R.I.P. Stanley Kubrick ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dlouhé, opojné záběry, pozvolna plynoucí děj, poeticky snová atmosféra a mohutná stopáž, čím to, že mě to ani trochu nenudilo?! V tajemném vzduchu Eyes Wide Shut se totiž vznáší něco víc... Špetka mysteriózna na zahuštění atmosféry jako základ a na něm, pomocí tradičně mistrovského Kubrickova rukopisu, vystavěno neuvěřitelně sugestivní drama zachychycující i ty nejintimnější pocity. Poněkud rozhořčený manžel odhodlaný udělat něco překračujícího rámec jeho snobského života, něco "zakázaného", odhazuje svou masku vznešenosti a nahrazuje ji narychlo vypůjčenou maskou pudovosti. Nevzal si však příliš velké sousto? Přes dvě a půl hodiny, téměř bez mrknutí oka, sleduji jeho vnitřní boj Spalující touhy s rozumem, když tu mě najednou Kubrick uzemní svou poslední větou... Geniální. 10/10 ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kubrick si nemusel vybírat co chce natočit a co ne. Na co on šáhl to se stalo dokonalým. Stejně tak tomu bylo, když si vybral novelu Arthura Schnitzulera. Bohužel poslední film Stanleyho Kubricka. Film plný nečekaných událostí, které vás nenechají v klidu. Budete čekat co bude dál a až uslyšíte poslední slova Nicole Kidman, tak... ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Co se týče vyzývavého traileru, ukázal se Kubrick v roce 1999 o něco elegantnější potvorou, než jakou byl Trier o 15 let později s uvedením Nymfomanky. Estrádní lákání na nahotu dvou krásných lidí totiž jen poťouchle dokresluje veledílo s mnohem širším záběrem. Nebudu se vykecávat, přečtěte si komentáře od kiddo a Marigolda. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kubrick má prostě svůj styl a je to asi jediný režisér, který dokáže udělat umění i z gruppensexu. Čeký/Slovenský název hodně mate, vášně, natož spalující, si ve filmu moc neužijete, celý film je spíš lehce odosobněnou psychologickou studií na téma "to fuck or not to fuck". Ale je natočen výborně a dává možnost zajímavě nahlédnout do tématu, které by každý druhý režisér ztvárnil jako čistokrevné "Péčko". ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

  • S uvedením filmu v ČR byly velké problémy kvůli obavám z „divokého východu“. Například byl k tomuto filmu vytvořen i dabing, který nikdo nikdy neslyšel a který měl být dostupný na VHS a DVD. (alesad2003)
  • Film byl v USA uveden do kin 16. července 1999. Tento den byl shodou okolností 30. výročím letu Apolla 11 na Měsíc. Podle fanoušků konspiračních teorií měl tento kosmický let údajně režírovat právě Stanley Kubrick na objednávku americké vlády. (Looka)
  • "Fidelio" (heslo, které zazní ve filmu) je název opery Ludwiga van Beethovena, v níž je Fidelio žena, která se převlékne za muže, aby zachránila svého milence. (don corleone)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama