Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jako životopisný snímek dobré, proč mám ale poslední dobou pocit, že se filmaři víc věnují gaunerům než lidem jejichž životy jsou hodné filmového zpracování a připomenutí? To fakt raději chodíme do kin na masové vrahy než třeba na geniální vědce? Umělce atd.. ? Kdo viděl Nebeského gaunera s T. Cruisem, bude mít u tohohle filmu pocit déjá vu. Já neviděl ten starší kousek s Del Torem a tak mi i tak Barden přišel super. On vypadá jako brutální zabiják i tak nějak normálně:-). Mám ho takhle zafixovaného od dob co jsem viděl film - Tahle země není pro starý, i ten jeho lehce nepřítomnej pohled a tak už tak nějak neočekávám, že s ním uvidím pohádku, kde bude hrát hodného prince nebo romantickou komedii... Ačkoliv byl Pablo továrna na nebožtíky a leckdo než zemřel si to ještě dost často nepěkně ,,užil'' z rukou členů gangu, filmaři nás celkem nějaké větší krve a brutalit ušetřili až na ty dvě popravy... Jestli je to dobře, nebo ne, posoudí divák sám. Na téhle podivné postavě je vidět ten zvláštní jev, kdy často nemilosrdní a masoví vrazi uměli být ke svým nejbližším nesmírně laskaví a své rodině oddaní. Ten konec byl ve filmu na točen zvláštně. Ačkoliv o jeho smrti se toho moc neví a spekuluje se o sebevraždě, zastřelením policisty či dokonce americkým sniperem, ve filmu to vypadá jako by to zabalil. jako by ho věda, že odříznut od rodiny už nebavilo prchat... Sedmdesátky v Kolombii byly natočené zručně a neměl jsem nějaký pocit falešného retra z Lidlu. Penélope Cruz se ve filmu taky skvěle rozjela a řekl bych, že to byl Barden a ona, díky komu to bylo i ty dvě hodiny koukatelné. Přesto tomu něco chybělo. Proto dávám za 3 kilové balíčky bílého prášku co se ještě v USA naředí... * * * ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že mám k filmu určité výhrady a aj napriek tomu, že v sále sedeli mladí fagani, ktorí sa po celý čas bavili a ja ich doteraz v duchu prefackávam, ma film vážne bavil. Javier bol skvelý, jeho podoba s Pablom sa podarila naozaj veľmi solídne. Penelope hrala otravnú čubku, ale dá sa povedať, že ju hrala dobre. Vadilo mi jej vyrozprávanie príbehu, ktorým si to tvorcovia uľahčovali. Tiež by som príbeh poňala od úplných základov Escobarovho biznisu (možno aj priblížiť krátke obdobie predtým, aby sme spoznali Pabla ešte bez nálepky narkobaróna). Ale aj bez toho ma to nenudilo. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Zde se přidám ke kolegovi Leftymu! Bardem excelent výkon a divím se, že mu do náruče nepadla zlatá soška?! Jeho skutečná žena Cruzová v roli novinářky Vallejové také dopadla obstojně. Příběh zajímavě zpracovanej, chvílemi i napínák jako prase, ovšem přišlo mi to hrozně rychlo utnutý i přes to, že to trvalo 2 hodiny... Nedotažený, nepropracovaný, šíleně neobjektivní - chybělo zde spousty informací a postav! Jsem zklamanej! Čekal jsem pecku a věřil aspoň v to, že nám závěrečnej kolotoč ukáže něco málo z autentických snímků hlavních postav, či třeba jen tu známou fotku zastřelenýho Escobara pod vysmátejma švestkama.... Ne, nic se nekonalo! Životopisná story tak věhlasnýho narkobarona musí holt vypadat jinak, i přes to, že Bardem dělal co mohl.... 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl seriál Narcos, tak jsem z filmu více nadšený. Pablo Escobar v podání Javiera Bardema je prostě naprosto boží! Příběhově se ale ve filmu promítají názory, situace a příběhy, které jsem už kvůli seriálu jednou viděl a zažil a tak jsem na film koukal, uznával, že kvality má, ale každou chvíli si říkal…jo tohle znám a tohle taky. Dvakrát mě film ale překvapit dokázal a pro určité kvality a ďábelského Javiera Bardema, kterého bych za normálních okolností ani nepoznal, si to tu pozdvihnutí v podobě čtyřhvězdy rozhodě zaslouží. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Seriál Narcos patří mezi mé oblíbené seriály, proto bylo jen otázkou času, než si pustím u tuhle zkrácenou verzi Pablova příběhu, který se na něj tentokrát dívá z jiného úhlu pohledu a představuje nám i pár věcí, které seriál vynechal. Narkobaronův život nám tentokrát prezentuje jeho slavná milenka, kterou skvěle zahrála Penélope Cruz. Ani Pablo není špatně zahraný, ale na Mourovo podání se Bardem nechytá, byť je samotnému Pablovi podobnější. Jak už tu zmínilo několik lidí, vtěsnat Pablův život do jednoho filmu je opravdu složité a nižší hodnocení proto chápu. Jako doplněk k Narcosu však film funguje dobře, ale samostatně bych ho určitě nedoporučil, člověk se toho totiž zase tolik nedozví. 80% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Snímek je inspirován knihou „Loving Pablo, Hating Escobar“, jejíž autorkou je novinářka Virginia Vallejo. (tedvidek94)
  • Ponuku zahrať si Pabla Escobara nedostal v tomto prípade Javier Bardem prvýkrát. Po prečítaní scenárov ponuky vždy odmietol, lebo chcel Escobara stvárniť nie iba ako ikonu a zločinca, ale ako skutočného človeka. To mu vraj ponúkol až tento film. (leila22)

Reklama

Reklama