Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (362)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenálně démonický Javier Bardem, v této uceleneé kapitole ze života narkobarona Pabla Escobara. Snímek Loving Pablo se mimoto může pochlubit skvělým scénářem, brutálními scénami (motorová pila), soundtrackem a v neposlední řadě i Penélope Cruz, jejíž herecký výkon zdatně kontrastuje s chladným podáním Javiera Bardema. Bohužel, snímek má jednu zásadní vadu. Stejně jako letošní "Sicario: Day of the Soldado" prostě v některých pasážích ztrácí "drajv", což se citelně projevuje zejména v oblasti některých dialogů, které pak tedy ztrácí na své údernosti. Až na tento detail jsem se snímkem Loving Pablo navýsost spokojen. Jako nekompromisní ukázka toho, kam až je pro peníze a respekt člověk schopen zajít funguje více než dokonale. Skvělá práce! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Pro ty co neví nic o Escobarovi to bude jistě úchvatné, film vyloženě není špatný, ale po seriálu Narcos je to jaksi unylé. Vše jsme už několikrát viděli, film nepřináší nic nového, málo akce a brutalit, nevyužitý agent Dea, Bardem hraje Pabla velice dobře i Penelope Cruz je tu dosti svůdná. Možná kdybych neviděl jiná zpracování a toto bylo první dal bych snad i plný počet. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem exceluje jako drogový král Pablo Escobar ve svižném a zábavném životopisu. Jeho jediným a dost zásadním problémem je, že vypráví stejný příběh jako seriál Narcos, jen se ho pokouší místo dvou sezón nacpat do dvou hodin. Kdo Narcos zná, najde tu jen nadprůměrné řemeslo a skvělé herce. Kdo ne, ten i strhující příběh jednoho magora, který díky koksu dokázal přepsat dějiny. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní životopisný film, který za pár dní splyne s mnoha dalšími. Je asi jedno, zda jste viděli Narcos, nebo ne, protože de Aranoa vychází z knihy novinářky Virginie Vallejo a jeho film je paradoxně o něco snesitelnější a jasnější. Některé epizody úplně vynechává, jiné dost redukuje a ani těch postav tu nakonec není tolik, což je jedině dobře. Jinak by ale film potřeboval být výraznější, protože tu zoufale chybí nějaká silnější a zapamatovatelnější scéna (jedinou krátkou výjimkou je snad jen ta se psem) nebo moment, který by se vryl do paměti. Atmosféra je potřebně hutná, lokace atraktivní a kolumbijská společnost je asi zachycena důvěryhodně, přesto je znát, že událostí, které se děly, je dost a dost a dvouhodinová stopáž je tím pádem málo a místy snímek působí překotně a chaoticky. Javier Bardem je ovšem excelentní, Penélope Cruz velmi dobrá, a jelikož jsou i životními partnery, chemie mezi nimi funguje parádně. Škoda, že Sarsgaard nemá více prostoru, protože takhle nemá moc co hrát a je jen jednou postavou z mnoha. Dojem autenticity pak sráží to, že snímek je natočen v angličtině, i když s USA nemá produkčně nic společného. Loving Pablo není ve výsledku špatný film, jen mu zkrátka chybí něco, co by ho odlišilo a něco, co by ho učinilo výraznějším. Škoda. 60 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nechce sa vam sledovat prve dve serie serialu Narcos? Tak si pustite tento film, ktory pôsobi ako ich zostrih. Lenze na tak malom priestore su vsetky udalosti podane strasne skratkovito a mnohe tu uplne chybaju. Naviac je to cele nepochopitelne podane z pohladu novinarky, ktora bola do Escobara zamilovana a tak je mnoho udalosti podanych romanticky, co sa zmeni az v druhej polovici filmu, ked uz aj jej dôjde co je ta vyzrata svina zač. Pokial ste videli Narcos, tak nema ziadny zmysel stracat s timto filmom cas. 5/10. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Escobar nashromáždil takové bohatství, že jej v roce 1989 zařadil časopis Forbes na sedmé místo v žebříčku nejbohatších lidí planety. (krubi)
  • Ponuku zahrať si Pabla Escobara nedostal v tomto prípade Javier Bardem prvýkrát. Po prečítaní scenárov ponuky vždy odmietol, lebo chcel Escobara stvárniť nie iba ako ikonu a zločinca, ale ako skutočného človeka. To mu vraj ponúkol až tento film. (leila22)
  • Odhaduje se, že příjmy Medellínského kartelu dosahovaly na vrcholu ročně kolem 23 miliard amerických dolarů. (krubi)

Reklama

Reklama