Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

Morien 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie prostě není dobrá herečka, jenom pěkná herečka. Nedokáže na svých bedrech unést celý film, natož vzbudit a udržet zájem o příběh, jehož průběh i konec je všeobecně známý. A tvůrci jí to navíc nadbytečnou délkou filmu nijak neulehčují. Sebastian Stan také bohužel přílišným charismatem neoplývá... Obecně film působí, jakože se utratila spousta peněz za to, aby ta inscenace nějak slušně vypadala, ale zapomnělo se na nějaké finální eso, které by mělo být ve středu všeho a generovat tu kvalitu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je moc zábavný na to, aby zvládnul být plnohodnotně ještě něco dalšího. I když Soderbergh dokázal, že jde být vidláckou komedií a celkem upřímným náhledem do života "spodní třídy" zároveň, tady mě ty humory poměrně rušily. A Margot Robbie je pak velmi snaživá, ale až moc "stylizovaná". Nicméně tohle jsou jen výtky, proč ten dobrý film není vynikající. I když je dobrý spíš v duchu FX minisérie pro chytré teenagery s citem pro aktuální trendy. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavný film z, pro mně, nepříliš atraktivního prostředí krasobruslení. Musím uznat, že ty její jízdy byly natočené poutavě. Hlavní tahák je ale buranský prostředí, ve kterém se hlavní hrdinka pohybuje. Fascinoval mě ten špekoun a nechápal jsem proč se furt vracela k tomu manželovi, když jí furt jen dával do držky. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost uhozený film. Trochu mi to připomnělo Pot a krev, protože hlavní postavy měly svůj plán asi podobně promyšlené. O sport se nezajímám, a tak jsem nikdy o Tonyi a její kauze neslyšel. Muselo to být ale vážně šílené. Tonya si prožila těžké dětství, protože matka na ni byla dost přísná a chtěla z ní dostat to nejlepší. Moc si nepomohla ani v manželství, protože ji Jeff mlátil. Jediné co měla, bylo bruslení. Díky svému neortodoxnímu přístupu to ale ani na soutěžích neměla jednoduché. A po kauze s Nancy už mohla svou kariéru rovnou zabalit. Dost vtipný byl její bodyguard Shawn. Margot Robbie a Sebastian Stan tu předvedli dost přesvědčivé výkony. Skvěle volený byl i hudební podkres. "Dej sem tu bouchačku!" ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Hardingovou a její aféru si pamatuji jen matně, proto jsem se s chutí vrhla na její životopisný film. Předně, je perfektně zpracován a chvílemi velmi vtipný. No je to takový hořký smích...Neubránila jsem se lítosti nad smutným osudem, který Tonyu potkal. Odmalička bitá, týraná, život bez lásky, matka hotové monstrum, nikde zastání, tréning od tří let a životní podmínky diametrálně odlišné od děvčátek z dobrých, kultivovaných rodin. Dospívání rovněž plné dřiny, dokonce bodnutá vlastní matkou a ve dvaceti nastupuje na scénu další mlátička, manžel. A začínají hádky, rvačky a dokonce i výstřely ze zbraní. Je až neuvěřitelné, že děvče z takových otřesných sociálních poměrů jelo dvakrát na Olympiádu. Holka bez vychování, bez vzdělání, ale schopná, jako druhá na světě a první v USA, skočit trojitého Axela na soutěži. Vlastně mě ani nepřekvapuje, že ji frustrace z neustále nízkého hodnocení rozhodčích (které iritovala svým laciným zjevem a hrubým chováním) vedlo k hanebnému činu, nechat přerazit nohy své soupeřce tyčí. Nikdy se nedozvíme, jestli o plánování činu věděla, ale násilí a rány Tonyu provázely celým jejím životem. Mohlo jí to skutečně připadat normální. Přestože lituji postiženou soupeřku, je mi více líto Tonyi. Kdyby žila v normální rodině, kdyby se dala do kupy s laskavým mužem, kdyby, kdyby..., možná by neskočila trojitého Axela, ale měla by fajn život. Jenomže na kdyby se nehraje a o tom to přesně je... Margot Robbie si Oscara zaslouží! A Allison taktéž.. Vynikající výkon! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se ve státě Georgie. (Varan)
  • Pouze na okamžik zmíněná ukrajinská krasobruslařka Oksana Bajulová vyhrála v roce 1993 světový šampionát krasobruslení v Praze a na Zimních olympijských hrách v Lillehammeru byla zlatá. Nancy Kerriganová své druhé místo težce nesla a v zákulisí si neodpustila rýpavé komentáře na adresu Oksany Bajulové, která své vítězství těžce emočně prožívala. (dickens)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama